Почетна / Рукомет / Репрезентација

Перуничић: Ја сам једини кривац, ја бирам ове момке!

Србија је изгубила од Бразила са 22:24 у трећем колу групне фазе Светског првенства у Данској и Немачкој, па је сада пласман у другу фазу такмичења веома далеко
ФОТО: ИХФ

Селектор рукометне репрезентације Србије Ненад Перуничић рекао је после данашњег пораза од Бразила у трећем колу групне фазе Светског првенства да је он једини одговоран, али и да је „затечен менталном блокадом” свог тима.

Не знам ни сам шта да кажем... Затечен сам менталном блокадом момака који изгледа нису довољно веровали у себе или вероватније ја их нисам довољно добро припремио. Највећи кривац сам ја, ја стојим иза њих, јер бирам њих – рекао је Перуничић.

Србија је данас изгубила од Бразила са 22:24 у трећем колу групне фазе Светског првенства у Данској и Немачкој, па је сада пласман у другу фазу такмичења веома далеко.

Правили смо безграничан број техничких грешака. У свим овим утакмицама имамо их, чини ми се, 35... То је недопустиво, јер те ствари не треба да се уче у репрезентацији. Та укрштања, хватања, трчања се уче много раније.

Перуничић је казао да је екипа показала да нема проблеме физичке природе, али да делује као да играчи „имају трауме” и недовољно вере у себе.

Не могу им променити главу и њихов начин размишљања. Ја нисам одустао од ових момака, али делује као да ми на клупи имамо више вере него они на терену. Имали смо две шансе да се вратимо против тима који цео игра у шпанској лиги и питање је како би се онда завршило... Међутим, не преузима се одговорност, потпуно се погубе после еуфоричног почетка. Они морају да схвате да, чим су овде, да су најбољи у својој земљи, а не да се сада осећају растерећено, као не идемо у други круг, не морамо сада да правимо нешто важно. Све ово је веома болно за мене и ја све ствари покушавам да променим, да се ослободимо и пробијемо ту баријеру, да схватимо да ништа није изгубљено. Делује као да немају ту снагу да верују да могу.

Србију стура очекује меч против Кореје, а Перуничић је рекао да се прибојава летаргичне реакције свог тима.

Ми нисмо дошли овде због Бразила или Немачке, већ због целог турнира и са жељом да променимо неке ствари, али ако наша глава буде као да је смак света, мислим да ће изаћи летаргично на терен. То им је шанса да се докажу зашто су ту. Једино огледало и показатељ квалитета је терен – закључио је селектор Србије.

Коментари37
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ciciban
Selektor himnu ne peva........???????? Šta je beše on kao trener osvojio ...???? Većina momaka je za 5+..
DUBOREZ
To su ti crnogorci koji su se uvukli u BG i neće van njega. Visoki, lijepi, uvlakači najgore vrste i srbomrsci. A Srbi su za njih mali , cigani , ružni i zli. Pa što ste došli kod nas u Srbiju da nas oplemenite, lupeštinom, špijunažom, spletkarenjem.
trnina
Ovako je počela da se ruši ireprezentacija u fudbalu da bi se uzdigla zvezda, tako će podići i zvezdu u rukometu da podižu kao što su počeli i u vaterpolu na uštrb reprezentacije. Živi bili pa će te videti.
nele
Nadjite trenera tj selektora sa iskustvom, pustite ga da radi nekoliko godina, bez obzira na rezultate, neka pravi tim, nek se momci uigravaju i ne menjajte ga. Dajte mu sve sto trazi. Moze i stranac. Uradite kao u zenskoj odbojci, ostavili su Terzica 17g da vodi dame i doveo ih do vrha! Nek stvara tim, posle ce doci i rezultati. Bez mesanja u posao i bez igre iza ledja!
јо-јо
за Кума :Доста тога си у праву, али Врањеш!?
Kuma
Kum je sve objasnio
Прикажи још одговора
Joco
Ne miriše na dobro za budućnost jer teško ćemo videti naredna tri takmičenja.Za EP je Švcaraska u debeloj prednosti i videli smo kakve probleme imamo sa njima a onda nema nas i na OI a za sledeće SP ćemo verovatno dobiti neku od jačih reprenzetacija a mi bez tima jer ćemo opet tražiti ko je pravi a ko ne.Zar zaista nemamo bekove koji mogu šutirati sa osam devet metara. A za ove današnje,Kukića,Vujića i ostale krila ne postoje.
Жељко Павловић
Бразил са Дос Сантосом из Барсе треба да победи Баћушке данас!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.