Почетна / Рукомет / Репрезентација

Никола Марковић, селектор јуниора, после дебакла: Реалност је другачија!

Мало ко је очекивао да се јуниорска репрезентација Србије не пласира на Светско првенство у Алжир
ФОТО: В. Марковић

Још мање је оних који су и помислили да ће Орлићи забележити сва три пораза у квалификацијама, да ће положити копља пред Грчком и Литванијом.

Како било, ово је неславни крај једне генерације, јер су момци рођени 1996. године елиминацијом завршили путешествије у овом узрасту.

Тренер српског тима, Никола Марковић је после неуспеха у Горњем Милановцу рекао:

– Доста проблема смо имали и пре почетка квалификација. Екипа је драстично измењена у односу на досадашњу прву поставу. Није било Арсенића, Ракоције и Ратковића, затим нисмо могли да рачунамо на Јовановића, који је без дилеме највећи наш таленат.

Такође Стојановић се повредио на припремама и није могао да помогне, а он је типичан средњи бек који нам је недостајао. На старту турнира је стигао шамар, Грчка је била боља?

Ми живимо у прошлом времену и мислимо да више нико не игра рукомет, наша реалност је другачија. Док други раде и тренирају, наша деца нису на задовољавајућем нивоу. Грци и ми имамо прилично исти квалитет, нису они више тако слаби. Лоше смо отворили утакмицу, они повели 5:1, па 11:6 и договор је био да их стигнемо до 50. минута и онда да додамо пун гас. Успели смо већ у 39. минуту да их стигнемо, али не и да изједначимо.

Уследио је нови шок и пораз од Литваније?

Кад сам их видео на тренингу изненадио сам се физичким предиспозицијама. Имају два бека од по два метра, ми то нисмо имали још од Ненада Перуничића. Изненадио ме је квалитет ове екипе, стварно су одлични.

На крају меч о коме су сви причали, против Исланда, није имао никакав значај?

Тај сусрет смо најбоље одиграли, јер је сав грч престао и све је унапред било познато.

Шта је главни узрок овог дебакла, систем за рад са младим категоријама годинама не постоји?

Ево најбоље ће показати једна чињеница, на овим квалификацијама на трибинама сам видео само двојицу колега! Знам да је био Божић, велики празник, али на утакмицама је требало да буде још наших навијача.

Да ли бисте издвојили неког играча?

Не бих никог посебно. Није фер, осим што је голман Дејан Милосављев био стандардан, а он је и најискуснији у тиму – рекао је Никола Марковић.

Коментари81
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Оцена
Дивим се селекторима млађих репрезентативних селекција Србије. Та деца немају ни основно кућно васпитање, родитељи у њима гледају само златну коку, која ће све заједно да ишчупа из материјалне беде по имену - Србија.
Borko Niš
U Srbiji ima oko 26 000 košarkaša.Odbojkaša je 13500,rukometaša 13 000.Košarkašica 2000,rukometašica 4000,tenisera i teniseki 2000 zajedno.Odbojkašica oko 70 000.Fudbalera ima 145 000.
Dear , ti
Sine, i sta si logicirao ovom statistikom ? Da Perun ima pravo da porobi kosarku ?
rr
Vrgina skola. A da je stanje u nasem rukometu uzasno,to stoji. A stanje je takvo,jer klubove vode takvi kao Vrgovic,trenira ih takvi kao Markovic,a savez vode takvi kao sto je Djurkovic. Kad je predavao nagrade u Milanovcu,obukao se kao da ide u nocni bar.UZAS!!!
lipa
Nije to njemu ništa novo grobar rukometa
Poltron pod stare dane
Nije covek grobar, ne preterujte. Jednostavno nije za trenerski posao na tom nivou. Gde god je bio nema rezultata. Zalosno je sto ljudi, koji njemu pomazu da se uhlebi, time pogubno deluju na nas rukomet.
lipov caj
Ljudi poput tebe nemaju prijatelje.
Прикажи још одговора
lipa
Božo smeni Džonija jer je on kao i grobar rukometa SL najveće zlo, traži i od dece proviziju i procenat.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.