Почетна / Рукомет / Репрезентација

НИКО КАО ЦВИЈИЋЕВА: Само једна Српкиња у избору за најбољу на свету

Престижни рукометни портал „Хандбал-планет“ и ове године ће изабрати најбољу играчицу планете, али и идеалну седморку света.
ФОТО: Н. Неговановић

За разлику од претходних, ове године ће у избору бити само једна Српкиња, а реч је о сјајном пивотмену Драгани Цвијић.

За титулу најбоље на планети ове и године ће се борити 32 играчице, изабране од стране новинара из деветнаест земаља.

Титулу ће бранити Румунка Кристина Неагу, а до сад су ову престижну награду освајаче Хајди Локе (2011,2013. и 2014) и Сузана Томори (2012.).

У конкуренцији за најбоље лево крило 2016. бориће се Полина Кузњецова (Кубан Краснодар), Камила Херем (Вардар), Мајда Мехмедовић (Букурешт) и Сираба Дембеле (Ростов Дон).

За првог левог бека бориће су Кристина Неагу (Будућност), Алисон Пино (Брест), Ествана Полман (Есбјерг) и Андреа Пенезић (Вардар).

Кад је реч о средњим бековима ту ће трка бити паклена, јер ће за трофеј борити Изабел Гулден (Букурешт), Ники Грот (Ђер), Дариа Дмитриева (Лада Тољати) и Екатерина Илина (Ростов Дон).

Четири десна бека која ће се борити за трофеј су Нока Морк (Ђер), Катарина Булатовић (Будућност), Алексндар Лакамбре (Вардар) и Ане Хубингер (Лајпциг).

Јованка Радичевић (Вардар), Кармен Мартин (Букурешт), Ана Вајкриева (Росатов Дон) и Натали Хагман (Никобинг) ће се такмичити за најбољу на позицији десног крила.

Поред Драгане Цвијић (Будућност) за првог пивотмена света ће се борити Хајди Локе (Ђер), Ивете Брох (Ђер) и Оана Манеа (Букурешт).

У конкуренцији за најбољег голмана су Амандине Лејнауд (Вардар), Клара Волтеринг (Дортмунд), Кари Гримсбо (Ђер) и Јелена Грубишић (Букурешт).

Кад је реч о првим дефанзивцима ту ће борбу водити Едуарда Аморим (Ђер), Беатрис Едвиг (Мец), Клара Шекереш (Карго) и Линеа Торстенсен (Букурешт).

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

casper
Cvijiceva uskoro igra za Crnogorke...
pera
Sta mislite da li je neko glasao za nju iz srbije
Bojan
Lupas decko ko maksim po diviziji. Te devojka nikada ne bi igrala ni za jednu reperezentaciju, osvim svoje Srbije. Ocito da je ne poznajes. Ako je neko patriota, onda je ona. Kakva Crna Gora, kakve banana drzave......nemoj pricati gluposti.
Bojan
Cvijiceva za izbor najbolje rukomatasice na planeti, a nema je u reprezentaciji. Nekada se to nije moglo zamisliti, a danas je to sasvim normalno, da najbolji ne igraju za svoju zemlju, kada je rec o Srbiji. U drugim drzavama igraci "ginu" za svoju zemlju I ostvaruju predivne rezultate. To je odraz zemlje u kojoj zivimo, sve nam je jadno I bedno, pa se odrazava I na sport.
gagdas
Kako nije tu Krpez ili Liscevic? :D Vrati se Dragana. OSTAVKA DRAGICE
Kibo
U izboru nije golman Holandije Tes Vester? Nora Mork favorit broj jedan za mene!
boki
Vester brani u nemackoj u klubu koji bas i nema rezultate...sem reprezentacije nema nijedne utakmice u ligi sampionki i to je svakako bitno u ovoj konkurenciji
dane
Mozda Nork nije najbolja ali je sigurno najlepsa.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.