Почетна / Рукомет / Репрезентација

Селектор Обрадовић оптимиста: Можемо да играмо са свима

Селектор Србије Љубомир Обрадовић рекао је да је задовољан пласманом у други круг Светског првенства, не и тиме што нису пренети бодови, али је истакао да његова екипа у наставку шампионата "може да игра са свима"
ФОТО: ЕПА/Филип Сингер

"У суштини би требало да будемо задовољни. Прошли смо у други круг што је био циљ. Нисмо задовољни што нисмо пренели бодове. Против Норвешке смо и могли, док против Холандије нисмо били на потребном нивоу. Вратили смо се у мечу са Словенијом. Сада следе утакмице са Корејом, Немачком и Данском. Можемо да играмо са свима и зато желимо да остваримо оно због чега смо и дошли", рекао је Обрадовић, преноси Рукометни савез Србије.

Пет мечева је иза репрезентације Србије на Светском првенству у Јапану, а у наредна три следи расплет што се тиче пласмана у борбу за медаље и олимпијске квалификације, у којима ће се наћи тимови од другог до седмог места, уз могућност померања у случају пласмана Јужне Кореје и Јапана (континентални шампион и домаћин), за два места ниже.

Први противник Србије у главној фази шампионата биће Јужна Кореја. Рукометашице Србије победиле су Кореју на прошлом Светском првенству у Лајпцигу, као и пре десетак дана на "Сеул Купу".

"Прочитали смо их како играју, што не значи да ћемо и сада. То је врло, врло незгодна екипа. Победиле су Француску, играле одлично у групи. Биће то незгодна утакмица од почетка до краја. Свако има своје адуте, трудићемо се да наши буду бољи", рекао је Обрадовић.

И са преосталим ривалима у групи, Немачком и Данском, ова генерација српских рукометашица има позитивних искустава. "Поред Кореје, и са ове две репрезентације можемо да се носимо. Играли смо, видели да можемо", рекао је селектор Србије.

За пласман у олимпијске квалификације биће потребно завршити међу четири најбоље екипе у групи. Упитан да ли то потенцира у разговорима са рукометашицама или су оне и саме свесне шансе која им се пружа, Обрадовић је одговорио: "Сви ми то знамо".

"Очекивали смо да пренесемо два бода, тако би тај циљ било много лакше остварити. Не смемо се предавати, девојке су показале фино уздизање против Словеније. Имали смо негативан почетак против Холандије и Словеније. Против Холандије нисмо ни покушали да се вратимо, међутим, против Словеније је било другачије", рекао је он.

Селектор Србије је истакао да је и судијски критеријум требало да буде другачији.

"Против Словеније нисмо имали ниједан седмерац. Грешка у корацима која се свира Кристини Лишчевић не свира се Норвежанки Офтедал, која ради исто то. Некоме се свира, некоме не. Видите незадовољство Мађарица суђењем истог судијског пара из Немачке са којима ми нисмо били задовољни против Норвешке. Велики је улог, а мало одговорности. Свака репрезентација улаже много средстава, рада, труда, ризика, сетите се колико је повреда било на прошлом такмичењу, а зависимо од неке непрофесионалне одлуке или слободног убеђења", невео је Обрадовић.

Обрадовић је уживо гледао елиминацију актуелних светских и европских шампионки - Француске од Данске.

"Велико је изненађење што је светски шампион елиминисан. Оне су се, међутим, пласирале на Олимпијске Игре. Данској је ово била последња шанса, да су испале, не би се пласирале и то би осиромашило женски светски рукомет. Показале су велику жељу, знање, голман им је био одличан. Француска је доста играла са подмлађеном бековском тројком, да ли су искористили турнир да планирају будућност или су стварно боље од искуснијих играчица, не знам, али нису успели да одрже резултат", рекао је Обрадовић.

Обрадовић је, на крају, навео и који су тимови "по мери" на овом Светском првенству.

"Русија сигурно, Норвешка са наше стране жреба, ту је Холандија... Шпанија фино игра овде, биће ту добрих ствари до краја", закључио је Обрадовић.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vardar
Možeš ti Ljubo sa svima da igraš ....i sa Rusijom si igrao turnir u Koreji, pa izgubio 20 razlike... u pravu si!!!
Rambo
Pa sad može da izgubi sve on ostaje kaže cilj je bio drugi krug. Sramota idi bre u penziju ne brukaj više sebe i naciju
akim
Moze svako igrati Treba druze pobediti
Bački Gračac
Hahaha pa on ko onaj iz Kontikija sto obilazi svet i opisuje ga. Samo sto je onaj nacitan i rečit:))) Kakvi opisi čoveče nek te vrate u crnu goru da te mi ne plaćamo za njih. U životu nisi doneo loptu ili dres u Gracac, Odzake, Adu, Zrenjanin, Pancevo a uzeo si svuda sve i radiš (neuspešno) tri posla odjednom. Ali to je tako kad si u šemu sa cg Djurkovićem i Perunicicem. Bravo bravo.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.