Почетна / Рукомет / Репрезентација

Немања Обрадовић о Србији, ЕП, перипетијама са Металургом...

Репрезентативци су је отиснули пут Аустрије где их у четвртак у Тулну (19,30) и суботу у Зудштадуз (20,15), очекује двомеч са домаћом селекцијом
ФОТО: СЕХА лига

Без неколицине стандардних репрезентативаца, Ненадића, Стојковића, Зеленовића, Ђорђића, Милића и Младеновића селектор Цветковић ће кроз тренинге и два меча покушати да направи увод у припреме пред Европски шампионат у јануару у Хрватској.

Међу момцима на које Цветковић рачуна од квалификација за ЕП у Хрватској је и средњи бек Немања Обрадовић.

После много перипетија, у уводу сезоне, затезања Металурга око његовог преласка у Вислу, и најзад пресуде ЕХФ у Немањину корист овај некадашњи играч Металопластике може да одахне:

Ух, било је тешко, преживео сам. Потешкоће су биле веће него што би биле у нормалним околностима, али прошло је, то је најважније – смирено одговара Немања.

Како је за Вас прошао целокупан период, колико сте изгубили по питању форме, игара, чекајући исход спора?

Срећом остао сам нормалан. Нисам имао неки притисак јер сам био сигуран у исход, а што се тиче уигравања и тактике било је јако тешко. Нисам играо ни једну утакмицу, а кад је коначно стигла пресуда и кад сам мога ода заиграм, прва утакмица је била против Вардара. На таквим мечевима нема простора за уигравање, привикавање...

Није било сигурно колико ће временски то „натезање” потрајати?

Помало сам кренуо да се бринем, признајем, али завршило се. У тумачењу свих правника мој уговор са Металургом је био чист, прва година је била јасно дефинисана друга није. Једина, условно грешка, је што сам потписао уговор пре датума с којим је Металург имао првенство преговора о наставку сарадње. Пре свега тога сам био решио да нећу да остајем и дао сам себи за право да потпишем за Вислу јер сам био сигуран у сопствену одлуку. С правне стране је само то могло да буде „проблем“ који би оспорио мој трансфер у редове пољског вицешампиона.

Каже Немања да се није надао толиким проблемима с Металургове стране:

То је спорт. Нема ту очигледно љубави. Себе сам дао сто десет одсто, играо повређен. Јесу они мени дали много, али сам и ја вратио. Кад је све то било, звао сам у клуб, Лина, нудио део годишње плате да решимо то само да заиграм што пре. Они су сутрадан послали званичну понуду 35.000 евра на име обештећења. Просто нисам хтео да дам толики новац на нешто што не треба и чекали смо још месец до одлуке. Али, хвала Богу испало је доста брзо колико иначе такви спорови могу да трају.

Колико сте после свега тога спремни за репрезентацију?

Спреман сам, него шта. Лепо се осећам. Имао сам неких мањих повреда, али све то није ништа страшно. Уигравамо се још спремамо се. Једино је проблем што никако да се сви окупимо у исто време, него како ко завршава обавезе у клубовима, и још неколико нас ће недостајати. Све су то неки ситни пехови, али има нас. Имаћемо релативно доста времена у децембру и почетком јануара, један турнир и неколико пријатељских утакмица за додатно уигравање. Надам се довољно да направимо неки успех у Хрватској.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kraguj
Daj bre piše se o Metalurgija a u Srbiji haos. Blic piše o svadjama pobuni pišu se saopštenja smenjuju skupštine a nama problem metalurg. Jel metalurg ne daje sendviče?
Glocj
Na dresu ne pise Metalurg nego Blic. Zato se tamo u tom Bljucu o RSS izjasnjava Toplicki okrug, Pcelari iz Medvedje, Malinari iz Krupnja i savez vozaca timocke krajine... svi do jednog bezrezervno podrzavaju AMSS i Bozu Vaucera zvanog Boza Promena

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.