Почетна / Рукомет / Репрезентација

Ненад Перуничић: Најгори резултат у историји, али знам што сам ту

Србија је у борби за 18. место изгубила од Аргентине 30:28 и на неславан начин завршила шампионат
ФОТО: РСС

Селектор рукометне репрезентације Србије Ненад Перуничић признао је да је свестан најлошијег пласмана на Светским првенствима икада и да са играчима мора да ради на побољшању менталног склопа.

Србија је у борби за 18. место изгубила од Аргентине 30:28 и на неславан начин завршила шампионат.

- Наши играчи нису велике звезде, али могу да буду и треба да се доказују. Нису ми се свиделе неке ствари против Бахреина и Аргентине, покушавам да их променим јер увек мора да постоји мотив. Рекао сам им „постоји моја селекција и природна селекција играча“ јер нисам задовољан реакцијом појединаца. Не игра се за највиши пласман, свестан сам да је најгори у историји, али сам их свестан због чега сам овде - рекао је Перуничић, а преноси РСС.

Утакмицу против Аргентине, наглашава, пореметела је повреда средњег бека Стефана Вујића.

- Водили смо до последњих пет минута, а повреда Вујића је дефинитивно пореметила целу концепцију. Десни бекови били су јако несигурни, пробали смо да компезујемо поред менталног пражњења и жаљења за другом рундом. Ови момци немају право да бирају утакмице и да кажу им је нека испод части - навео је Перуничић и поручио да је за неке ствари потребно време да се изграде.

Као највећи проблем види брзоплетост у игри, односно приписује је менталној реакцији.

- Можемо да мењамо цео систем, али играчи морају себе да мењају ако мисле да у најкраћем могућем року будемо још бољи - поручио је он.

Коментари23
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Jordan
Zao mi je Perunicica dobar je covek ali nisam siguran da moze da vodi reprezentaciju. Selekcija igraca katastrofa ,bez desnih bekova discipline u igri i neke ozbiljnije taktike nismo ni mogli da prodjemo. Mozda je trebalo zvati Sesuma pa i Nenadica pozvati Nikolica, Vejina, Jevtica Stevanovica sve zarad Olimijskih igara i ucesca ali ... Kako je padala ekipa padao je i selektor i samo na momente su pojedinici pokazivali individualni kvalitet. Ne mogu da kazem da se nismo borili ali nase mogucnosti su ogranicene. Strucni stab mora da se ojaca ljudima koji imaju iskustva i koji znaju kako napred jer mi nemamo vremena . Zoran Zivkovic -Tuta, Vujovic i jos mladih trenera koji su se dokazali kroz ligu i oni morajuda preuzmu odgovornost dokle imao takve velicine… Perunicic i Jovanovic nisu zasluzili kritike jer su i oni zeleli najbolje i mnogo su dali ovom sportu ali nama trebaju treneri koji znaju kako se osvajaju medalje. A i savez mora da se menja mnogo birokratije malo rada..
ivan
slazem se brate i nije posteno od nas sto ga uzimamo u usta, , on je tu gde jeste sa znanjem , zeleo je najbolje , kad bi meni ponudili ,naravno da bih prihvatio , em ti daju platu , i ja ne vidim njegovu krivicu sto je prihvatio funkciju ili sto nije dorastao izazovu , ako nekog treba da krivimo to je UO RSS, i za pocetak treba se smeniti celi UO i sve clanove kazniti 5 godina obavljanja bilo kakve funkcije u rukometu
sumider moder
I mi znamo zasto si tu.
Zorz Viderer
Pod hitno dovesti u reprezentaciju vrsnog strucnjaka Antona Bukilica, samo on moze preporoditi Srpski rukomet. On se kotira kao najbolji covek i strucnjak a i nema ko da minira peruna u reprezentaciji kad njega nema.
gropn II
ovakva izjava predstavlja vec bezobrazluk ! moralan covek bi dao ostavku ! jednostavno, Perunicic potpao u Balkanski mentalitet neodgovornosti nemanja grize savesti ! takvi su nam politicari , takvi su nam direktri, radnici ... pa nazalost i deca se ugledaju na starije ! imali ste primer FENOMENA zvanog Sergej M S ! i on je za svoje igre na prvenstvu rekao da je bas zadovoljan ! samo jasi Perune ! SAD ILI NIKAD !
Marko Pavlović
Ništa strašno. Samo po jedno zlato na svetskom i evropskom šampionatu je potrebno Srbiji da prestigne Hrvatsku.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.