Почетна / Рукомет / Репрезентација

Јовица Цветковић: Потребан систем, сналазимо се како знамо и умемо

Селектор репрезентације Јовица Цветковић рекао је да је потребна промена и нови систем српског рукомета јер се сада "сналазимо како знамо и умемо"
ФОТО: БЕТА/АП

- Њихова и наша позиција су различите, они су у предности. Потребно је променити ситуацију код нас, не само у репрезентацији, него и у рукомету. Да радимо на стварању система, да кроз пет-шест година имамо генерацију која ће изнедрити играче за национални тим. Сада то немамо и сналазимо се како знамо и умемо са овим играчима које имамо - пренео је сајт Рукометног савеза Србије речи Цветковића уочи последње утакмице на Европском првенству.

Србија и Белорусија ће се састати у среду од 16.00 у Загребу, у последњем колу Групе И друге фазе континенталног шампионата у Хрватској.

Репрезентација Србије ће се борити за девето место.

- Играли смо против Белоруса у квалификацијама за ово првенство. Изгубили смо под специфичним околностима у Нишу, али исто тако треба рећи и то да смо играли нерешено на њиховом терену што је велики успех с обзиром на то да смо играли са младим играчима, са остатком од 28 играча, колико смо их имали у том тренутку. Белоруси увек играју мотивисано на великим такмичењима, имају екипу на окупу дуго и студиозан рад. Постепено иду ка врху и знају да до њега могу да стигну само ако реално размишљају - казао је Цветковић.

Он је говорио о повредама играча током континенталног шампионата и рекао да није оптерећен.

- Нисам оптерећен ни са чим, све оно што смо урадили треба да буде нешто према чему можемо да се управљамо када је у питању будућност рукомета. Морамо да наставимо да радимо, одмах, од сутра, да имамо тренажни центар, да радимо са најталентованијим момцима у земљи. Немамо времена, требало је јуче да почнемо да радимо.

Српски рукометаш Никола Црноглавац рекао је да је Белорусија веома озбиљна репрезентација.

- Били су у егалу у готово свим мечевима на овом ЕП, што најбоље говори о њиховом квалитету. На нама је да пружимо максимум и да додјемо до победе која нам значи бољи пласман на крају. После много година, ако не рачунамо 2012. када смо били домаћин, пласирали смо се у други круг на Европским првенствима што је велика ствар. Остварили смо првобитни циљ, који је важан пре свега зато што ћемо у баражу за Светско првенство добити лакше противнике - рекао је Црноглавац.

Коментари17
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Некодим
Није спорно да само на још једном великом такмичењу играли јако лоше.Део кривице свакако се може приписати и Цветковићу. Али, ваља подсетити да ни његови претходници, изузев В.Вуковића на првенству Европе у Београду, нису урадили ништа вредно. Дакле, сада се мора хитно заменити постојеће руководство Рукометног савеза Србије које, очито, није дорасло ситуацији. Обновљени РСС би требало да поради, заједно са Цветковићевим наследником, на стварању потпуно нове репрезентације. За почетак та екипа би могла да се састоји, претежно, од најталентованијих играча из домаће лиге. Коначно и ми да добијемо уигран и борбен тим. Сви водећи тимови на овом првенству имају баш те квалитете. И зато су на врху Европе, док ми таворимо.
Kako mislis
Cvetkovicevim naslednikom?On je kao smenjen?E moji vi...
2012
Vidi ga i ovaj Crnoglavac. Da ne računamo 2012. Je li vas više sramota od igraca koji su osvojili medalju te godine? Kažu li vam oni nešto na te vaše, moram ih nazvati, idiotske izjave? Što ne kažeš Crnoglavac ti, a i svi ostali koji misle kao ti i koji su te naučili tome, a mnogo ih je, Šešumu, Nenadiću, Beljanskom, Markoviću i ostalima, da vrate medalju, da se odreknu nacionalnog priznanja, ili, još bolje, da napišete pismo u Ministarstvo da je medalja nistavna i da im ne pripada priznanje? Pa što li je ne osvojise Poljaci ili Nemice ili Dankinje, Svedjanke, Danci, Svedjani. Svi organizovase prvenstva, ali niko ne krade kao klozet...
Bgd / NS / KiM
Pa zar promene nisu donele sistem ? Legendarni sistem ? Nisu ? A ti bi sad jos jedno 15 godina kao Boza Promena da uvedes sistem... Kasno kralju kasno... nista ti vise neces ni danas ni juce ni sutra... Ti si smenjen samo ti nisu javili...
@Hmmmmm
Ostaje ceo mandat tacnije jos tri godine.Nazalost za sve vas koji ste ih napali posle samo jednog prvenstva jednog ciklusa...
Hmmmm
Cik ako smeju ? Sti da nece predsednik drzave da ga spasi ?
Прикажи још одговора
Dno
Kralju! Ti i dalje dajes izjave...Daleko ti lepa kuca i tebi i ovima sto su te postavili.
baba Mica
Ti sine netreba vise nista da radis. Ti si svoje zavrsio! Baba istrika carape da ne ozebes. Odmori sine nije ovo za tebe, igraj malo karte i domine. Ali nemoj u pare izgubices.Nisi dovoljno bistar za to, zna baba da volis!Samo odmor i rekreacija. Rukomet nemoj da gledas nije to dobro za njega. Kvaris sine, mnogo kvaris a tezak si covek. Ljubi te baba poslusaj me!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.