Почетна / Рукомет / Репрезентација

ИЗ ПЕРА ДОАЈЕНА: Брза брзина и оде воз!

Није рано за оцену учинка "црвених", лепо су коракнуле напред.
ФОТО: Ројтерс

Пише: Павле Ерцег

Добро, сад нам је јасније, где смо, шта можемо и шта не можемо, шта нам недостаје, остајемо у доњем дому европског рукомета, Немоћни да се супротставимо овом, тркачко - механичком рукомету!

Лале су нас умотале у мрежу трња пораза, петом брзином. Баш народски речено, догодила нам се, брза брзина.

Ти контранапди, увежбавани до бесвести, одредили су одмах судбину бодова!

Можда, можда би меч кренуо у друге воде, уздишем због она четири празна напада на самом старту меча, али и за прегршт удараца у пречку и стативе.   

Није све у брзини и пукој снази, одиграле су Холанђанке низ лепих акција и на нашу пуну сезону, мада смо у статичнијој варијанти игре, били мање више равноправни.

Преведено на језик резултата, заостајемо концептуално, најмање једну, можда и две деценије. 

Нису девојке кадре и да играју у ритму мечева сваких 48 часова, успешно дуже од недељу дана, па умор изједа мотиве и елан.

Није само физичка припремљеност у питању, као да рукомет 21. века захтева и промену антропометријских параметара!

Зар не падају у очи висина и вижљавост Холанђанки. Пардон, мој лични утисак, тема за расправу.

Није рано за оцену учинка "црвених", лепо су коракнуле напред.

Потенцијала и младости има, сад је на потезу струка, треба ли се уклопити у тренд успеха, по скандинавској рецептури, или наставити утабаним стазама?

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Eretas
Zatajila struka ,rece neko.Slazem se ali struka od pionirske preko kadetske i juniorske reprezentacije. Tu je problem jer mi nemamo strategiju rukometa, nemamo sistem igre koji morada se sprovodi jos u mladjim kategorijama, tako da bilo koji igrac moze da uskoci u tim i da zna sta se od njega ocekuje i kako to da na najbolji nacin odradi. Dok nema sistema nema ni uspeha.
Eretas na beku
Normalno da moze! Pogledajte samo. Dragica,poziva Janjusevic, koja je u inostranstvo i otisla na srecu (shvatili su brzo to,tako da joj vec vracanje u majku Srbiju nije daleko) ,dolazi kao zamena za Zivkovic ( ne mogu da prevalim preko jezika drugo prezime), sa VIDNO povecanim brojem kg (rekla bih 10+ ) , sto se pravda "povredom" ,a to se pravom sportisti,sigurno ne moze dogoditi. Imamo znaci paradoks made in Srbija! Devojka koja je izgurana samo iz razloga sto je levoruka, devojka kojoj niko da objasni da je njen posao SUT,a ne stalni ulazak u faul, devojka koja ima vidan visak kg koji joj smetaju itd itd itd.Ali za nju mesta ima,bez obzira na sve navedeno.E to se zove USKAKANJE.
trner
Zatajila je struka.
banjica
Savete za buduci ratvoj rukometa daje g.Doajen koji NIKADA nije uzeo rukometnu loptu u ruke.Da je daleko od srvarnosti govori i njegovo vidjenje ,,rukometne mladosti"koja kuca na vrata sto je dokaz da nije u toku sa situacijom u rukometu i rezultatima koje mladje selekcije Srbije i muska i zenska postizu ne medjunarodnim takmicenjima a ne treba biti mnogo mudar i zakljuciti da je to rezultat rada i stanja u klubovima.U pojedinim godistima nije moguce skupiti dovoljan broj klubova za finalno takmicenje na nivou Srbije.
MAX
Dokle će ,,neuništivi" neznalica Maksa biti na klupi. Čovek samo dobro ,,pliva" u uzburkanim RSS vodama
Rambo
Ma kakva visina igračica, nije ovo odbojka. Treba samo da budu spremne da igraju svaka dva dana...
Wimwin
Pogledaj reprezentacije koje su u vrhu i sam ces zakljuciti. Zalosno je sto to primeti novinar a ne struka. Potrebne su valjda inorme koje jedna reprezentativka mora da zadovolji, a ne da nasa prva golmanka izgleda kao veteran posle sezone slava, da ne koristim ruznije reci. Nazalost nije jedina.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.