Почетна / Рукомет / Репрезентација

Реми Србије и Холандије на СП, судије поништиле гол Драгане Цвијић у последњој секунди (ВИДЕО)

Последњи меч у групи наше девојке на Светском првенству играју у петак против Јужне Кореје у 20.30 часова
ФОТО: germanyhandball2017.com

Србија – Холандија 27:27 (15:15)

Лајпциг - Дворана: Арена Лајпциг. Гледалаца: 2.545. Судије: Mатиас Ветервик и Мирза Куртагић (Шведска). Седмерци: Србија 4 (4), Холандија 3 (3). Искључења: Србија 12, Холандија 6 минута. Семафор: 3:1 (5), 3:4 (8), 7:5 (12), 11:9 (18), 11:12 (22), 13:15 (28), 20:21 (39), 24:21 (46), 24:22 (51), 27:24 (55).

СРБИЈА: Радосављевић, Крпеж-Шлезак 3, Лекић 3, Штевин, Лавко 1, Дамњановић 3, Николић, Т. Радојевић, Поп-Лазић, Д. Радојевић 2, Обрадовић 3, Томашевић, Стоиљковић 1, Цвијић 2, Чолић (19 одбрана), Дмитровић 9 (4). Селектор: Љубомир Обрадовић.

ХОЛАНДИЈА: Стенбакерс, Крамер, ван дер Хејден 2, Бонт 1, Абинг 7 (3), Снелдер 2, Книпенборг, Брох 6, Грот 2, Дулфер, Јанковић (5 одбрана), Сметс 3, Роземален, Малестејн 1, Вестер (2 одбране), Полман 3. Селектор: Хеле Томсен.

 

Како је дошла до ремија против Немачке, тако се Србији вратило против Холандије, која је неколико секунди пре краја преко Нике Грот дошла до ремија и бода - 27:27.

Прво полувреме изједначено, играчки и резултатски, као и десетак почетних минута другог дела, док су Холанђанке стизале да играју брз центар и дају голове из контри, чим су наше девојке стигле да поставе одбрану ситуација се окренула.

Уследило је десетак минута игре у којима смо два пута имали играчицу мање, али је тада сјајно бранила Марија Чолић, нанизала шест одбрана, док су у нападу Лекић, Обрадовић и дружина серијом 4:0 преокренуле на 24:21.

Тек на уласку у последњих десет минута Еставана Полман је пробила наш бедем (24:22), уследила су и два успешна седмерца за Холанђанке, али је разлику са два гола одржала Сања Дамњановић (26:24). Пет минута пре краја Јелена Лавко је повисила на 27:24.

Два и по минута пре краја ривалке су имале зицер, Снелдерова је добила лопту на црти, шутнула кроз ноге Чолићеве, која је ипак докачила лопту и скренула је у стативу, на семафору је остало 27:25 за Србију, а селектор Обрадовић узео је минуту одмора да постави напад, али у њему наше девојке нису ни шутнуле, па је 70 секунди пре краја Полманова смањила на 26:27.

Уследио је наш напад, шут Лавко и одбрана Снелдер, Хеле Томсен узела је минуту одмора за последњи напад за који је остало 19 секунди. Шест секунди пре краја са девет метара са средине погодила је Нике Грот за 27:27.

Наше су кренуле у брз напад. Лопта је дошла на центру до Драгане Цвијић, која је одмах шутирала на празан гол Холандије, погодила, почела да се радује, али су судије из Шведске рекле да гол није регуларан, јер се кретала...

Последњи меч у групи наше девојке на Светском првенству играју у петак против Јужне Кореје у 20.30 часова.

Семафор 4. кола Светског првенства - Д група:

Камерун – Јужна Кореја 21:33 (6:16)

Србија – Холандија 27:27 (15:15)

Кина – Немачка 9:24 (3:10)

Табела: Немачка 7, Србија 6, Јужна Кореја 6, Холандија 5, Камерун 0, Кина 0.

Коментари36
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

робин худ
boki@Теби је рођени брат КумЖоржоВидерер или си то ти у ствари. Толико омаловажавања досадашњег више него доброг резултата и игре је за забринутост. Преиспитај себе зашто пишеш то што пишеш. Веруј ми биће ти лакше. Напред девојке, уз вас смо!!!
nele
Sudije su za zatvor!
nele pravi
Pljuvaci napolje. Ja volim Srbiju. Zivela Srbija. Ziveo Saja i devojke. Pljuvaci napolje
srbija do tokija
svaka cast devojke.avi sto kritikujete iz fotelje pokrijte se usima
ds
Bravo za devojke i strucni stab. Konacno sa uzivanjem pratimo rukomet. Lepo je videti kako se ravnopravno nosimo sa najboljima
Steva
Bravo devojke,samo napred,hrabro i dalje.Bilo je uspona i padova,gresaka i izvanrednih poteza.Ukupan utisak,odlican 5.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.