Почетна / Рукомет / Репрезентација

Дарко Станић: Спас - екстремни резови!

Од Дарка Станића свашта човек оригиналног и доброг може да очекује, па што и да не стане на гол мини фудбала. Једном цар – увек цар, па то би легендарни чувар мреже Орлова могао једном руком, зар не?

- Није проблем, али то није тачно, та информација је извучена из контекста, вероватно нека реклама за мали фудбал. А, ево сад сам баш на путу за Доху, идем на Супер Глоуб и после ћу вероватно остати да браним у Катару. Али јесам члан крагујевачког клуба у мини фудбалу, па момци играју Лигу шампиона.

Значи тачно?

- Ма онако сам тамо, ревијално, ту је и Ђока Балашевић, има још нас, подржавамо их.

А, како стоје ствари с нашим рукометом, кога ту подржавате?

- Као и ти, никог. И шта уопште рећи после колумне „Купи ме рукометом“, кад си све рекла, то би било тешко, као после Његоша.

Аууу!

- Тако је то код нас, ако ниси ни за кога и ништа не тражиш, нешто није у реду са тобом, не ваља, опасан си, права атомска бомба. Шта да кажем... Докле се дошло морам добро да размислим коју реч да употребим за сваки опис јер то је спорт коме сам много дао и од ког сам исто толико и добио, деградирао бих нас играче. А, и ништа ми се ово не свиђа, много је интереса, продаје за ситно, нестручности, човеку у описима преостаје само да користи иронију и пародију.

Шта мислите о кандидатима за председника?

- Читао сам нешто о томе, о вртењу једног истог, само су мање или веће рокаде, без визије и новитета.

А да нам дође неко сасвим нов, свежа крв?

- У реду, било ко, али кажем, мора да има визију, шта нуди, како мисли да реши проблематику стару 25 година, да има способности једног вође и искуство о томе шта доводи до успешности, какво уређење, начин и све остало, не може само овако.

Кандидати ће сигурно изнети своје програме, спремају их...

- А, је л`, па добро онда. Шта се ради кад нешто не функционише 25, десет, шест година, небитно, кад се пада све дубље. Онда морају да се повуку екстремни резови и тај човек мора да буде много храбар, одговоран и прецизан, јер је у питању врло компликована операција да би пацијент преживео.

Значи, само оштро!

- Нема друге, то је једини начин да постане другачије. Храброст и одговорност, да, да, мора да има харизму, што ја не видим, али можда и грешим. Потребан је човек који зна, уме и који се не бави удовољавањима. А, то је масовна појава у нашем рукомету, и огроман проблем. 

Шта мислите о повратку бивших асова на рукометну сцену?

- Слажем се, али не било ко, није довољно само јако играчко име и презиме. Какав му је стручни профил, за шта је способан... Често говорим о кошарци, ево на пример како ради Александар Ђорђевић, можда још бољи пример Никола Грбић у одбојци, био је лидер, имао је идеју, знао је шта хоће, и ево. Они су селектори, али по таквим карактеристикама могу да се бирају и друге функције.

Које Вам је омиљено питање?

- Шта је успех за наш рукомет.

Шта?

- Резултат. Дај да играмо рукомет тако да кажу, ово је рукомет. То је прави, огроман успех и све ће бити супер, онда би и друге ствари биле другачије. Значи неко ко то може да обезбеди.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

joco
A šta je sa Peruničićem,zar nije bilo govorada će se kandidovati? I gde su sada legende Srbskog rukometa Škrbić,Jovanović......
Pero
Pa kandidovali su Djurkovića pratiš li ti šta. Baš oni. Dobro je da jesu da se nikad više ne oglase. Kad srebrni Srbi i Srpkinje ćute nek bronzani jugosloveni upropaste Srbiju ko što su Jugoslaviju. Ovde u belu palanku bio peruničić kaže da podržimo ovog iz novog sada jer Djurkovića igra na tri stolice. Šou program ko 96e
smrda
Svaka vam cast na tome sto mogu da mislim drugacije od vasih novinara.
Kampanja
Povraća mi se od kampanje koju za Božu provodi novinar ''Blica''.
Hello from EU
Inace Vukovic, Nedjo i Butros glasaju na skupstini :-)))) Kad se onaj Lazic i Djukic koji cuti ujedine Boza osta bez posla... Pa kod legendi na tezgu
Butrosov Nedjo
Ja jedva cekam da ceo RSS profunkcionise kao kancelarija... Ovaj oduvava ljude na tel.pozive... Onaj prodaje licence... Onaj zadrzava transfer dokumentaciju... Onaj urla na ljude na utakmici... To je taj recept koji treba primeniti u svakom klubu ... Na lokalu...
Auuuu
Boza zvani rez :-))) Dva veka je tu i sad ce on da prereze ? Dajte bre...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.