Почетна / Рукомет / Репрезентација

Марсенић: Воркапић може да носи репрезентацију наредних десет година

Вукашин Воркапић и Мијајло Марсенић оценили су да је вечерашња победа над Корејом врло битна због самопоуздања, као и да се надају да ће у последњем колу против Немачке имати шансу да изборе пласман у наредну фазу Светског првенства
ФОТО: ihf.info

Јако битна победа, јако тешка утакмица, Кореја је веома добра екипа, брзо играју, али победили смо. Искористићемо дан одмора да се релаксирамо и увежбамо акције. Против Немачке ћемо дати све од себе да победимо – рекао је Воркапић.

Србија је вечерас са 31:29 победила Кореју у четвртом колу Групе А Светског првенства и задржала шансу да се пласира у наредну фазу.

Воркапић је био најзаслужнији за победу Србији, пошто је овај 21-годишњи играч постигао седам голова из исто толико покушаја.

Можда је био срећан дан... Али најбитније да смо победили, да није било саиграча ја не бих постигао седам голова – казао је он.

Марсенић је рекао да је после пораза од Бразила екипа тешко пронашла мотивацију за меч с Корејом.

Много тешка утакмица. Тешко је било наћи мотивацију, колико год смо ми то хтели. Заостајали смо, али издигли се у другом полувремену и тако показали карактер, већ други или трећи пут на првенству. Срећан сам због победе, али посебно срећан због Вулета (Воркапића). Одиграо је феноменално. То је играч који требало да носи репрезентацију и у наредних 10 година – казао је Марсенић.

Србија ће у четвртак увече играти против Немачке, а Марсенић је казао да ће екипа дати све од себе да победи домаћина шампионата.

Победа је доста битна за самопоуздање. Сутра ћемо се одморити, а потом уживати у последњем дуелу дана. Припремићемо се за Немачку и дати све од себе. Надам се да ћемо вечерас моћи да спавамо, јер последњих пет дана то није био случај – казао је Марсенић.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

joco
Ovakve komentara sam čitao nebrojeno puta. za Đukića recimo, za Marsenića, Đorđića itd i kad su trebali nešto uraditi nigde ih nema.Daj bože da grešim u ovom slučaju ali mi prvo moramo naći bekove šutere.Momci govore o utakmici s Nemačkom,ja iskreno ne vidim kako ćemo protiv njihovog bloka bez pravih šutera kad jedni Francuzi nisu mogli.
car
Vorkapić je obučen igrač. Obučavao se u jednom malom nazovi klubu. Koga su obučili naši selektori.
Rambp
BRAVO Marsenicu za izjavu, i igru, sem sto si me iznervirao kod ona dva napada na kraju kada na +3 mašiš dva puta, ali ok, ispalo je tako, trud, rad i sve ti je na vrhunskom nivou hvala ti. Samo tu realizaciju vežbaj, budi ko Ratko Nikolići, 10 gola od 10 šansi ;) Vorkapića nadam se da su videli iz jačih liga, nema razloga da sedi više u Šapcu. Ajmo neka Koreja iznenadi Brazil, mi Nemce pa da uletimo u drugikrug ;)
Rambo
OK, to "sedi" je u smislu da je u Šapcu. Dosta mu je bilo, prerastao je sredinu.
Objektivni
Ljudi je ste li vi normalni! Kakve sve nemogoće rezultate zamišljatre. Nikog nismo mogli dobiti. Jedav Koreju, ubedljivo najslabiju repku na prvenstvu, a Nemačku??!!
Прикажи још одговора
Crv
Uz dužno poštovanje svim desnim krilima, Vorkapić će pokatati potencijal u narednim godinama i pokazati da jd najkvalitetniji izbor na desnom krilu
Sabac
Vule majstore, 7/7 za 30 min na SP, objasnio si sve

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.