Почетна / Рукомет / Репрезентација

Крагујевачки Раднички се кроз бараж пласирао у Супер лигу

Почетак првенства је заказан за прву недељу октобра, а Раднички ће у првом колу гостовати у Инђији истоименој екипи
ФОТО: РК Раднички 1964

Млади Радник – Раднички 1964 (Кг) 23:26 (9:7)

Велика Плана - Хала спортова. Гледалаца: 400. Судије: Јован Цветковић и Лука Петровић. Седмерци: Млади Радник 2 (1), Раднички 5 (1). Искључења: Млади Радник 12 мин, Раднички 6 минута.

МЛАДИ РАДНИК: Митровић, Ристић 5, Палочевић 1, Ђорђевић 2, М. Нинић 4, Н. Нинић 3, Ј. Савић, Д. Савић, Матић, Филиповић 1, Живковић, Којић 7, Ђорђевић.

РАДНИЧКИ 1964 (КГ): Ј. Појужина (18 одбрана), Ђорђевић 1, Радосављевић, Срећковић, Колак 6, Васић 2, Тодоровић 2, Благојевић, Хасановић, Ања Влашковић, Микић, Анастасија Влашковић, Петровић 2, Алексић 5, Бјелак 6, Ж. Појужина 2.

 

Рукометашице Радничког 1964 су у бараж утакмици за попуну Супер Б лиге савладале екипу Младог Радника из Радинца 26:23 и тако оствариле историјски успех пласманом у савезни ранг такмичења.

Није све изгледало као што крајњи резултат казује. Млада и недовољна искусна екипа Радничког је оптерећена важношћу утакмице само на почетку стекла почетно вођство поготком Јасмине Колак.

Искусније рукометашице Младог Радника су брзо дошле до своје игре и контролисале резултат током целог првог полувремена. Крагујевчанке су у овом делу игре промашиле чак четири седмерца, више контранапада и зицера, а на одмор се отишло вођством номиналног домаћина резултатом 9:7.

Ни почетак другог дела игре није много доброг донео рукометашицама Радничког, које су биле у константном заостатку од неколико голова све до максималних пет разлике (17:12, 42. минут).

У тим тренуцима долази до великог преокрета. Раднички појачава агресивност у одбрани, Јелена Појужина спушта „ролетну“ на гол, севнули су препознатљиви контранапади и голом Невене Алексић са пенала (48. минут) долазе до изједначења (18:18).

Од тог момента на терену је постојао само један тим, Крагујевчанке су показале своје право лице и у 56. минуту голом Ајлин Бјелак из контранапада долазе до максималних пет голова предности (20:25).

До последњег звука сирене су рутински привеле утакмицу крају за коначних 23:26 и почетак великог славља.

- Већини наших играчица ова утакмица је круна досадашње каријере. Важност и оно што она доноси им је „скратила руке“ и спутала их да покажу оно што знају. Требало нам је дуго времена да дођемо до своје игре, агресивне одбране и лаке реализације напада. Честитам мојим девојкама на пласману у Супер Б лигу, заслужиле су преданим радом на тренинзима. Посебно бих се захвалио великом броју навијача који су дошли да нас бодре, као и свима у клубу који су веровали у нас - поручио је шеф стручног штаба Родољуб Курандић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Lom
Bravo, samo napred

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.