Почетна / Рукомет / Репрезентација

Јовановић: Три гола Исланду? Имао сам одлучности...

Млади српски рукометаш Милан Јовановић каже да је пресрећан како је одиграо у победи над Исландом (29:23) за пласман у другу фазу Европског првенства у Хрватској и да се труди да искористи сваку шансу коју му пружи селектор Јовица Цветковић
ФОТО: РСС

Нисам играо овако битну утакмицу. Имао сам доста такмичења са јуниорима и кадетима, али ово је нешто сасвим другачије, не може да се пореди. Много је већа одговорност. Када сам ушао са Исландом, дао сам свој максимум да се не види разлика у односу на искусније играче – рекао је Јовановић.

Леви бек новосадске Војводине дао је велики допринос у одлучујућем мечу против Исланда са три гола у финишу из исто толико шутева.

Имао сам среће у неки моментима, али и одлучности. Испоставило се као добро, веома сам задовољан. Трудим се да искористим сваким минут шансе коју ми укаже селектор Цветковић.

Јовановић верује да екипа може још боље да одигра у наставку такмичења.

Чека нас Норвешка, светски вицешампион и то све казује. Пробаћемо да им парирамо, одиграмо најбољу утакмицу до сада, па шта буде – закључио је најмлађи учесник турнира који за седам дана прославља 20. рођендан баш када је заказан дуел са Белорусијом.

Србија први меч друге фазе првенства Европе игра против Норвешке сутра од 18.15.

Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ciciban
Ma meni je Petar naj bolji ...... ha,ha,ha,ha .....
el trabajo
Koliko god da nam je rukometna budućnost siva, postoje neki momci koji imaju materijala, između ostalog mladi Jovanović koji postoji na domaćoj mapi bar 2 godine(u seniorskom rukometu). Pivotmena imamo za naredne godine, kao i golmane i krila, ostaju gorući problemi srednjeg i desnog beka. Uključiti u ozbiljno razmatranje Kukića iz La Riohe, koji tamo igra lepo, igra španski rukomet i najbitnije, solidnu ulogu u ekipi koja nije 13. na tabeli. Ni Cindrić, ni Karačić nisu neka "hrvatska" škola, već su se izdigli kod španskog trenera i čak celu igru reprezentacije zaokrenuli ka tom stilu i najbolje funkcionišu zajedno. Tu je i Luka Mitrović koji je, trenutno povređen, ali igrač ozbiljne ekipe sa referencama pokupljenim u Danskoj i Norveškoj, a s obzirom da je Čutura debitovao sa 35, on je mladić. Isforsirati tog mališu levorukog iz Vojvodine, naći mu dobar klub iz kojeg će napredovati i imaćemo nešto. Đorđić je neiskorišćen još uvek, ali levi bek će se naći. Trener stranac pod jedan.
tratatira
Nisu losi to igraci ali kako si mogao da preskocis Djekica...Norveska liga .Dakle Kukic Djekic ili obratno to je buducnost srednjeg beka...ali pravog koji vezuje ekipu a ne sutira gluposti radi samopromocije.
Maroko
Bravo momak, hrabro samo napred, za to malo sto si usao i odigrao bio si bolji 100 puta od Nenadica, koga selektor slobodno moze da drzi sto vise na klupi i uvede u igru samo kada igramo akciju u kojoj treba da se sutne nasumice bez rezona!
Srbija 3 prsta
Dati sansu igracu od 19 godina na utakmici koja je u tom trenutku bitka za opstanak na prvenstvu,ja sam se najezio svaki put kada je ovo dete dalo gol.Postizao je golove kad god nam je to trebalo u prelomnim trenucima....selektore svaka cast na hrabrosti....cestitam vam i neka vas sreca prati.A ti Milane ako citas ovo zeleo bi ti dati jedan savet kao bratu.MISLIM DA SI JAKO SKROMAM MOMAK TAKO TE JA VIDIM NA TERENU,NEMOJ DA TE PONESE SLAVA POSLE UTAKMICE SA ISLANDOM KOJU SI ODIGRAO ZA 10+ ako uzmemo u obzir tvoje godine i znacajnost utakmice.SAMO NASTAVI DA RADIS ONO STO SI I DO SADA.....I NAJ VAZNIJE !!! !!! !!!! NEMOJ DA IZGORIS OD ZELJE. Srecno,Srbijaaaaa
SO
Milan je upravo takav kako ste Vi zakljucili gledajuci utakmicu. Micko samo tako nastavi i srecno.
Back Palanka
Zahvaliti Vladici sto je njega I Luku Stojanovic jos 2013 gurao u kadetsku reprezentaciju I tada su fa isti beogradski strucnjaci pljuvali na istom ovom Zurnalu.Slicno je sa Sunajkom koji ode da igra za Madjarsku.Cvele je Milana upoznao pre meseca dana a za Sunajka, Mikenkovica,Jandrica I Luku Stojanovic nije ni sada jos cuo.Toliko o buducnosti I zaslugama
Joco
Momak je očigledno talentiran i svaka čast Cvetković što mu daje šansu. Mene čudi mala minutaža Đorđića a bio je najbolji na pripremama. Onaj šut protiv Inslanda ja bih dao njemu.
Igrac
Đordic je trebao da šutne Tu nema dvojbeeee

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.