Почетна / Рукомет / Репрезентација

Српкиње пале у последњим секундама, Швеђанкама два бода

Репрезентација Србије поражена је у мечу другог кола против Шведске после лошег другог полувремена у ком је постигла само осам погодака
ФОТО: ЕХФ
Србија – Шведска 21:22 (13:11)
Дворана: ХХЛ. Гледалаца: 3.000. Судије: Станаску и Настасе. Седмерци: Србија 6(6), Шведска 5(2). Искључења: Србија 10, Шведска 10 минтуа.
СРБИЈА: Радосављевић 4, Крпеж-Шлезак 7 (6), Лекић 1, Штевин, Лавко 2, Ковачевић, Николић, Т. Радојевић, Поп-Лазић 3, Д. Радојевић 1, Вукајловић, Томашевић (4 одбране, 2 седмерца), Стоиљковић 3, Цвијић, Чолић (5 одбрана), Дмитровић.
ШВЕДСКА: Бундсен, Мелегард 3, Стромберг 1, Блохм 1, Робертс 1, Робертс, Санд, Лундстром, Густин 3, Иден (20 одбрана), Лагерквист 2, Гулден 5 (2), Бломстранд, Хагман 1 (1), Масинг, Јакобсен, Алм 5.

 

Српкиње су преко Сање Радосављевић и Катарине Крпеж-Шлезак у 22. минуту први пут имале три гола предности 11:8.

Неколико пута су изабранице Љубомира Обрадовића имале шансу да дођу на плус четири, али је нису искористиле, а онда је капитен Крпеж-Шлезак погодила са линије пенала за 13:9.

Висока предност је донела и благо опуштање у репдивма српског тима, уследило је неколико промашаја, али и техничких грешака, па је Шведска успела да постигне два лагана поготка и на одмор оде са само два гола заостатка (13:11).

Као да је друга екипа изашла на терен у наставку утакмице. Почела је Србија са две играчице мање, што је Шведска одмах казнила, за само пет минута постигла три гола и повела 14:13.

У 54. минуту је било 19:19, Србија је имала играчицу више, али није успела да реализује напад, а онда је стигла казна од Робертс која је постигла погодак и поново пробудила саиграчице.

Низали су се промашени зицери Србије, на голу је била сјајна Иден, што је прилично осујетило наше бекове, јер се нико није усуђивао да упути ударац ка голу.

Играо се 59. минут, Србија је имала шансу за изједначење, али је Цвијићева промашила чист зциер, али је грешку исправила Лавко и у последњи минут се ушло нерешеним резултатом – 21:21.

Шведска је имала двадесет секунди за напад, Алм је скочила са девет метара по средини и погодила за велику победу Швеђанки.

Семафор другог кола А групе:
Србија – Шведска 21:22 (13:11)
Пољска – Данска 21:28 (9:11)
Табела: Данска 4 бода, Србија и Шведска по 2, Пољска без бодова.
Коментари17
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Sloba
Nije tragedija.ali smo izgubili dobijeno.To psihološki loše utiče na na naše devojke a pred njima je Danska.Najiskusnije su morale mnogo bolje.Cvijićeva u nekoliko švedskih napada kasni da izađe na beka,u napadu ni bloka,ni otvaranja ni građenja.Pop Lazić mnogo bolje rešenje na pivotu što je i pokazala u kasnijem toku utakmice.Lekićeva prvih 20 minuta ništa i zato je i zamenjena jer je bila bezidejna.Nevorovatan broj promašenih zicera,a tu smo majstori da uvek proslavimo protivničke golmane.Šteta,jer predstoji Danska.Napred devojke
ljubo
razlog poraza jeste u tome sto su najveci deo utakmice igrali sa samo 8-9 igraca koji se naravno izmore i nemaju energiju za nastavak,nije lako biti selektor da je mesao vise mozda bi gubili od pocetka,neke su cure jos mlade i ne iskusne.
Selektor
Bozo, javi se..
bufon
Znaš ti dobro šta je....
Прикажи још одговора
Milena
Ne dajte se devojke. Trener kriv. Ne voli Andreu. Držao je na klupi po cenu poraza.
Juventus
A jel tebi lakše sad kad si mi objasnio kakav je moj život?hahahah Pa, daj neka mi neko napiše koji klub trenira naš selektor, neka se ugleda na selektore drugih reprezentacija, čovek NE ZNA i kraj!
kjelini
Nisi čuo, trenira Juventus! A ti, šta ti radiš u svom sitnom životu? Važno da ti znaš da lupaš ovde ko otvoren prozor skriven iza nika i u toploj sobi.
Прикажи још одговора
Željo
Same sebe pobijedile jer poslije 10 minuta u 2 poluvrijemenu trebalo je igrati pametno lagano na sigurno.A ne srljati u nekakove napade koji su uvijek završili gubljenjem lopti.A to su šveđanke znale iskoristiti i zato su dobile ovaj meč.Još je čudnije da to iskusne igračice nijesu to uradile i nadamo se da bi 4 gola viška i ostala.Ne znamo voditi i žuriti kada je sve na vašoj strani rezultat vrijeme i to se desilo što se desilo. Sada u drugm meču pamet u glavu i biti če bolje.Srečno protiv Danske. Pozdrav svima
Boki
A sta si ti gledao...gde si video gubljenje lopti...hoces da igras rukomet 70 tih godina??? Promasaji...odnosno odlicna Iden i to je to nema tu sta drugo...igrale su sasvim ok!!!
Rambo
Baš sam se iznervirao, zaslužili smo X. Onih 5 uzastopnih promašaja nam došao poraza! Nismo imali rešenja na onakvu grubu odbranu šveđanki u drugom, pride nismo smeli da grešimo u realizaciji onoliko. Baš gadan poraz. Šveđanke se provukle više nego mi...pobedite Dansku (podvig) pa da prenesemo ta dva boda!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.