Почетна / Рукомет / Репрезентација

Рукометашице Француске први пут шампионке Европе

Францускиње су се тако „осветиле” Рускињама за пораз у финалу Олимпијских игара 2016. године у Рио де Жанеиру
ФОТО: БЕТА/АП

Женска рукометна репрезентација Француске освојила је вечерас титулу европског шампиона, пошто је у финалу турнира у Паризу победила Русију са 24:21 (13:12).

Француску су предводиле Александра Лакрабер са шест и Естел Нзе Минко са четири гола.

Најефикаснија у екипи олимпијског шампиона била је Ана Вјахирева са седам голова, а Дарија Дмитријева постигла је пет.

Францускиње су се тако „осветиле” Рускињама за пораз у финалу Олимпијских игара 2016. године у Рио де Жанеиру.

Ово је најбољи резултат Француске, која је први пут играла у финалу. Пре две године Француска је у полуфиналу изгубила од Норвешке, али је тада у мечу за бронзу била боља од Данске.

Русија је играла други пут у финалу Европског првенства, а први пут од 2006. године у Шведској, када је изгубила од Норвешке (24:27).

Освајањем Европског првенства Француска је изборила пласман на Олимпијске игре 2020. године у Токију.

У утакмици за бронзану медаљу, раније данас, Холандија је победила Румунију са 24:20.

Коментари23
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Sale
Markova za selektora, najbolji domaci trener ubedljivo. Graditi igru oko mladih devojaka, Vukajlovic, J. Agbabe, Kovacevic, Djurasinovic, Mitrovic, uz par iskusnijijh..
DOKTOR KOLEKTIVNIH IGARA SA LOPTOM
Žao mi je što nisu Admini objavili što sam napisao prije borbi za medalje.Rusija pojma nema i bolji smo od nje samo da se promjeni selektor i dovede stranac na čelo ekipe.Žgoljava Vjahireva nije igračica najvećeg formata.Francuskinje su morale biti šampionke jer su igrale kući i bilo ko da je sudio navijao bi za njih.Ni one nisu bolje od naših koje predvodi rukometni anonimus.Na naš savez je da okonča ovu farsu sa nikakvim Obradovićem koji je čas ženski a čas muški trener.SRAMOTA.Sramota je da nismo osvojili bar bronzu jer imamo kvalitet za to.U savezu sjede trust mozgova koji opet nemaju mozga više od starijeg omladinca.Promjene su potrebne kao i podmlađivanje reprezentacije u kojoj mora biti mjesta za Minu Petrović i Sandru Radović.Van sa lekićkom koja ništa nezna,Damjanoviććevom koja nam nije potrebna ,golmanima koji ništa ne mogu da odbrane,i sa selektorom koji izgleda kao da prodaje svinje na stočnoj pijaci.Nađite nekog rukometnog stručnjaka i kraj.
Mirjana Đurica
Kako saznajem Mina je dobila ponudu Slovenačkog saveza da igra za Sloveniju isto kao i Sandra Radović.Voljela bih da se to i ostvari jer niko u savezu nema sluha prema ovim devojkama koje su najbolje u zemlji.Neverovatni talenti.Uz Lidiju Cvijić mogle su biti budućnost Srpskog rukometa.Šteta.
Selekt
Igra potpisala je ugovor u Fracuskoj alo covece ni Dijana Radojevic nije imala klub godinu dana a igrala je u reprezetaciji svaku utakmicu.Ali ocito igra na tvojoj poziciji cim se tako nerviras a Mina je isto dobar igrac samo nije dobila pravu sansu.
Прикажи још одговора
raša
Rukomet nepovratno klizi da se samouništi. Ako sudije ovako mogu da odsude finale EP onda mu nema spasa. Da se finale igralo bilo gde osim u Francuskoj bilo bi 7-8 razlike za Rusiju. Velika sramota.
Rambo
Ja neznam šta vi gledate imale su francuskinje domaćinsko suđenje ali imaju mnogo bolju igru od ruskinja , ruskinje su individualno bolje ali nema igre to nije bilo dovoljno da bi pobedile.
Boki
Tako je
Rambo
Jeste, ali kada su sudije dozvolile tuču, u tuči se ne snalaze rukometašice! Jel ovo tuča ili rukomet? Neka se dogovore, tuča. ok, neka igraju francuskinje, crnogorke i njima slične od sada. Neka se biju, štipaju, čupaju, rvaju i ok...a svi drugi neka igraju rukomet. Sudije su pre svega ubile prelepu rukometnu igru, jer nema primene rukometnih pravila! Otud slabija igra ruskinja!
Прикажи још одговора
Ajoj...
Ovi komentatori sa rts-a mogu da uzvestavaju sa protesta zuti prsluci, jer pravila rukometne igre neznaju i lupetaju gluposti. Sramota drzavne televizije. Nekad Kovinhalo, pa Strajnic a sad i ovaj valjda Matic. Mrtva trka koji vise lupeta....
Kuku lele
Kad ga je plaćala i angažovala naša zvezda. Sramota.
cole
Katastrofa! Iritirajuće! I to godinama bez reakcije nadležnih.
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.