Почетна / Рукомет / Репрезентација

Србији још једна драматична завршница, Лишчевић са седмерца срушила Немачку

У среду од 10 часова Србија ће играти против Данске, реми гарантује битку за 7. место, а у најбољем расплету и полуфинале
ФОТО: japanhandball2019.com

Србија – Немачка 29:28 (19:17)

Кумамото - Дворана: Аква дом. Гледалаца: 5.090. Судије: Настасе и Станку (Румунија). Седмерци: Србија 2 (2), Немачка 6 (5). Искључења: Србија 12, Немачка 10 минута. Црвени картон: Дијана Радојевић (Србија) у 28. минуту. Семафор: 2:0 (3), 6:4 (9), 9:5 (13), 12:7 (18), 14:12 (24), 15:15 (28), 20:18 (31), 20:21 (37), 24:24 (49), 25:26 (55), 27:28 (59).

СРБИЈА: Радосављевић 1, Трифуновић 2, Штевин, Лавко 5 (1), Николић 3, Јањушевић, Рисовић (7 одбрана, 1 седмерац), Којић, Поп-Лазић 4, Радојевић 1, Обрадовић 1, Јововић, Томашевић (7 одбрана), Стоиљковић 3, Лишчевић 2 (1), Цвијић 7. Селектор: Љубомир Обрадовић.

НЕМАЧКА: Бергер 6, Гријселс, Шмелцер, Екерле (7 одбрана), Бенке 5, Наидинавичиус 3 (1), Рох (2 одбране), Штеле 2, Зоке, Болк 2, Гросман, Вајгел 1, Луенрот 3, Беренд, Миневскаја 6 (4), Шулце. Селектор: Хенк Гренер.

 

Женска рукометна репрезентација Србије победила је јутрос Немачку са 29:28 (19:17), у утакмици другог кола друге фазе такмичења на Светском првенству у Кумамотоу.

Поново драма, водиле су Панцерке 28:27 после гола Штеле минут и по пре краја, на уласку у последњи минут изједначила је на 28:28 Јелена Лавко са своје, позиције десног бека.

Јована Рисовић је 48 секунди пре краја одбранила шут Бергерове са десног крила, а селектор Обрадовић узео је минут одмора да да инструкције за последњи напад.

Гросманова је пет секунди пре краја фаулирала Лавко у продору, а судије из Румуније показале су на седмерац.

Мирне руке и челичних нерава била је Кристина Лишчевић, као и против Словеније, погодила и донела победу, вредну можда и полуфинала, или пласмана у квалификације за Олимпијске игре.

Још од првог полувремена Србија је играла без Дијане Радојевић, која је у 28. минуту скривила седмерац над Бергеровом и добила директан црвени картон.

У четвртом колу у среду од 10 часова Србија ће играти против Данске. У најбољем расплету реми би донео полуфинале (услов пораз Холандије и Немачке), али би сигурно обезбедио битку за седмо место, које води у олимпијске квалификације.

У последњем колу групне фазе играју Немачка - Норвешка, Холандија - Јужна Кореја, Србија - Данска.

Коментари16
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Borko
Koliko bolje igraju bez lekic. Nikad mi se nije ni svidjala ko igrac.
Aca
Mozda se ona ne uklapa u ovaj tim, ali je u CSM ona uz Neagu lider ekipe vec dve godine i igra fantasticno. Evo Andrea i Sanja i Tomasevic ce se penzionisati sada ili posle OI, pa cemo videti tada koliko mogu devojke.
Željo
Bravo dijevojke ovako se bori zasvoju reprezentaciju samo tako nastavite i biti če sve u naj boljem redu Sada je na redu Danskasamo naprijed u novu pobijedu Srečno sjutra za nove bodove i veliki napredak na tabeli Srečno Pozdrav svima
boza
Hičkokovska zavrsnica.Brine me to sto su u drugom pluvremenu bukvalno jedva stajale na nogama.Liščević i Stojiljković šepaju Cvijić izubijana na crti pitanje je koliko će imati snage protiv dopingovanih skandinavki
ja onako...
Nadam se da je doslo vreme da pobedimo i dansku kojoj smo stare musterije. Tradicije postoje da bi se rusile. Samo hrabro sa sto manje tehnickih gresaka u pobedu
Marko
Svaka cast devojke, bas mi je drago, samo nastavite tako! A najdraze od svega mi je zbog ovih pljuvaca koju su manji sad od makovovg zrba, koji sve i svakog pljuju!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.