Почетна / Рукомет / Репрезентација

Сања Радосављевић: Словачка тежи ривал од Швајцарске, морамо добро да се спремимо

Женска репрезентација Србије забележила је убедљиву победу на старту квалификација за Европско првенство 2020. године у Данској и Норвешкој
ФОТО: М. Рашић

Према очекивању, прва жртва српске чете, селекција Швајцарске, није била достојан ривал нашем тиму, па Катарина Томашевић и саиграчице нису имале никаквих проблема да забележе и прве бодове.

Осим почетног вођства 2:0 противник ни једног тренутка није имао прилику ни да се приближи нашем тиму, а камоли направи неко изненађење.

Играла је Србија добро, борбено и мирно током читавог меча и на крају стигла до победе од дванаест голова.

Леви бек репрезентације, Јована Стоиљковић пружила је добру партију, постигла лепе голове и у одбрани одрадила добар део посла.

Били смо у улози фаворита и мислим да смо то оправдали. Водили смо практично од почетка. Спремили смо се јако добро, све задатке из свлачионице смо испоштовали. Идемо даље, спремамо се за Словачку, и надам се доброј игри и новој победи.

Одличну ролу имала је Сања Радосављевић, која је погађала и из немогућих ситуација и тако доказала да је дефинитивно једно од најбољих левих крила у Европи.

Одиграле смо зрело, добро, смирено, од првог минута смо знале шта желимо и како да се поставимо. Ни једног тренутка наша победа није долазила у питање, наметнуле смо наш ритам од првог до последњег минута и на крају забележиле заслужену победу.

На реду је Словачка, нешто тежи ривал?

Ми ни један тим не гледамо на тај начин, нема лакши или слабији, за нас су сви исти и такав приступ имамо на свакој утакмици. Не смемо другачије да размишљамо јер може да нам се обије о главу. Словачка је јачи ривал од Швајцарске, играмо на њиховом терену, тако да ћемо добро да се спремимо и те сусрете дочекамо на прави начин. Верујем да ћемо на овом мечу да забележимо победу и тако са четири бода завршимо први круг квалификација. У новембру нас очекују нове припреме и одлазак на Светско првенство у Јапан, које ће имати пресудни значај јер је и квалификационо за Олимпијске игре.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.