Почетна / Рукомет / Репрезентација

Управни одбор РСС: Подршка Перуничићу и Љуби Обрадовићу

Управни одбор РС Србије одржао је редовну седницу на којој је усвојио извештаје оба селектора, Љубомира Обрадовића за учешће дама на ЕП у Француској и Ненада Перуничића за игру Орлова на СП у Немачкој
ФОТО: М. Стојановић

Први је извештај поднео селектор женске репрезентације Љубомир Обрадовић, који је укратко изнео све што је требало, а везано за учешће на ЕП у Француској где је наш тим заузео једанаесто место.

Уз доста проблема и великим бројем повреда смо отишли на Европско првенство. Мало смо крпили, имали смо и пех што су штрајковали жути прслуци, па смо померили меч са Рускињама, све је то неправда. Могу да кажем да сам игром задовољан, али са једанаестим местом не могу никако.

Обрадовић се осврнуо и на наредни бараж меч са Пољском за пласман на Светско првенство, који чека у петак наше девојке у Зрењанину.

Поново имамо проблема са повредама, али тако је како је и ту не можемо ништа да променимо. Основни проблем је умор, јер играчице долазе из клубова исцрпљене. Пољска није за пробу, немамо пуно простора. Остајем при томе да нисмо урадили довољно за женски рукомет, рекао сам да морамо да имамо две репрезентације и да постоји Б тим – констатовао је Обрадовић.

Потом је реч добио Ненад Перуничић, селектор мушке репрезентације Србије.

Селективно су неке ствари морале да се ураде доста раније. Свестан сам био ризика, знао шта радим, седам играча са списка није било, онда смо на три тренинга изгубили два важна играча. Белгија није слаб ривал, напротив показали су се као добра екипа. Потом смо отишли у Швајцарску, тамо такође имали пех, али и даље смо у игри за пласман на Европско првенство. Никада нисам био зихераш, цео живот радим како мислим. Осамнаесто место на Светском првенству јесте најгори резултат икада, али је одговорност моја. Момци можда нису дали играчки шта су могли, али све друго је невероватно, то је права војска, све су радили часно и поштено.

Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Sto rece
TUTUBAN oli srece ti postedi nas dezimformacija..Covek poreklom Crnogorac doseljeni preci u Backi Gracac... A Perunicic iz Pljevalja i kao sad ne znamo da je to u Crnu Goru... samo da se mi plasiramo pa nek budu i "evropljani".
Sto rece
Nisam ja rekao da ti ne pametujes a sto bih.Ja uvazavam svacije vidjenje i misljenje...A slazem se i uredu Srbin ste iz Berana i ja sam ..Mozda imate i drzavljanstvo Srbije ali smo pireklom iz C.G...i nista nisam mislio u negativnom kontekstu za navedena 2 slucaja no sam ih oslovio tako ..i Pustimo se mi Ljube nije Ljubo nit bilo koji pojedinac Srbija...cure do pobede veceras....
tutuban
sto rece@Не паметуј. И Беране су, што ти рече, у Црну Гору па сам ја СРБИН из Берана, а досељеници у Бачки Грачац су из Грачаца у Хрватској (Лика). Пласираће се девојке, не брини. Тиме ће многи душебрижници бити разочарани, али шта да се ради!
Masrikova
Baravo Bozo i &. Samo vas gledamo...
Coach
Ko god da je bio na mestu ova dva selektora imao bi sličan rezultat. Nije ovde problem ko će na klupu, ovde je problem što se u rukomet više ne ulaže, onako kako je potrebno. Ulažu se pare u veterane, a škole rukometa ne postoje. Treneri mlađih kategorija su odavno prepušteni sami sebi. Nekim svojim egzibicijama uspevaju da decu animiraju. Dolaze nam deca koja nisu prošla na drugim sportovima, pa na kraju izaberu rukomet, jel ništa im nije išlo i nisu bili talenti, a mi skupljamo po sistemu bolje išta nego ništa i daj bar članarinu da plate. Ali ni deca nisu kriva. Evo sada da odemo u bilo koju školu i da pitamo za nekog našeg reprezentativca, kladim se da će mali broj znati ime i prezime. A nekad smo znali čitave postave. Rukomet se mora vratiti u male sredine. RK Crvenka ispada is super b lige i pred gašenjem je. Prijatelji Novaka Boškovića održavaju utakmicu u njegovu čast i objavljen je spisak igrača koji će igrati na toj utakmici. Sastav je takav da bi pozavideli Evropa!!!
tutuban
luke@Ко је Црногорац? Перун је Србин из Пљеваља, а Обрадовић Личанин.
Mozda zato
Pa jel Mica jos uvek sve tamo ?
Прикажи још одговора
RK Crvenka
Puna podrška za Peruna!!!
joco
Neznam ja stalno mislim bće bolje,kao i u fudbalu, ali nikako da dočekam.Ako je ovo neki zalog za kontinuirani rad i da se stalno ne kreće od nulu uredu.Ali ko zna dokle,sledeće godine OI a mi smo daleko.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.