Почетна / Рукомет / Репрезентација

Обрадовић скратио списак пред завршне припреме за Светско првенство

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Љубомир Обрадовић скратио је данас списак играчица на које рачуна на завршним припремама за Светско првенство у Немачкој.
ФОТО: rss.org.rs

- Имамо још један викенд утакмица у европским куповима и националним првенствима, тако да се надам да ћемо стати само на повреди (Андјеле) Јањушевић, која је теже природе. Имамо 22 девојке на списку, које ће, уз мало среће, бити ту. Пар девојака игра у недељу за своје клубове, тако да ће на припремама бити тек од понедељка или уторка. То су познати проблеми са календаром, када причамо о једном великом такмичењу као што је Светско првенство - рекао је селектор Обрадовић.

На скраћеном списку налазе се 22 играчице, које ће од 20. новембра у десет дана одиграти два контролна меча са селекцијом Словачке у Панчеву и Београду (22. и 23. новембар), као и две утакмице затвореног типа са селекцијом Црне Горе у Бару (26 и 27.).

Он је пожелео да све репрезентативке дођу здраве на окупљање.

- Неке играју више, друге мање у својим клубовима. Неке су изашле из повреде, као Сладјана Поп Лазић. Други је набој када се игра за репрезентацију. У клубу има разних проблема, био сам и сам странац, знам како је. Нека оне дођу здраве у Београд, па ћемо ми поправити шта је потребно.

На списку су:

Голмани: Драгица Таталовић (Магура), Катарина Томашевић (Дунаујварош) и Марија Чолић (Ница).

Крила: Сања Радосављевић (Вац), Катарина Крпеж-Шлезак (Ерд), Жељка Николић (Крајова), Лидија Цвијић (Тулон), Дијана Радојевић (Анкара) и Милица Ранчић (Јагодина).

Бекови: Андреа Лекић (Вардар), Дијана Стевин (Селе), Јелена Лавко (Алба), Сања Дамњановић (Шиофок), Тамара Радојевић (Кисвардаи), Ана Лазић (Минаква), Марија Обрадовић (Мецинген), Сандра Куриџа (ХБЦСА), Јована Стоиљковић (Брест) и Марина Дмитровић (Кишвардаи).

Пивоти: Слађана Поп-Лазић (Брест), Драгана Цвијић (Вардар) и Марија Лојпур (Медицинар)

Светско првенство ће се одржати од 1. до 17. децембра.

Коментари26
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ненад
Штета што нису на списку Рисовићева барем као трећи голман и Лишчевићева да имамо и још једног средњег бека поред Андреје иначе је списак одличан
nis
shljiva za direktora
prijatelj
Ljuba car! Pa niko jos nije ovoliko srozao reprezentaciju!
jole
Saja zna ko mu je doneo srebro, zato i ćuti.
Bobisa
Izbacio ili su one odbile da igraju??? Valjda igrac igra za tim i u ovom slucaju svoju zemlju a ne za selektora, pa da se dure i odu. Jedino ce se Ljubi kapa skinuti ako osvoji zlato,posto je Saja osvojio srebro :)
Прикажи још одговора
Svi smo mi selektori
Selektor vec sada zna koje ce igracice da vodi na svetsko prvenstvo, tako da pozdravljam pozivanje mladih igracica(Ana Lazic i Lidija Cvijic) kojima ce samo treniranje i prisustvo u reprezentaciji mnogo da znaci. Sto se golmana tice mislim da bi bolji izbor bila Marina Pantic jer i Tatalovic i Colic brane priblizno istim stilom. A uvek je bolje imati razlicite golmane. Jos jedan golman zasluzuje poziv- Kristina Graovac ex Georgijev
Selekt
Sta je sa tomkovic i radovic
Слово љубве
Nismo svi ali hajde mi daj makar jedan dobar argument da je logicnije pozivanje Lazic (1998) od Liscevic? Slazem se da je podmladjivanje koretktno i dobrodoslo ali ovaj potez nema logiku i smisao.
Svi smo mi selektori
4 igracice ce ispasti sa ovog spiska. Selektor vec zna koje ce da vodi na prvenstvo a ove 4 ce dobiti na iskustvu samim treniranjem i odigravanjem pripremnih utakmica. Zato pozdravljam poziv mladim igracicama kao sto su Cvijic Lidija i Lazic Ana. Po meni je bolji izbor za golmana Pantic Marina jer Tatalovic i Colic imaju isti stil branjenja. Jos jedan golman zasluzuje poziv a to je Kristina Graovac ex Georgijev

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.