Почетна / Рукомет / Репрезентација

РСЦГ: Зелено није због Србије, поносимо се комитском заставом

„Зелена боја налази се и на подлози штита на државном грбу, па као таква логично, може и да преовладава на боји дреса националног тима. Такође, и комитска застава је део наше историје које се не стидимо, већ и те како поносимо“
ФОТО: men2020.ehf-euro.com

Рукометни савез Црне Горе (РСЦГ) саопштио је да одлука да на утакмици Европског првенства против Србије играју у зеленим дресовима није никаква „провокација“ и да су боје изабране још у септембру.

- Одлука о боји дреса у којој ће наша репрезентација наступати на Европском првенству донесена је од стране руководства Савеза на челу са председником Петром Каписодом, још у септембру прошле године. Наиме, приликом посете компанији ‘’Хуммел’’ када је и потписан уговор у Архусу (Данска), одабране су четири гарнитуре дресова – бела, црвена, зелена и црна. Те боје пријављене су Европској рукометној федерацији (ЕХФ) 4. октобра, након чега су потврђене 8. новембра 2019. године, а ту информацију ЕХФ је проследио свим националним федерацијама које су биле наши противници у групној фази. Боје дресова су коначно потврђене на техничком састанку одржаном 8. јануара, односно дан уочи почетка првенства - саопштено је “Вијестима” из Рукометног савеза Црне Горе.

Да је Црна Гора прошла у другу фазу, поново би обукла зелено, кажу из РСЦГ.

- Било је планирано да у једном од мечева главне фазе наша репрезентација поново наступа у зеленој гарнитури. Стога, нетачни су наводи да је та гарнитура дресова ношена само против Србије, јер је иста равноправна са свим осталим које имамо, као званичне и пријављене ЕХФ-у. Такође, нетачно је и то да је зелена гарнитура дресова коришћена због актуелног друштвеног тренутка, јер је избор, као што је већ наведено, извршен у септембру прошле године.

На крају из РСЦГ су објаснила зашто зелена боја.

- Зелена боја налази се и на подлози штита на државном грбу, па као таква логично, може и да преовладава на боји дреса националног тима. Такође, и комитска застава је део наше историје које се не стидимо, већ и те како поносимо - закључује се из РСЦГ, уз напомену да голмани репрезентације већ дуже од 10 година наступају у зеленим дресовима.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

sige37
Slusam svedskog komentatora dok Srbija igra .On se cudi kako je moguce da zemlja koja ima nebrojane talente i ponosnu tradiciju u rukometu moze da spadne na tako niske grane.Ja razmisljam "idi zaviri u koridore rukometnog saveza pa ce ti sve biti jasno".
Aaaa
Zašto onda igrači koji su objavljili slike pred EP nisu uslikali i zeleni dres, no samo tri dresa koja su bila zvanična do tada. Nemojte se sprdati sa nama.
golub
Jeste li potpisali ugovor u Arhusu zajedno za dresove i zastavu
Drug Svetozar
Ovoga nije bilo u citanci i udzbeniku iz istorije

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.