Почетна / Рукомет / Репрезентација

Обрадовић погодио за реми Орлова у Минску против Белорусије

Без повређених, Вујина, Шешума и Марковића, ослабљена још и за Петра Ненадића и Стојковића који нису ни путовали у Белорусију, уз ровитог Зеленовића, тим селектора Јовице Цветковића приказао је партију која обећава са новим лицима
ФОТО: facebook/Drasko Nenadic
Белорусија – Србија 27:27 (13:10)
Дворана: Уручје. Гледалаца: 3.000. Судије: Ердоан и Уздениз (Турска). Седмерци: Белорусија 4 (2), Србија 3 (3). Искључења: Белорусија 4, Србија 6 минута.
БЕЛОРУСИЈА: Брјука, Кулеш 2, Бабичев 1, Пуховски 3, Маткјевич, Рутенка, Салдатенка (9 одбрана), Шумак, Јуринок 7, Баранав 4, Карватски 6, Падшивалав 1, Титов, Кулак, Гајдученко 2, Аљохин.
СРБИЈА: Обрадовић 2, Шотић, Ђукић 3, Радивојевић 2, Ђорђић 9, Н. Илић 3, Рнић, В. Илић 2, Милић, Зеленовић, Д. Ненадић 2, Марсенић 1, Стевановић 1, Орбовић 2, Иванишевић (5 одбрана, 2 седмерца), Цупара (7 одбрана).

 

Белоруси су у последњи минут ушли са предношћу од једног гола (27:26), имали и тајм–аут, али су се спетљали.

Све то је помно пратио и казнио казнио Немања Обрадовић погодивши за реми. Дакле, подела плена у Минску, домаћину прво место у Групи 2, Орловима друго, а оба тима су још и пре овог меча обезбедила визу за Европско првенство у Хрватској.

У улози почетне бековске тројке добро су снашли се Обрадовић, Стевановић и Орбовић, а епитет лидера тима добила нова аквизиција белоруског Мешкова, Петар Ђорђић, најбољи актер ове утакмице.

Стамено у одбрани и растрчано у нападу отворили су Орлови утакмицу у којој им је победа била неопходна за прво место у групи. Немања Обрадовић, затим и серија голова распуцаног Петра Ђорђића донела је Србији вођство 4:2 после 10 минута.

Успео је Јуриј Шевцов да заустави најопаснијег шутера у српском тиму у ситуацији кад Јовица Цветковић није имао пуно кадровских решења.

Жреб група 23. јуна

Пласман на Европско првенство догодине у Хрватској избориле су (16): Македонија, Чешка, Хрватска, Данска, Мађарска, Белорусија, Србија, Шпанија, Аустрија, Немачка, Словенија, Шведска, Црна Гора, Француска, Исланд и Норвешка.

Жреб група на Европском првенству биће 23. јуна у загребачкој дворани Ватрослав Лисински, а првопласирани тимови из група наћи ће се у првом и другом шеширу, док ће другопласирани бити у другом и трећем.

Пробао је српски селектор и са Дарком Ђукићем на позицији десног бека као заменом за Милоша Орбовића, затим Драшком Ненадићем као пивотменом кад је требало да се одмори једини играч на тој позицији, Мијајло Марсенић. Белоруси су успели да сачувају гол 10 минута и са 5:5 отишли на 11:6 у 25. минуту.

Квалитетнија одбрана са Ненадићем и Обрадовићем, допринела је квалитетнијој завршници полувремена, у којој су крила Вања Илић и Богдан Радивојевић лаким головима вратила српски тим у живот – 13:10.

Дарко Стевановић и Милош Орбовић отворили су друго полувреме головима и приближили Србију на 13:12 (35. минут), али се на егал чекало до последњег напада на мечу.

Поново су Белоруси склопили одбрану, до 44. минута, дошавши до „плус пет” – 20:15, головима сјајног левог крила Јуринока. Завршница је припала Србији у чијим редовима су сви играчи добили шансу уз очигледну жељу стручног штаба да одржи висок ритам до краја.

Поново се распуцао Петар Ђорђић, уз вихорног Дарка Ђукића и голове Драшка Ненадића који је дао огроман допринос освајању бода. Помогло је и неколико одбрана голманског двојца Цупара – Иванишевић.

Семафор шестог кола Групе два квалификација за ЕП:
Пољска – Румунија 32:31 (19:13)
Белорусија – Србија 27:27 (13:10)
Табела: Белорусија и Србија по 8 бодова, Румунија и Пољска по 4.
Коментари20
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Konačno
Ovi u RS Srbije konačno su počeli da slede ono što je zagovarao i sprovodio RS Vojvodine. Pobedila je opcija sa severa.
osmeh
U prevodu, gledam ono sto hocu,vidim ono sto hocu.
Pa naravno da ne razumes
Sta sam ja pogresno rekao. Ko menja teze ? Gledas zensku ligu, ja musku, gledas B ligu ja superligu, ja gledam dominaciju selekcija vojvodine u mladjima kategorijama ti to ne vidis.
Прикажи још одговора
Pedja
Sta je ovde obecavajuce?! Sto smo igrali nereseno protiv Belorusije i sto smo tako otisli na prvenstvo? Sta je Belorusija u rukometu, niko i nista. Nekada kada se ovde igrao najmastovitiji rukomet na svetu, bilo bi samo pitanje da li ce biti 15 razlike za nas ili vise. A sada je veliku uspeh sto smo izborili nereseno. Otprilike sad ocekujem komentare kao za fudbal: danas svi igraju rukomet. Igraju danas ljudi sirom planete sve sportove, samo ga neki znaju, a neki ne.
Navijač
Slažem se sa tobom POZNAVALAC neki u komentarima kao da žale što smo se plasir ali na EP.. Smatram naprotiv da je rukomet krenuo uzlaznom putanjom.. i da treba na budućim okupljanjima pozivati u reprezentaciju mlade igrače iz naše lige(Jovanović..Mošić.. Brajović.. Babić.. Živković.. itd)kao i Sretenović.. Terzića.. Mladenovića.. Radojkovića.. Kukić.. iz inostranstva.. koji bi radili zajedno iskusnim raprezentativcima i tako polako stvarali zamene za igrače koji polako odlaze.. i stvarati ekipu za Olimpijadu.
Dno
Sve je propalo. Samo legende mogu da spase srBski rukomet. Bozo odlazi i prepusti RSS mladjima
Ostavke odmah
Za sta bravo ??? Skup djedova. U Hrvatskoj potop .
Tataata
Prijatelju ne radi se o mrznji nego o revoltu jer se stare navike ne menjaju nego se jos i pogorsavaju ...boli providnost nepravda...ocigleni ustupci Partizanu ...pa reci iskreno da li umesto tog solidnog decka Stevanovica ima neko ko je zasluzio tu poziciju srednjeg beka? Pa jel su tako progurali Sretenovica? I gde je sad on? Pa pokusaji sa Mladenovicem?? Pa ne mogu ocigledni bek suteri da igraju srednjeg ni u snovima....jel onaj belorus izuo iz patika Orbovica? Pa takav pokretljiv bek nam treba da poveze stvari...Svaka cast na remiju ovoj podmladjenoj reprezentaciji ali da ne bese Djordjica i mnoooogo srece na pocetku bila bi katasrtofa ...Igre nema!!! Nece je ni biti jer menadzeri sastavljaju tim....strava!!!
Прикажи још одговора
Kretzschmar srednjebanatski
Za budućnost srbijanskog rukometa ne brinite, budućnosti nema!
Trener
Naravno! Teze je uci u gradski autobus u Beogradu nego uci u A reprezentaciju, ako si igrac Partizana.!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.