Почетна / Рукомет / Репрезентација

Ненадић: Хрватску смо избрисали, победа над Шведском нас води даље

Најбољи српски рукометаш Петар Ненадић истакао је да његова екипа није психички пала због убедљивог пораза од Хрватске (32:22), већ да је заборавила ту утакмицу и да је сада императив победа над Шведском како би се отворила врата друге фазе Европског првенства
ФОТО: Д. Жарковић

"Пораз од Хрватске јесте превисок и лош је резултат, али се лакше подноси него да смо изгубили један разлике. Избрисали смо га из главе и окрећемо се наредном мечу са Шведском која је тежак и новоформиран ривал са доста младих играча, али веома квалитетан", рекао је Ненадић Танјугу у Сплиту.

Нагласио је да је неколико играча дебитовало у српском тиму на великом турниру и да су грешке нормална појава, посебно у дуелу са одличном домаћом селекцијом.

"Нисмо клонули духом, било је шта је било је... Многи су први пут играли на великим такмичењима, па још у гостима против Хрватске у таквој атмосфери и сигурно да им није било лако".

Бек Фухсе Берлина признаје да је својевремено био на удару критика када је био најмлађи у репрезентацији и да сада не жели да исто прођу данашњи млади играчи.

"Никад не треба осуђивати играче, посебно не младе и стављати им неке ствари на терет јер они тек долазе. Знамо по себи Жарко и ја, има нас неколико који смо сад предводници, кад смо били млађи "убијали" су нас бивши селектори и новинари. Треба им сад дати подршку".

Меч са Шведском означио је као одлучујући за пролаз даље.

ако испада, ако победимо идемо даље. Очекујемо да ће Хрватска у последњем колу да одради посао против Швеђана... Са тријумфом у данашњем мечу обезбеђујемо други круг и дижемо самопоуздање, а чак и у лудој причи можемо да пренесемо бодове у Загреб".

Он је додао да га није изненадио пораз Шведске од Исланда.

"Доста шведских играча наступа у немачкој Бундеслиги, играју добар рукомет и све је могуће. Није ме изненадио резултат између Шведске и Исланда, познавајући саставе тимова. Данас ме ништа не изненађује", закључио је Ненадић.

Утакмица другог кола А групе Европског првенства Србија - Шведска игра се у недељу од 18.15 у Сплиту.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

RR
Bolje ćuti Nenadicu. Tvoje je da igras.
Nemanja
Najvaznija utakmica na prvenstvu,pogotovo ako izgubimo dodatno cemo da si zakomplikujemo jer su Islandjani pobedili Svedjane.
lazar matic
- A ja sam vas izbrisao. Ne pada mi na pamet da vas gledam. Vi ste kukavice, svi do jednog.
Samo Jako
Dzaba vam komentari. Ljudi dok ne shvatite, da su nama problem razno razni Jordovici, Brkovici, Vrgovici, Spasojevici i svi ostali 'ći' i sve dok se takvi (izvinjenje nekom od ći' ako sam ga zaboravio) ći' budu sepurili srpskim rukometom, sve do tada 'ce nasi igraci i ulaziti i izlaziti sa terena pognutih glava i brukati ceo narod. Naravno, krivica je najmanja kada su igraci u pitanju, ali svakako je ima. Malo googlajte i citajte. Ceo region se smeje, samo mi hrabro izjavljujemo da nam je bolje da smo izgubili 10 nego 1. Krajnji izvestaj: ORAO PAO!
Dela. Ne price.
Evo ga mislilac nas ... Igraj rodjace pusti pricu

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.