Почетна / Рукомет / Репрезентација

Црногорци у сред Москве избацили Русе са ЕП 2018, орило се "Ниђе тако ведрих ноћи, ниђе тако рујне зоре..." (ВИДЕО)

Изабраници селектора Драгана Ђукића направили друго велико изненеђање у низу, после победе над неприкосновеним Швеђанима у Никшићу (28:24) у Моски ремизирали са Русима (27:27) и као други из групе обезбедили пласман на ЕП 2018.
ФОТО: printscreen

- Ниђе тако ведрих ноћи, ниђе тако рујне зоре, ниђе небо није плаво као изнад Црне Горе - орило се из грла рукометаша Црне Горе, који су у Москви изненадили домаћина, после 11:16 на полувремену извукли реми 27:27 који их је одвео ка другопласиране у групи на Европско првенство у Хрватској 2018. године.

Српски тренер Драган Ђукић повео је Соколове ка слави, а Русе први пут од оснивања европских првенстава 1994. оставио без завршног турнира.

Пулени селектора Дмитрија Торгованова су осам минута пре краја водили 24:23 када је најбољи играч Црне Горе Вуко Борозан добио четири минута искључења.

Ђукић је узео минуту осмора, поделио праве савете, гости су три минута пре краја повели 26:25, на крају могли и до победе, али је Сорока 20 секунди пре краја донео утешни реми домаћину.

Борозан је дао седам, Божовић и Вујовић по шест голова, Грбовић три за Црну Гору, код Руса најбољи Кисељев и Ковалев са по шест.

На Европско првенство (16 селекција) пласирали су се: домаћин Хрватска, Србија, Белорусија, Данска, Мађарска, Шпанија, Немачка, Шведска, Црна Гора, Норвешка, Словенија, Аустрија, Македонија, Чешка, Исланд и Француска.

Подсећања ради, први селектор Србије, а и садашњи, Јовица Цветковић, са Орловима је на прво велико такмичење изашао 2009. управо у Хрватској, када се играло Светско првенство.

Коментари20
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ksovu
cus ljepih...
brav
nidje tako vedrih noci a ne ljepih
Професор
Ovo je, pre svega, epilog temeljnog i strpljivog rada Ljube Obradovića, koji je istrajno vršio selekciju. Za razliku od toga, naš muški selektor ide kontra, još malo će i Grunf ponovo zaigrati za našu reprezentaciju.
Realno
Barem se bore za svoju zemlju,sa 10 hiljada stanovnika uspeh
Pobjeda
A jel nekad ovako u Pobjedi pisalo o uspehu Srbije? Bilo kom? Pa video pa pesme pa to samo u Srbiji može. I nije usred Moskve nego 50 km od Moskve u Čehovu.
тутубан
Није и неће. Све си у праву пријатељу. Најгори смо од најгорих.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.