Почетна / Рукомет / Репрезентација

Марија Чолић пред Кореју: Не плашимо се никога

Србија вечерас (20.30) на Светском првенству игра последњи меч у групи против Јужне Кореје
ФОТО: М. Стојановић

Све ће се ово на крају исплатити“ – рекла је после утакмице са Холандијом сјајна Марија Чолић. Голман Нице је против светских и европских вицешампионки забележила деветнаест одбрана и била најзаслужнија за још један добар резултат нашег тима.

Дан касније ова скромна девојка из Блаца је остала при истом ставу, уверена да ће Србија на овом шампионату бити највеће изненађење.

Наше грације су после четири одигране утакмице на планетарном шампионату без пораза.

- Да нас је неко пре првенства питао да ли бисмо волеле на овакав начин да завршимо прве четири утакмице, мислим да би свака оберучке прихватила. Задовољне смо и позитивне, изградиле смо победнички менталитет. Није битно да ли смо победиле или је било нерешено, сваку утакмицу смо „имале у рукама”. Срећа прати храбре, а биће нам потребна у другој фази.

Драгана Цвијић: У осмини финала са Данском

Док је Марија Чолић давала изјаве новинарима, на питање са ким би волела у осмини финала да одмери снаге, у разговор се убацила увек шаљива Драгана Цвијић:

- Немојте много да размишљате, играћемо са Данском.

Добили сте шансу међу стативама и пружили можда и најбољу партију?

- Имамо ми голмани те луде дане. Против Холандије увек браним добро, увек су ми то биле велике утакмице. Одговара ми њихов начин игре, много шутева, брзина. Мотивација никада није у питању, знамо добро шта можемо и кад видим остале девојке, имам мотив до неба. Црпим енергију других девојака.

Кореја је последњи ривал у групи?

- Корејке Имају другачији систем игре, па ћемо гледати да се уклопимо у то. Не бих да причам много о тактици, али, биће то све добро. Остало је коло до краја, не зна се ништа, али ако будемо играле као у последња два меча, није битно ко је са друге стране. Не бојимо се никога, гледамо само себе и мислим да ће све на крају бити добро.

Шта Вас највише одушевљава у тиму?

- Наш менталитет! Колектив! Изградиле смо победнички дух и то је битно. Јуче је неко рекао да смо играле са другом поставом, ја на то кажем да то код нас нема већ само велики број играчица. Одушевљава ме што је свака спремна да уђе у игру и одради посао. За кратко време смо постале победници.

Како?

- Успеле смо све наше квалитете да претворимо у тимски, спојимо наше менталитете и карактере, сад исто мислимо и радимо. Имамо добру енергију и то се види на терену – закључила је Марија Чолић.

Србија може бити прва, али и четврта у групи

У осмини финала СП укрштају се Ц и Д група у којој се налази и селекција Србије.

Наша репрезентација је тренутно друга, победа у последњем колу над Јужном Корејом обезбеђује јој најмање друго место у групи, а ако Немачка не победи Холандију, онда ће пуленке Љубомира Обрадовића бити прве и укрстиће са четвртопласираном селекцијом из Ц групе.

У случају ремија са девојкама из Азије опет је сигурна кота два. Али, ако Холандија победи Немачку прави се круг, три селекције, три ремија у међусобним дуелима и могуће прво место за Србију због гол разлике (Србија +33, Немачка сигурно не боље од +32, Холандија најмање +31). Услов, да Холандија не слави са више од три разлике и да не буде пуно голова на мечу Холандија – Немачка.

У случају пораза наше девојке биће треће, или чак четвртопласиране у групи у случају победе Холандије са више од два гола.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zeljo
Dijevojke naprijed i dajte sve od sebe koje budu na parketu da doneste opet nama veselje koje ste nam do sada pruzile.Zato jos jedanputa srecno u mecu sa juznom korejom.Pozdrav svima.
Nikola AR
Samo hrabro lavice nase, uz vas je cela nacija!!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.