Почетна / Рукомет / Репрезентација

Божидар Ђурковић: Очекивао сам више самокритичности

Божидар Ђурковић, председник Савеза је имао шта да каже, а најпре се обратио Цветковићу
ФОТО: М. Рашић

Први сам те предложио и утицао да се гласа за тебе. Ништа лично против тебе немам. Потписали смо уговор да ће репрезентација остварити пласман међу осам. Донели смо одлуку да буде циљ други круг како бисмо тебе и играче релаксирали и ја не видим како сам тако стварао притисак. Очекивао сам Јовице више самокритичности, ствари које нису у извештају, нигде ништа о игри нема, нити о немотивисаности играча. Сви су криви осим тебе. Прљав веш је изнет и то је недопустиво. Ја за овај извештај не могу да гласам.

Ђурковић је потом додао:

Савез је све дао и урадио, обезбедио је све, новца је било. Те коморе и прегледи су могли да се обаве, али та тестирања нису била нормална у том моменту, јер би била неупотребљива. Потребна је одређена припрема.

Први човек Савеза је истакао:

Све оно што је затражено од стране стручног штаба је урађено и предато. Дванаест утакмица наших противника је достављено, али зашто то није нико гледао, а било вас је девет! Девет чланова стручног штаба! Да смо изгубили све три утакмице и да нисмо обезбедили циљ, а да смо играли боље, лепше, ја бих гласао за извештај. Све што се дешавало, састанци, прозивке, препуцавање преко новина, то је пораз свих нас. Зашто је то тако, појма немам. После писма играча евидентно је да постоји раскол између вас.

Комплетан текст можете да прочитате у броју Спортског журнала за 28. фебруар. Уколико желите да се претплатите на електронско издање Журнала кликните ОВДЕ.

Коментари33
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

E moj ti
Mislio sam u pocetku da je ovo stara slika, ali vidim da je aktuelna. Treba da te je sramota sto se smejes, a ti govoris i o samokriticnosti. Stidi se vec kad ne znas da odes.
straja
I ja sam ocekivao samokriticnost ali sa TVOJE strane..... a mogli bi i blogeri da budu malkice samokriticni....
straja
Munje?? pa naravno ne...ali neke druge probleme od preteranog sedenja za racunarom DA..da nazalost da!!Ako te bas interesuje?
Blogerovog foruma post
Blogeri ? Imas munje neke ?
Las
Paradoksalno da ovaj predsednik spomene reč samokritičnost. Bio sam uveren da on uopšte ne zna za njeno postojanje! Realno govoreći, Cvele nije ni zaslužio da bude gde je bio, jer on svakako nije taj koji može da uradi išta razumno u korist zdrave reprezentacije i dobrog rezultata. Ali, ovako se sada postaviti, to može samo čovek bez trunke morala i svesti, a jasno je i nezainteresovan za srpski rukomet. Jedino je lični interes bitan. Takav je naš predsednik, mešetar, bez ikakvih znanja u bilo čemu sem u muljanju. Ipak, u izjavi koja predstavlja komentar na Cveletov protest što nije imao uslove od strane RSS, predsednik je rekao da mu to nije zamereno već 18 godina. Zar ne zvuči to po malo čudno za čoveka koji skoro "dobi" izbore kao "čovek promena". Igrači? Njima je bilo najgore. Dođu na pripreme, a tamo pred njima čovek koji ih ne može učiniti dobrim timom! To je verovatno deprimirajuće. Ipak, ponašanje tog dela njih je za osudu, trebalo bi da se stide, a korektni da se distanciraju
Tuga
Da li mozete da napravite liste mogucih trenera koji bi mogli biti uspesni sa reprezentacijom i da napravite anketu. Ja imam jedno ime to je bivsi trener Vukovic. Znao sam ga kao igraca i video ga na delu sa reprezentacijom. A vi sad dajte imena i anketu ko je dobar a ko nije i onaj koji ima najvise dobrih misljenja o njemu da bude kandidat
Mirmo Nićr
To što govorite je čista demagogija i poraz ikakvog koncepta i sistema. Ako ćemo odluke donositi kao stari Grci, aklamacijom na trgovima, onda ne vidim zbog čega bi samo Boža promena i ekipa bili na funkcijama. Hajde onda da svi mi koji pratimo i volimo rukomet, istovremeno budemo i predsednici saveza i članovi upravnog odbora i legende i nesporni borci za svoj džep preko srpskog rukometa. Ljudi koji su na funkcijama moraju snositi odgovornost za svoje izbore, drugačije gubi misao. Ali, kad se već tako šalimo, imam i ja predlog: tročlana selektorska komisija u sastavu: Saša Marković/Avram Ilić/Nedeljko Vučković.
Vojislav
Smešan, jedini predsednik nekog srpskog saveza koji za to prima platu.
Ko ?
Boza Samokritika ...
Boki
Jedini predsednik saveza u svetu koji prima platu...ali dobro, dao ju je sam sebi :)

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.