Почетна / Рукомет / Репрезентација

Марковић и Хорват послали најлепшу поруку из Сплита

Српски рукометни репрезентативац Добривоје Марковић и хрватски репрезентативац Златко Хорват послали су најлепшу могућу поруку уочи вечерашњег дуела две селекције у Сплиту на старту Европског првенства
ФОТО: Твитер

Марковић и Хорват, саиграчи из Загреба, где Србин покрива позицију левог, а Хрват десног крила, загрљени су се се сликали између тренинга две селекције, а фотографију је на званичном Твитер профилу објавио њихов клуб.

Уочи меча и српски и хрватски играчи апострофирали су пријатељство које влада међу њима, а порука коју су послали прави је пример навијачима две земље, без обзира о којем је спорту реч.

Пленковић на утакмици  

Премијер Хрватске Андреј Пленковић присуствоваће вечерас у Сплиту утакмици репрезентација Хрватске и Србије на старту Европског првенства у рукомету, пренела је агенција Хина.

Утакмица почиње вечерас у 20.30 одмах по свечаном отварању првенства.
Селектор српске рукометне репрезентације Јовица Цветковић изјавио је по доласку у Сплит да ће и хрватска и српска екипа играти под притиском и да се не би толико причало о тој утакмици "да ситуација између две земље није затегнута".

- Није проблем шта ми мислимо, измедју наших репрезентација нема ништа лоше, јер су то спортисти, али знамо како је у политици. Не тражи се ништа позитивно, тражи се нешто лоше и зато бих волео да немамо контакте ни с ким пре утакмице - изјавио је селектор српских рукометаша. 

ХРС позвао навијаче да пристојно навијају  

Рукометни савез Хрватске (ХРС) позвао је навијаче да на утакмицама Европског првенства, које данас почиње утакмицама у Сплиту и Поречу, не користе непристојан језик и упозорио их да је забрањено поседовање свих предмета којима се неко може повредити. 

- У самој дворани нипошто немојте користити речи, изразе и гестове фашистичке природе - наводи се у саопштењу хрватског савеза под насловом "Наше дворане су место нулте толеранције на насиље и дискриминацију".

Навијачи су позвани да не користе реквизите, транспаренте, песме и гестикулацију који подстичу друштвену, верску, националну и политичку нетолеранцију. 

- У самој дворани нипошто немојте на било који начин угрожавати остале гледаоце и ток утакмице - наводи се у прогласу ХРС-а.

ХРС је навео да је забрањено уношење стаклене амбалаже, кишобрана, било које врсте оружја и муниције, пиротехнике, ласерске уредјаје, упаљаче, кованице, козметичке препарате... 

У саопштењу је наведено и да је забрањен улазак у дворану особама под утицајем алкохола или било каквих опојних дрога, те уношење у дворану алкохолних пића и опојних дрога. Такође, забрањено је и уношење било каквих навијачких реквизита којима је могуће неког повредити.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Абдурахман Шаља
Невероватна је наша потреба да покажемо колико волимо Југославију! Због таквог (губитничког= става мислим да и није долазило у обзир да победимо наоштрене Хрватине.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.