Почетна / Рукомет / Репрезентација

Орлови бољи од Исланђана и судија, Шведска одвела Србију у другу фазу ЕП!

Рукометна репрезантација Шведске победила је вечерас у Сплиту селекцију Хрватске са 35:31 (17:12) и тако одвела Србију у другу фазу Европског првенства
ФОТО: БЕТА/АП

Шведска одвела Србију у другу фазу ЕП!

Србија је раније данас уписала прву победу у Групи А тријумфом над Исландом од 29:26, али то није било довољно изабраницима Јовице Цветковића да већ тада остваре пласман даље.

Рукометаши Србије су морали да сачекају крај меча Хрватске и Шведске и да се надају поразу домаћина шампионата Европе, што се на крају и догодило.

Шведску је до победе у Спаладијум арени водио Албин Лагергрен са шест голова, док су Јаспер Нилсен и Симон Јепсон додали по пет. У редовима Хрватске најбољи је био Иван Чупић са седам погодака.

Србија даље иде као трећепласирана екипа из Групе А и у наредну фазу не преноси нити један бод.

Шведска је заузела прво, а Хрватска друго место.

Група А се у другој фази укршта са Групом Б из које су прошли Француска, Норвешка и Белорусија.

Утакмице новоформиране Групе И играће се у Загребу.

 

Рукометна репрезентација Србије победила је у Сплиту селекцију Исланда 29:26 (12:12) и тако се уз помоћ Швеђана пласирала у други круг Европског првенства у Хрватској.

Србији је један гол недостајао да обезбеди директан пролаз у Загреб, те се онда чекао резултат меча Шведска - Хрватска .

Није могло без драме у Спаладијум арени, Србија је седам секунди пре краја имала напад за пролаз, али Петар Ненадић није погодио са више од 10 метара у лоше организованој акцији.

Иако су опет направили много грешака и пропуштених зицера „Орлови” су одиграли знатно боље него у претходна два пораза од Хрватске (32:22) и Шведске (30:25), били су бољи ривал од „Рибара”, али у одличном финишу нису могли да направе четири разлике. Велики утицај на игру имале су и очајне судије из Шпаније које су на све начине покушавале да помогну Исланду.

Најефикаснији у победничком тиму били су Жарко Шешум и Богдан Радивојевић са по пет голова, по четири су постигли Немања Зеленовић и Немања Илић, док су се три пута у стрелце уписивали Петар Ненадић и Милан Јовановић.

У селекцији Исланда најбољи је био Валур Сигурдсон са осам голова.

Србија је у првих 15 минута меча против Исланда у неколико наврата имала два гола предности, али се потом Густавсон разбранио, док је Сигурдсон био више него расположен у нападу. И поред боље игре Исланђана, на велики одмор се отишло нерешеним резултатом (12:12).

Рукометаши Исланда су доста агресивније почео друго полувреме, искористили су нерезонске шутеве и грешке Србије, тако да су у 43. минуту стигли до три гола предности (16:19).

Када је изгледало да је утакмица решена, Србија је у 50. минуту головима Јовановића, Шешума и Радивојевића стигла до изједначења (23:23). У последњих пет минута утакмице Србија је одиграла и најбоље, погађали су Марсенић, Радивојевић и Илић па је Србија стигла до 29:26.

Исланђани нису искористили последњи напад, па је Србији остало 15 секунди да направи подвиг. Селектор Цветковић је на седам секунди пре краја затражио тајм-аут, али то није помогло. Ненадић је шутирао са десет метара и није био прецизан.

Трећа победа Француске на ЕП

Рукометна репрезентација Француске победила је у Поречу селекцију Белорусије са 32:25 (14:11) у последњем колу Групе Б Европског првенства у Хрватској.

Француска ће тако у други круг пренети максимална четири бода. Белорусији је ово био други пораз.

У редовима победничке екипе најефикаснији су били Дика Мем са девет и Никола Карабатић са шест голова, док је Белорусију предводио Алиаксандр Падшивала са шест погодака.

У другом мечу Групе Б састају се Норвешка и Аустрија.

Коментари21
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Micura
Bravo selektore za promenu oba krila ,jer su bas oni uz Jovanovica i Cuparu pogurali ekipu.
Zeljo
LJudi moji jer to moguce. Pozdrav svima.
Kući
Nenadića poslati kući
ivan
Citam , danas ove vase komentare i ne znam da li sam vise srecan sto su nasi prosli ili sto ste vi braco svi koji ste se javili svojim komentarom pozitivni .Lepo je citati ove vase komentare. Osvrnu bih se kratko na selektore i igrace koji su bili na udaru kritika ovih dana.Prvo nama je uspeh sto smo medju 16 , jer dosta reprezentacija fali koje su tu sa nama , ako pogledamo reprezentacije vidimo prvu grupu one koji ce se boriti za medalju , drugu - one koje mogu napraviti iznenadjenje i trecu-ostale.E pa ja mislim da smo mi u ovoj trecoj , tako da nema razlog da kritikujemo , momci se bore, igraju , tu smo gde jesmo, a selektor je dosta igraca video par dana pred turnir gde privikavanje ,uvodni razgovori ,taktika i protivnici , kad nema vremena,ali to je smesni EHF.U kosarci se ekipe spremaju 2 meseca, i onda sve spremis i skauting protivnika i 80 posto svoje rotacije , a ovo je EURO na misice.Bravo Cvele, Bravo nasi RUKOMETASI
Vislander
Čestitke momcima i stručnom štabu. I pored svih dešavanja su uspeli da se izdignu i pobede. Nije lako posle dva poraza, i sa teretom da moraju da pobede sa 4 gola razlike, da bi prošli u drugi krug. Uz to na ruku nam je išla i pobeda Švedske. Ali, nekad treba imati i malo sportske sreće. Porazi su, kao i pobede, sastavni deo sporta. Ne verujem da postoji neki sportista koji voli da gubi. Čitajući komentare i izjave raznoraznih "stručnjaka" u medijima i na društvenim mrežama ovih dana, vidi se kakav smo mi narod. Jedva se čeka nečiji loš rezultat, da bi počeli sa pljuvanjem i osuđivanjem. Neka su najgori igrači i najgori selektor na svetu, naši su. Mnoge stvari u ovom sportu kod nas nisu kako treba i to odavno, tako da se to odražava i na reprezentaciju, kako mušku tako i žensku. Većina stvari se radi zarad nekog sitnog ličnog ineresa, a na štetu samog sporta. Ako ništa drugo, momcima treba pružiti podršku u daljem takmičenju. Mnogima će to biti veliko igračko iskustvo.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.