Почетна / Рукомет / Репрезентација

САША БОШКОВИЋ - ЛИНО ЧЕРВАР, КОПИ - ПЕЈСТ: Селектор Хрватске у последњем нападу вукао играча Белорусије за дрес (ВИДЕО)

Селектор Хрватске Лино Червар у последњем нападу Белорусије покушао да осујети играча ривала да постигне гол за изједначење
ФОТО: printscreen

Хрватска је победила Белорусију 25:23 у Загребу у другој фази Европског првенства, али су Рутенка и дружина пола минута пре краја имали напад за изједначење.

Тада је селектор Хрвата Лино Червар повукао Карвацког не би ли га осујетио да постигне гол којим би урушио наде Шаховничара да могу до полуфинала.

Судије то нису санкционисале. Можда нису виделе, или...

Али, оку камере није промакло.

Зато се у белоруској јавности и дигла "велика прашина". Било је тако и у Словенији после меча Словенија - Немачка (25:25) и десетоминутног гледања снимка судија из Литваније.

Тада је "појео вук магарца", а чини се да ће и сада бити исто.

- Нема ту никакве намере. Ја имам обичај по тренерској линији ходати лево-десно и ходајући тако дошло је до малог судара с белоруским играчем. Све је то у жару борбе - рекао је Лино Червар.

Сценарио нама тако познат.

Нешто слично урадио је 2012. на Европском првенству за жене селектор Србије Саша Бошковић када је повукао за дрес Лин Суланд.

Драги господине лудаче, ево вам дрес који сте толико желели – написала је маркером Суландова на дресу и поклонила га дан касније стратегу Србије, Бошковић поклон није одбио, а заједно су загрљени затим и позирали фото-репортерима.

Ко зна, можда и Карвацки поклони Червару дрес...

Червар: Морамо вратити сигурност

Селектор рукометне репрезентације Хрватске Лино Червар рекао је данас да је Норвешка фаворит у предстојећем мечу на Европском првенству и истакао да је за његову екипу сада најважније да поврати сигурност у себе.

- Сигурно је да се од нас очекивала лакша победа против Белорусије, али након пораза од Шведске смо имали другачији приоритет. Белорусија је одиграла врло паметно. Оно што је добро је то да смо имали бољу одбрану него против Шведске. Оно што је сада битно је то да морамо вратити сигурност - рекао је Червар, преноси Хина.

Хрватска је синоћ после драматичне завршнице победила Белорусију у првом мечу друге фазе Европског првенства.

Изабранике Лине Червара сутра очекује други меч у Групи И, против Норвешке.

- Норвежани су по резултатима фаворити, ипак су вицешампиони света. Мора им се то признати, али није да без амбиција идемо у ту утакмицу - рекао је Червар.

Утакмица између Хрватске и Норвешке игра се сутра од 20.30 у Загребу.

Норвешка, Шведска, Хрватска и Француска имају по четири бода у Групи И, с тим да Швеђани и Французи имају меч мање. Србија и Белорусија су без бодова.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Koji bre Boskovic
Porediti njih dva je kao da poredite u kosarci Zeljka Obradovica sa trenerom Danske kosarkaske reprezentacije...
suci i delegati
Po novim pravilima to je crveni karton za Cervara i penal za Belorusiju.
Контролор
Лепо поређење две лисице тренерског посла. Разлика је што ке Бошковић освојио сребро после тога а Червар неће освојити и сад стручно што код Бошковића није био последњи минут и спречавање шансе а овде јесте па је требао бити седмерац и црвени, суспензија а плус ово директо утицало на резултат. А разлика је и што Хрвати не разапињу Червара због тога а овде су галаму на Бошковића дигли српски медији и рукометни људи. Нису стали ни кад је освојио сребро па зато испаштамо и данас. То само код Срба има.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.