Почетна / Рукомет / Репрезентација

Чолић: Стрпљивом игром до победе против Шведске

Рукометашице Србије играју у недељу од 18 часова у Нанту против Шведске, утакмицу другог кола Групе А на Европском првенству у Француској
ФОТО: fra2018.ehf-euro.com

Голман женске рукометне репрезентације Србије Марија Чолић рекла је данас да је задовољна победом против Пољске на почетку Европског првенства, али да њена екипа мора да подиже форму како турнир буде одмицао.

- Биће лакше него на отварању што се тиче амбијента, али чека нас тежи противник. Више немамо права на кикс и лоше периоде, мораћемо на високом нивоу да играмо против Швеђанки. Европско првенство је  другачија прича у односу на оно што смо играли са њима у априлу. Били смо бољи у квалификацијама, али увек се на великом такмичењу игра са посебном мотивацијом. Биће јака утакмица на високом нивоу - рекла је Чолић, пренео је сајт Рукометног савеза.

Рукометашице Србије играју у недељу од 18 часова у Нанту против Шведске, утакмицу другог кола Групе А на Европском првенству у Француској.

- Победиће екипа која буде стрпљивија и смањи техничке грешке на минимум, а и ми и они играмо добру одбрану - навела је Чолић.
 
Србија је синоћ у првом колу победила Пољску са 33:26.

- Ту утакмицу смо искористили за уигравање. Сада морамо да дижемо форму и да искористимо победу на старту. Одиграле смо сјајно друго полувреме. Ако будемо у наставку првенства играле на том нивоу можемо далеко да догурамо. Што се тиче првог полувремена, било је мало треме. Прва утакмица је увек најтежа. Поносна сам на девојке што смо успеле да се извучемо из кризе и покажемо право лице.

Селектор Србије Љубомир Обрадовић рекао је да његова добро познаје наредног противника:

- На нама је да не дозволимо Шведској да се против нас вади за пораз од Данске и да све урадимо како бисмо добили утакмицу. То је практично иста екипа из квалификација уз додатак младог левог бека Масинг. Једино је ту она неко кога нисмо познавали од раније, а против Данске је постигла три гола. Морамо на њу да обратимо пажњу у припреми меча.

Селектор је рекао да је његова екипа захваљујући доброј одбрани победила Пољску и додао да мора да буде мирна када се утакмица ломи.

- Девојке имају довољно искуства, година и једну веома озбиљну медаљу иза себе. Задовољан сам њиховим понашањем. Био је ово почетак турнира, жеља је огромна, важност утакмице велики. Видели сте Францускиње и Рускиње, дуго времена је било мало голова, осети се притисак - рекао је Обрадовић.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ненад
Пораз катасрофално полувреме брука срамота катасрофа
Jovana
Hvala bogu da nema nijedne koja igra u Srbiji, dobro se sećamo kako smo prolazili sa "vedetama" iz domaće lige. Igračica koja ima više od 22-23 godine, a i dalje igra u raspaloj srpskoj ligi jednostavno nije za profesionalni rukomet i to je to. I nije to nikakva specijalnost rukometa, na kraju krajeva odbojkašice su postale svetske šampionke bez ijedne igračice iz naše lige. Srećno protiv Švedske!
Juventus
Draga Jovana, ti verovatno misliš da poznaješ srpski rukomet i žensku ligu čim sebi dozvoljavaš da pišeš tako o tim devojkama. Ne znam da li igraš rukomet ali ako ga igraš sigurno si jako loša a da si iskompleksirana, vidi se iz tvog posta. U Srbiji ima mnogo talentovanih devojaka ali nisu imale nikoga da ih pogura, nije im tata bio selektor ili ih je sadašnji selektor ispljuvao preko novina ( Ljuba - Mitorvićku) . Sve te devojke u Srbiji igraju rukomet iz ljubavi a za manje para nego što igra recimo Kovačevićka a mnoge su bolji igrači od nje. Ako samo uporediš Mitrović i Kovačević vidi se ogromna razlika, tako da ne treba više da pišeš ovde ništa...
Vardar
Sve ste vi potekle iz raspale srpske lige, kakvo je to pisanje a zelis srecu reprezentaciji koju predstavljaju te devojke, pa kako ce bilo ko da igra za reprezentaciju ako nije potekao iz nase lige. Hoces da mi kazes da je Kovacevicka za reprezentaciju_
Istina
Nakaradni sistem takmičenja kod zena 10 klubova, polusezona traje 40 dana ko vodi rukomet u Srbiji nije ni cudo kakvo je stanje u zensko rukometu. Sistem takmičenja sa brisanjem osvojenih bodova, legalna prevara u muskom rukometu zive od kladionica sudije igraci treneri bruka
Peconi
Mi smo jedina ekipa na turniru u kojoj ni jedna igracica ne igra u Srbiji i stvarno ne znam cemu se uopste nadamo?
@Peconi
Mislim da je komentar više nego glup ili je delo familije neke igračice iz domaće lige koja misli da je njoj mesto na SP.Kakav nam je bedan i jadan rukomet u Srbiji i ne čudi što nema ni jedne.Na kraju,takva nam je situacija sa svim kolektivnim sportovima već dugi niz godina.
Erconi
Pa zato se i nadamo, jer ove što igraju u Srbiji ne znaju ni da hodaju

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.