Почетна / Рукомет / Репрезентација

Србија у Нишу боља од Македоније, оверено прво место у групи

Репрезентативке Србије победом завршиле квалификације за континентални шампионат
ФОТО: Бета

Србија – Македонија 35:30 (16:13)

Ниш - Дворана: Чаир. Судије: Дучинов и Горецов (Бугарска). Седмерци: Македонија 4 (3). Искључења: Србија 4, Македонија 6 минута. Семафор: 6:7 (13), 9:8 (18), 9:11 (21), 13:12 (26), 18:13 (34), 26:16 (41).

СРБИЈА: Радосављевић 3, Крпеж Шлезак 6, Трифуновић 1, Штевин 1, Лавко 2, Т. Радојевић 4, Поп-Лазић 3, Д. Радојевић 1, Обрадовић 6, Томашевић, Николић 3, Стоиљковић 2, Цвијић 2, Чолић, Стошић, Дмитровић 1.

МАКЕДОНИЈА: Гакидова 3, Ђорђиевска Д., Боризовска, Петковска, Бајрамоска 2, Нолевска 2, Ђорђиевска 9, Серафимовска, Николић, Керамичева 1, Јанеска, Јовановска, Ристовска 2, Ливринић, Саздовска 5, Штериова 6.

 

Репрезентација Србије освојила је првом место у Групи 3 квалификација за Европско првенство које ће се децембра ове године одржати у Француској.

Најбоље српске рукометашице су у потпуности надиграле селекцију Македоније 35:30 (16:13) у Нишу и завршиле квалификациону групу са пет победа и поразом, довољно да се нађу испред четврте репрезентације света, Шведске, због бољег међусобног скора, и тако изборе повољније место пред жреб који је на програму 12. јуна у Паризу.

На ЕП у Француској 16 селекција

Пласман на Европско првенство (29. новембар - 16. децембар) крајем године остварило је 16 репрезентација: Француска (домаћин), Норвешка, Хрватска, Црна Гора, Пољска, Србија, Шведска, Румунија, Русија, Данска, Чешка, Шпанија, Немачка, Холандија, Мађарска, Аустрија.

Македонке су се показале као добар такмац српском тиму у првих 30 минута. Искусне Бајрамоска и Ђорђиеска предводиле су састав Македоније до вођства 7:6 у 13. минуту, које је донела Јована Саздовска.

Најрасположенија у српском тиму била је Катарина Томашевић, која је серијом одбрана давала ветар у леђа својим саиграчицама (11 одбрана у првом полувремену - укупно 15), а после преокрета (13:12) уследио је и тајм-аут македонске клупе у 26. минуту.

Серија с краја првог дела настављена је и у другом, у коме је Македонкама било потребно шест минута да савладају Катарину Томашевић (19:14). Одлична одбрана Српкиња виђена је до 41. минута, када је на семафору писало 26:16.

Искористио је селектор Обрадовић остатак времена да пружи шансу свим играчима, а Македонке да зауставе резултатски пад и упишу подношљив пораз. 

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Antilegenda
Bravo devojke, bravo stručni štab! Puno sreće na žrebu.
Handtargetš
Srpkinje u ovoj opremi da mi Bog oprosti izgledaju kao pederi.Tako Ružnih šortseva nema na svijetu.Najveći domet ove ekipe je oko 10 tog mjesta.Ne kudim selektora jer on nezna ništa.Možda i nemamo bolju ekipu.
Шоми
Браво, девојке.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.