Почетна / Рукомет / Репрезентација

КВАЛ. ЗА ЕП: Хрватска све ближе, Орлови поново бољи од Румуна!

Меч је обележио сјајни млади голман Србије, Владимир Цупара, који је имао 13 одбрана
ФОТО: В. Марковић

Србија – Румунија 27:22 (16:13)

Крагујевац - Дворана: Језеро. Гледалаца:4.000 . Судије: Брунковски и Канда (Словачка). Седмерци: Србија 1 (0), Румунија 3 (2). Искључења: Србија 10, Румунија 4 минута.

СРБИЈА: Инђић, Шешум 3, Ђукић 5, П. Пенадић 2, Радивојевић 2, Марковић 3, Ђорђић 4, Стојковић 1, Илић 2, Милић (1 одбрана), Зеленовић 3, Д. Ненадић 1, Марсенић 1, Вујин, Станојевић, Цупара (13 одбрана, седмерац).

РУМУНИЈА: Јанку, Ћинтек, Моћану, Рамба, Михалцеа, Григорас, Гјонеа, Попеску, Ракотеа, Садовец, Чепреги, Лазар, Фенићи, Онјејекве, Савенко, Павел.

Играч утакмице: Владимир Цупара (Србија)

Семафор: 5:2 (6), 7:6 (10), 11:7 (17), 14:8 (23), 16:10 (28), 16:14 (33), 20:15 (39), 23:17 (43), 26:20 (56).

 

Румуни су други пут за три дана пали пред Орловима.

Европско првенство у Хрватској је све ближе, заправо и бод ће вероватно чети Јовице Цветковића из наредна два меча, у јуну против Пољске код куће и Белорусије у гостима значити пролаз на још једно велико такмичење.

У гротлу крагујевачког Језера пулени Јовице Цветковића гостима нису оставили ни промил шансе. Одлична одбрана, сјани Цупара на голу, лаки голови преко крила, на почетку, у наставку су и бекови одрадили свој посао и  Румунима није било спаса.

Жестоко агресивном одбраном Орлови су ухватили Румуне на препад, а онда крилним ударом преко две контре Добривоја Марковића, потом Ђукића, стигли до вођства од 5:2.

Дошли су Румуни мало до даха, стигли прво на гол заостатка, потом и изједначења. Како би задржао висок темпо Цветковић је до 20. минута "извртео" све расположиве снаге.

Дало је то резултат, крила су наставила да бију, придружили су се Радивојевић и Илић, а два сјајна гола постигао је и Петар Ђорђић.

Цупара је у 11. минуту "ухватио" Гјонеу на седмерцу. Ту је млади голман Адемар Леона ухватио залет, излудео је Румуне у неколико наврата , а Орлови су имали два пута по шест голова предности.

Ипак, неколико исхитрених шутева Румуни су искористили како би отишли са дефицитом од само три  гола на одмор.

Све што су Румуни успели да ураде у наставку је да се приближе на два гола заостатка.

Петар Ђорђић је поново одапео један пројектил и врло брзо вратио Србију на пристојно одстојање од четири, пет голова. Кад је требало Цупара је  бранио за ново славље српског тима.

ГРУПА 2 - Четврто коло: Пољска – Белорусија 27:27 (13:15), Србија – Румунија 27:22 (16:13).

Табела: Србија 6, Белорусија 5, Румунија 4, Пољска 1.

Коментари29
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Nikola64
Dokle ce golmani da nas vade.
Banjica
Ovi iz RSV su nam ocitali lekciju iz ponasanja i na kraju sve utakmice pobedili u sve 3 kategorije Lepo obuceni svi iste trenerke dresove sve na nivou treneri prateca sluzba info rsv na najvisem nivou objavljuju kretanje rezultata live streming utakmica a gde smo mi Mozemo mi da ih mrzimo ali su oni za nas pojam STOJKOVICU JARANE ĐURKOVICU UCITE OD VISEKRUNE
Kotao se pristavlja
Uskoro... Uskoro ... Polako !
Brumenov mali
Utisak večeri: Inđić u protokolu i na terenu, a Vilovski u dresu Mađarske na gostovanju Danskoj.. Nešto tu ne valja rođaci! Legende neka misle o tome, neće valjda Brumenov mali?!
sava
gde nađoše Inđića?
dopisnik Zarić
Kakve legende? Pa nije ih nigde juče bilo a kažu ni na sastanke ne dolaze. A mi se nadali kad ode Marijanović legende će sve da preuzmu i da dobiju šansu. Kad ono VIP Ivan prevara aca grk Banja i Požega marković itd. Nigde Škrbe Peruničića Kokira Nedje Igora Butulije i ostalih velikana da vrate naš rukomet tamo gde je nekad bio. Da imamo metaloplastiku da smo prvaci sveta. Ni na utakmicama regiona za devojčice nikog od tih ili ženskih legendi. Mislim da treba objaviti da onaj nije više u savezu i da mogu da se angažuju pošto ranije nisu zbog njega. Čudi me da Nenad Peruničić nije bio kad je Cvetković rekao da će mu biti pomoćnik da uči od njega i pomaže oko mladih. Ti mladi ne mogu da dobiju šansu a može Stevanović iz beograda ili petrović iz leskovca. To mi nije jasno. A imali su šta da vide i čuju od Ivića i Cvetkovića. Jel zna neko šta je Slovenija uradila?
Posmatrac
Bas lose je ovo izgledalo, divlji rukomet, sreca pa je prosecna reprezentacija Rumunije bila jos gora. Tragicno je da nista ne moze da se iskreira za pivota. Svaka cast Cupara.
bd
Tesko Rastko moze da se nosi sa bilo kojom odbranom. Nema visinu a ni masu pa zbog toga cesto pravi faul u napadu jer jedino tako moze da dodje do lopte. Nista zlonamerno samo ja tako vidim naseg pivota. Marsenic ima sve ali nema glavu . Napred Srbija
Алекс
Показало се да је и атмосфера у којој се игра пресудна! Могао би и ФСС да размотри опције играња ван Београда, имамо солидне стадионе у Ужицу, Крушевцу...а тамо публика не би била позоришна као у Београду.
Radi se...
Oprema je od RSV !
Kg
Slažem se sa Aleksom. A u hali je ceo dan bio rukomet utakmice između regiona koje raniji generalni sekretar nije dao da se igraju i sva ta deca su ostala da gledaju što je lepo. Mi smo imali decu u selekciji našeg regiona i dobra su deca ali ovi iz Vojvodine mnogo mnogo bolji i vidi se da imaju organizaciju i da dobro rade. Ne znam zašto svima RSS nije dao opremu kao njima i što nema izveštaja sa tih utakmica nigde ni na bh ni RSS ni ovde. Reprezentaciji čestitke pobeda je važna bodovi se pišu.
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.