Почетна / Рукомет / Репрезентација

Мађарска елиминисана са ЕП, Словенија убедљиво преко Црне Горе до друге фазе

Рукометна репрезентација Мађарске завршила је учешће на Европском првенству, пошто је данас поражена и у трећој утакмици прве фазе
ФОТО: БЕТА/АП

Мађарска је у трећем колу Групе Д изгубила од Чешке са 33:27 и последња је на табели са сва три пораза.

Данска је у Групи Д победила Шпанију са 25:22.

Три екипе имају по четири бода, док је Мађарска са три пораза завршила такмичење. Прва је Шпанија, друга Данска, а трећа Чешка.

Македонија је у Групи Ц победила играла нерешено 25:25 са Немачком и заузела прво место.

Рукометна репрезентација Словеније пласирала се у другу фазу Европског првенства у Хрватској, пошто је вечерас са 28:19 победила Црну Гору.

Словенија је остварила прву победу и прошла је у наредну рунду, док је Црна Гора завршила учешће на континенталном шампионату.

Словенци су трећи у групи, иза Македоније и Немачке.

Селектор Македоније срећан и поносан на своје рукометаше

Селектор Македоније Раул Гонсалес изјавио је вечерас да је поносан на своје рукометаше који су играли нерешено против европског првака Немачке и освојили прво место у групи.

Много сам задовољан и срећан. Одиграли смо одличан меч. Имали смо и ми притисак зато што смо желели да будемо први у групи. Поносан сам на ове момке како су играли и како су се борили – рекао је Гонсалес за телевизију Телма.

Гонсалес је истакао да Македонија у другу фазу првенства преноси три бода, али је додао да ће његова селекција и даље ићи корак по корак.

Нема шта више да кажем, све је супер. Данас треба да уживамо - рекао је селектор Македоније.

Европска рукометна федерација (ЕХФ) оценила је на свом Твитер налогу да је утакмица Македонија - Немачка, која је завршена резултатом 25:25, можда најбољи меч до сада на континенталном шампионату.

Репрезентативни бек Филлип Миркуловски је оценио да би Македонија „сада са навијачима, знањем и уз срећу могла и до полуфинала”.

Завршили смо први у групи, испред Немачке и Словеније и нема стајања. Идемо корак по корак, имамо три дана за одмор, добро ћемо залечити повреде. Чешка је незгодна репрезентација, али имамо добар скор са њима. Са Шпанцима имамо малу предност јер имамо Раула на клупи – рекао је Миркуловски.

Репрезентација Македоније такмичење на Евопском првенству наставља у недељу у групи два која ће утакмице играти у Вараждину.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

delija1972
@rr svestan sam i ja toga, ali mi ne raspolazemo sa boljim igracima.... to hocu da kazem... i zato trebe im podrska... lepo iznenadjene jeste onaj mali Jovanovic.... da smo mi daleko od Francuza, itd to je jasno.... ali nasi su i zato kako god da su.... SRBIJAAAA
Prodavac
Prodje prodavac u drugi krug Ali ima boga..... Vuja ,, velicina,,,smesno!!
delija1972
Pratim i igram rukomet, mislim koliko toliko i ne bas tako lose. Ali nije to tema. Ja citam ovde komentare poput necemo nijednu utakmicu dobiti, da su igraci losi i tako dalje.... Sad kada su momci izborili drugi krug, ovde se niko pojavljuje. Ipak treba reci, da smo u najtezoj grupi bili, a nosili smo se sa Svedskom koja je i te kako kvalitetna reprezentacija i na kraju ubedljivo pobedila Hrvatsku. Mi "bolje" igrace nemamo i ja mislim da su momci zasluzili barem nasu podrsku pa sta bude. Pogledajte Madarsku. Ispali. Trener nas cuveni Vranjes. Opet nije im pomoglo da pobede Cesku. Ajmo jednom slozni biti i puno podrsku dati..... SRBIJAAAAA........
rr
Ako ti misliš da nas rukomet,i ovim plasmanom ide dobrim putem,..ti si stvarno zanesenjak teški. Bolje da smo ispali,pa krenuli od nule. Ovako,ostaćemo cemerni još koje vreme,a potop nam ne gine. Ovim prolazom, samo su profitirali oni koji nam ubiše rukomet...godinama.
grobar1973
Ajde junace vecers oko 19:30 zagalami isto :))))

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.