Почетна / Рукомет / Репрезентација

Неки нови Орлови, селектор поручио: Изванредан однос према дресу

После шест година поста репрезентација Србије ће коначно учествовати на Светском првенству
ФОТО: РСС

Нису успели Орлови да обезбеде пласман у Катар 2015. ни у Француску 2017. године, али ови неки нови клинци јесу, па ће тако наша земља наћи место у Данској и Немачкој наредне године.

Овај успех је можда већи од других, јер шта је све пратило државни тим претходних неколико месеци, право је чудо да су ови момци, који немају готово никакво искуство, успели што многи нису.

Много тога није функционисало пред ове бараж мечеве, Србија је после хаоса на ЕП у Хрватској остала без селектора, али и пола тима.

Јовица Цветковић је смењен, месецима се тражио нови селектор, а онда је први човек Савеза, Божидар Ђурковић понудио „врућ кромпир“ селектору дама, Љубомиру Обрадовићу.

Није се дуго он двоумио, прихватио је позив и одмах био одлучан да ће проћи Португалију.

Зна их Обрадовић у душу, шест титула са Портом је освојио, направио готово читаву њихову репрезентацију, па је тактички у потпуности надмудрио колегу Переиру.

С друге стране, играчки тим је знатно измењен, окосница тима претходних година није желела да се одазове позиву, па је Обрадовић био приморан да саставља нови тим.

Позвао је неке младе, нове момке, било је много дебитаната, играча који иза себе немају велико искуство, али то се на терену ни једног момента није видео...

Играли су као један, борили се, били паметни, мотивисани, сконцентрисани, пуно оптимизма и на крају успели да одведу Србију на планетарни шампионат.

Свако од нас је дужан да помогне држави у датом тренутку – рекао је Љубомир Обрадовић.

Кад сам добио позив да и поред функције женског селектора, преузмем мушки тим за ову акције, нисам се двоумио ни секунде. То је моја дужност и обавеза.

Мало ко је веровао у српски тим?

Мени је драго да смо успели, да смо обезбедили пласман и после шест година омогућили Србији да учествује на Светском првенству. Момци су сјајни, изузетно су везани један за другог, однос према дресу им је изванредан. Има ту још играча, иду Медитеранске игре, неко ће се наметнути сигурно. Мислим да са овим играчима имамо сјајну будућност, они су показали да могу много. Нама је циљ да направимо и Б репрезентацију, Србија је непресушни извор, само треба бити увек коректан.

Од првог дана сте веровали да ће Србија бити учесник СП?

Био сам оптимиста, да је противник био неко други ја бих исто говорио. Ми имамо тим у који морамо да верујемо, овај састав има будућност. Имали смо неке почетничке грешке, да нисмо сигуран сам да бисмо победили. Важност утакмице је такође доста одлучила, а ја сам решио да дам шансу свима, да сви осете чар и буду заслужни за велики пласман – закључио је Обрадовић.

Жреб група 25. јуна
Предстојеће Светско првенство ће бити прво које организују две државе, Данска и Немачка.
Кад је реч о скандинавској земљи она ће екипе угостити у Хернингу и Копенхагену, док ће Хамбург, Берлин, Келн и Минхен у Немачкој бити домаћини. Жреб група за планетарни шампионат заказан је за 25. јун у Копенхагену.
Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Nada Macura
A sad mu dati i mediteranski od onog pajsera i kadetsku od onog cire i magacin i da bude predsednik trenerske ...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.