Почетна / Рукомет / Репрезентација

Цветковић одредио списак за ЕП, Орлови на Хрвате без Растка Стојковића: Не желим да ризикујем његову будућност

Србија први меч на континенталном шампионату игра сутра од 20.30 сати против Хрватске у Сплиту
ФОТО: М. Рашић

Селектор рукометне репрезентације Србије Јовица Цветковић саопштио је данас списак од 16 играча за шампионат Европе у Хрватској, на којем ипак нема искусног пивота Растка Стојковића, упркос томе што је одложио операцију јер није довољно спреман.

- Он је био месец дана ван тренажног процеса. Неспреман је и не желим да ризикујем његову будућност. Апелујем на његов клуб да му омогући да се лечи, односно, оде на операцију. Што се тиче његовог репрезентативног статуса, он је јасан. Док год буде желео да игра за репрезентацију, а ја будем био ту, он ће имати своје место. Његов квалитет није споран – рекао је Цветковић.

Хрвати знају тим

Селектор Шаховничара Лино Червар отписао је шесторицу играча за прву утакмицу Европског првенства против Србије: Пешић, Марић, Контрец, Јагањац, Бунтић и Ивић.

На списку су: голмани Алиловић, Стевановић, пивоти Вори, Муса, лева крила: Михић, Штрлек, десна крила: Хорват, Чупић, леви бекови: Гојун, Мандалинић, Мамић, десни бекови: Копљар, Степанчић, средњи бекови: Дувњак, Карачић, Циндрић.

Селектор има могућност да после прве фазе направи две измене у тиму, а Србију ће против Хрватске, Шведске и Исланда у групи представљати:

Голмани: Владимир Цупара, Тибор Иванишевић.

Лева крила: Добривоје Марковић, Немања Илић.

Десна крила: Дарко Ђукић, Богдан Радивојевић.

Леви бекови: Петар Ђорђић, Милан Јовановић, Немања Обрадовић.

Средњи бекови: Жарко Шешум, Петар Ненадић, Стефан Вујић.

Десни бекови: Немања Зеленовић, Марко Вујин.

Пивоти: Мијајло Марсенић, Бојан Бељански.

Србија први меч игра сутра од 20.30 сати против Хрватске у Сплиту.

Искусни стратег изјавио је да ће на старту шампионата Европе Хрватска имати притисак домаћег терена, али да посебно оптерећење има и његов тим због "натегнутих односа две земље".

- Познајемо се добро, имаће притисак домаћег терена, али и подршку Европске федерације као организатори. Тога морамо бити свесни. Морамо да будемо свесни колико бољи морамо бити да би славили. Утакмицу не смемо да гледамо као једну, већ у склопу све три које нас чекају. Победа над Хрватском не доноси неку нарочиту предност, напротив, у овој ситуацији где су они домаћини, може вам се десити да победите, а онда изгубите преостале две и испаднете. Морамо добро да распоредимо снаге, да одиграмо паметно и негде поентирамо - рекао је Цветковић за сајт РСС.

Према његовим речима атмосфера која прати меч између Хрватске и Србије последица је "натегнутих односа две земље".

- То је ствар политике. Стално се прича о притиску који имају Хрвати. Имамо га и ми. Интересантно је, играмо против Хрватске у Сплиту, медији са обе стране нешто "чачкају", сви би да нешто избаце интересантно и посебно. Опрезни смо у изјавама, није проблем шта ми мислимо. То се зна. Између наших репрезентација нема ништа лоше. Момци се друже међусобно, играју заједно у клубовима. То је спортски свет, али знамо како је у политици. Не тражи се ништа овде позитивно, тражи се нешто лоше да се избаци у етар. Волео бих да немамо контакте ни са ким и очистимо главе, али добро. Како нама, тако је и њима.

Цветковић је прокоментаисао и чињеницу да ће Србија у Хрватској наступити са шесторицом дебитаната.

- Дужан сам да размишљам и о садашњости и о будућности. Тако гледам на овај посао. Покушали смо да направимо један добар склоп, ово је најбоље што имамо. Стојим иза њих и свега што се буде дешавало. На крају, шта год да буде, тај сам који креира игру, односе и све што се негативно деси, слободно нека ми се стави на душу. Намере су ми добре, али џабе - ова моја функција подразумева да морам да прихватим одговорност за све и врло радо ћу је прихватити – рекао је селектор Србије Јовица Цветковић, истакавши да порази у припремним мечевима од Македоније и Словеније нису променили амбиције на ЕП.

Коментари16
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Бошко
Марковић је 1986., а Ненадић 1987. годиште. Стојковић 1981. !!!
Neko
Puna podrska cveletu i igracima,ostavite srce na terenu pa sta bude a mislim da sa ovakom ekipom mozemo puno jos pogotovo ako cupara i ivanisevic budu u svojoj formi kao i vujin,nenadic,zelenovic,sesum mozemo svima pomrsiti racune pa i toj svemocnoj hrvatskoj koja jeste veliki favorit ali sport je sport svako danas igra rukomet.Naprijed Orlovi
Узни лоптом
Требала је та екипа још 2013 да иде у Шпанију сад би били прави. Али Ђурковић Вуковић противно ставу савеза оће на медаљу и цврц. Добри су и сад али фали одбрана и три године сталности. А тек кад момци погледају клупу а тамо ко на четресници; Цветковић Ивић Исаковић Секулић задушни бакутанери. А на трибини председник који се право да их не познаје и она два "маза и луња" гребатора. Куме Растко спасио си се.
Zoca iz Jagodinu
Svako je I selektor
Vladimir
Gde je sada onaj buzdovan sto vredja malog Jovanovica? Je li mu tata bio u Sloveniji da vice, pa je zato otisao na EP? Srecno momci, srecno Milane zasluzio si!
Rimidvlad
Ja@ and Ti@ pa jesam ljubomoran. Ali nije Milan u pitanju, vec sam vise opsednut ljubomorom prema Roccou Siffrediu :). markoni @ veoma losa informacija, instruisana verovatno zeljom da se napise nesto, bilo sta. Zeljko sigurno nije od onih koji ce sedeti u kafani u 23:00 (upravo sedi - znaci, sadasnje vreme), a ti si napisao to tacno u 23:03. A kao drugo, nije poznat kao neko ko dane provodi u kafani, sto zbog karaktera, sto zbog nevoljnosti da se uhvati za dzep. A kao trece, trebao si da coveku pozelis lep provod, red je.
Bikara
Tata bi mogao u neki rijaliti kao najpoznatiji tata najnepoznatijeg igraca
Прикажи још одговора
Nista ne brini barbute
A bas se kumara nadao da pomogne ... Vec si ti njemu buducnost zakucao sto se odazvao ...
sumnja
Rastko kao povredjen, a Sesum zdrav? Nesto tu smrdi, posto Rastko nije neko ko bi se povukao tek tako

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.