Почетна / Рукомет / Репрезентација

Први пораз рукометашица Србије на СП, Норвешка славила

Најефикаснија на мечу била је Стине Бредал Офтедал са седам голова, док је у српском тиму Кристина Лишчевић дала шест, а Драгана Цвијић и Жељка Николић по четири
ФОТО: РСС

СРБИЈА - НОРВЕШКА 25:28 (12:13)

СРБИЈА: Рисовић једна одбрана , Томашевић 11 одбрана, Радосављевић, Трифуновић, Штевин 1, Лавко 3, Николић 4, Јањушевић, Којић, Поп Лазић, Радојевић 2, Обрадовић, Јововић, Стоиљковић 4, Лишчевић 6, Цвијић 5

НОРВЕШКА: Арнцен 7, Локе 2, Скогранд 2, Ваде 1, Офтедал 7, Ауне 4, Сиље Солберг 13 одбрана, Братсет 1, Педерсен, Фауске, Хогдахл, Јакобсен, Бакеруд, Херем 4, Сана Солберг, Томас

СЕМАФОР: 2:4 (9.) 6:4 (14.) 8:6 (17.) 11:19 (23.) 11:12 (28.) 15:15 (34.) 17:19 (41.) 20:23(49.) 21:25 (52.) 24:26 (58.)

 

Женска рукометна репрезентација Србије изгубила је од Норвешке 28:25 (13:12) у утакмици 3. кола А групе Светског првенства у Јапану.

Екипа Љубомира Обрадовића пружила је јак отпор Норвежанкама, чак и имала предност у већем делу првог полувремена, али је у финишу пресудио велики квалитет и искуство ривала за први пораз на турниру, након два тријумфа.

Најефикаснија на мечу била је Стине Бредал Офтедал са седам голова, док је у српском тиму Кристина Лишчевић дала шест, а Драгана Цвијић и Жељка Николић по четири.

Србија тренутно држи треће место групе са четири бода, колико има и Холандија, Норвешка шест, а Словенија два, након што је изненађујуће изгубила од Анголе 33:24.

Рукометашице Србије такмичење настављају у четвртак против Холандије од 10 сати по средњеевропском времену.

Коментари25
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Nije nego
Sad Vi koji prozivate i pozivate se na mrznju prema Ljubi imate priliku da shvatite sta se ovde i zasto kömentarisalo..Sto igramo staromodan spor rukomet, sto imamo gresaka vise no i jedna reprezentacija, sto odbranu nemamo, sto permanentne zamene odbrane i naoada protiv vecine ekipa nema.pridju., sto Levoruka sedi na klupi a desnoruka igra desnog beka...itd itd.. dokazuje da ovde nema mrznje ni prema kome nego je to nasa realnost... .. A s druge strane trener je selektiro pa nek snosi konsekvence sam..cure nisu krive..Njima hvala szo su se odazvale a to je njihov limit... Cure srecno protiv Slovenije sutra..
papadubi
Koliko isfrustriranih i ''bolesnih'' komentara!? Kad pobedimo Angolu i Kubu, to su drugorazredne reprezentacije (Angola ''nagrdila'' Slovenke 11razlike), kada odigramo ravnopravan meč sa velikom Norveškom (namerno neću o sudjenju), trener je postavio lošu taktiku, trebalo je da igra ova, a ne ona devojka. Stvarno ne mogu da verujem dokle ide ljudska zavist i zloba!? Komentatori Mrgud, Boki, Rambo mogu samo da zavide najboljem treneru u Srbiji poslednjih nekoliko godina. On je za sve majstor i doktor rukometa. p.s. Sad će verovatno mnogi hteti ''stručno'' da mi objasne kako sam bot, neznalica i slično. Zato odmah da kažem, neću se oglašavati do kraja SP.
Jel?
Kad je dobar,što u Proleteru ne napravi nešto. Inace,dobra utakmica. Dobro su igrale devojke. Sto se tice buducnosti naseg rukometa....nema nas nigde. Posle ove generacije...potop. Realno.
Boki
Majstore izvini...ali stvarno nebi da komentarisem tvoje misljenje...ja vrlo dobro znam sta komentarisem i zasto tako...imam pravo a i znanje a i informacije!!!
Vuk
Ko su bie sudije. Nigde nisam našao da piše. Pokrali su nas.
Soko
Iz Nemacke su sudije .
Steta
Dobro je , cure su odigrale maksimalno koliko su njihove mogucnosti.. Kaca odlicna bila na golu..Ali 3 igracice koje ne igraju odbranu je puno za ovaj nivo..Sekunde izgubljene za zamenu protiv jakog protivnika kosta svakog ne samo nas.. Marija nespremna spora u kretnji i uz to po meni nedisciplinovano se ponela i to je doprinelu da se ne napravi iznenadjenje.. A misalim da su svi iznenadjeni za ovo krilo Radosavljevic , d skoro bez minutaze a da se forsira Radojevic koja i u kubu veoma slabu minutazu ima... Ako uspeju ponovit bar slicnu igru mozda uzmemo 2 boda jos.Sa srecom cure.
željo
malo više volje i želje za dres koji nosite i biti če sve u redu pogledajte druge reprezentacije kako se bore za svoju zemlju Pozdrav svima

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.