Почетна / Рукомет / Репрезентација

Журнал и РС Србије изабрали најбоље: Година Сање Радосављевић и Петра Ненадића

Већ 11. пут заједничким снагама Спортски журнал и Рукометни савез Србије изабрали су најбоље појединце у години на измаку
ФОТО: РСС

На свечаности уприличеној у просторијама српске куће рукомета у Тошином бунару лауреати су добили заслужена признања.

Ове године први пут су тренери и капитени суперлигашких тимова бирали најбољег играча и играчицу Србије, независно од тога да ли су ангажовани у иностранству или играју у домаћим клубовима.

Код дама неизвесна трка потрајала је до последњег момента и то између две даме које су изгледа оставиле најјачи утисак у 2016. Ана Радовић партијама у Медицинару и апсолутном доминацијом на домаћем тлу и, на крају победница, Сања Радосављевић, фантастична у првој фази Европског шампионата у Шведској, где су репрезентативке Србије заузеле девето место.

Сања је изабрана за најбоље лево крило прве фазе такмичења, а због обавеза у мађарском Вацу, није могла да присуствује свечаности, па је награду, из руку главног и одговорног уредника Спортског журнала Предрага Сарића, примио Сањин брат Урош, првотимац Спартак Војпута који се опоравља од повреде колена.

Ко је најбољи играч 2016. није било дилеме. Ово је време Петра Ненадића:

Круна фантастичне године и на клупском нивоу и индивидуално. Срећан сам и задовољан. Признање је мотив и сатисфакција за наредне. Добро је знано да је теже очувати стечени статус него га достићи. Нема много времена за славље и радовање. Већ ме чекају нове обавезе почетком нове године.

Била је ово за Петра Пана година за незаборав, два пута заредом освојен Супер глоб са Берлином, титула првог стрелца Бундес лиге...

Све је ишло онако како треба. Хвала Богу, није било ни повреда.

Имате ли жељу за Нову годину?

Прво да останем здрав, а друго да са репрезентацијом изборимо пласман на Европско првенство у Хрватској и на клупском нивоу да задржимо четврто место или одемо степеник више, пробамо да одемо у Лигу шампиона. То је план до јуна, а после да видимо шта даље.

У једном од образложења зашто глас за најбољег играча иде баш Вама, неко рече да сте као рукометни Меси. Увек имате у рукаву неки неочекиван, атрактиван потез.

Тешко је објаснити како и шта урадим. Некад ни сам не знам шта ћу са лоптом да урадим. Пријају ми та поређења свакако и хвала на тим комплиментима– закључује Петар Ненадић.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Trenerica
Kako Maksa a ne Dragica? Pa ona je ovu ekipu dovela do 9.-og mesta a Maksa je samo statirao.Da nije bilo njenih saveta na tajm-autima bile bi poslednje.To što je ona napravila od limitiranih igračica, to je svetski a ne evropski podvig.Čuo sam da odlazi, ima poziv iz inostranstva, to joj Velja otvorio put u Evropu a Boža je pogrešio jer joj neće produžiti ugovor.Ceca se ne javlja sa kolumnama, puno sam poželela njene iskrene savete a pogotovo što je Maksa izabran umesto njene Dragice. Dragicu Evropa nagrađuje a ne kao Maksu, tu neki treneri iz Markovićeve škole.Nemoj da im popuštaš Dragice, zovi Velju on uvek ima ideja a ako ne on tu je Perović, zovi promotera da pomogne...
Donji deo trendze
Ne vredi ne uklapa se u bussines plan bgd crnogoraca... Ima tu gladnijeh i zednijeh... Prvo oni da se namaste
Spatula
Jel Boza Proemna najuspesniji predsedni, unazad 3 meseca ? Imamo vd selektora, vd gen seka, vd predstvnika u OKS, RSS je u vd stanju Saberi se malo momce ...
TAJSON
Petar- zasluzeno!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.