Почетна / Рукомет / Репрезентација

Лишчевићева са Сиофоком до 2018.

Репрезентативка Србије после једне сезоне напушта мађарски ВАЦ
ФОТО: Д. Жарковић

Рукометна репрезентативка Србије Кристина Лишчевић (26) наредне сезоне неће играти у мађарском Вацу, али земљу, ипак, неће променити.

Сомборка је пре лета завршила обавезе око новог клуба, потписала је двогодишњи уговор са Сиофоком.

После Сомбора (2004-2008), Црвене звезде (2008-2010), Макс Спорта (припремни период 2010), Металурга (2010-2012), Меца (2012-2015) и Ваца (2015-2016) дошло је време за седми клуб у каријери девојке која може да се подичи светским сребром са планетарног шампионата 2013.

- Са Металургом са освојила дуплу круну 2011, са Мецом имам две шампионске титуле, два Купа Француске и један Лига куп. Жеља ми је да освајам још трофеја, а тај циљ је достижнији са Сиофоком него са Вацом – каже Кристина.

Сиофок се тренутно бори за треће место са Дунајварошом и Ердом, Кристинине суграђанке и куме Катарине Крпеж Шлезак, док је Вац у бици од шестог до деветог места.

Трновит пут је Лишчевићева прошла од 2012. на овамо.

- Индивидуалних признања је било, како клупских, тако и репрезентативних. Најпрестижније је стигло од стране ЕХФ-а, 2012. сам проглашена за најбољег младог играча Лиге шампиона. То признање је од те сезоне кренуло да се додељује, значи да сам ја била прва у низу, велика је част бити први у историји. Такође сам у сезони 2012/13. била проглашена за најбољег средњег бека и најбољег играча француске лиге. Исте године у Купу сам била најбољи стрелац.

После тога су Кристину задесиле повреде и убрзо је дошло до растанка са Мецом.

- Велику шансу да се вратим у добру форму, по мени у тренутно најјачој лиги, дао ми је тренер Урош Брегар. Он је био један од кључних разлога мог доласка у Вац. Међутим, после полусезоне Брегар је напустио клуб и наставио каријеру у љубљанском Криму, а мени се указала идеална прилика и добра понуда за Сиофок. Свиђа ми се начин на који играју. За следећу сезону имају велике планове, тако да ме је све то јако привукло, као и њихова много боља позиција на табели. Сарадњу смо озваничили на две године.

Не заборавља Сомборка да помене ни тренутног тренера у Вацу.

- Морам да признам да сам јако уживала у тренинзима и раду бившег тренера репрезентације Мађарске Андраша Немета, који је наставио да ради са нама у Вацу после Брегаровог одласка.

Кристина је играла за све репрезентативне селекције. Почевши од репрезентације Војводине до сениорске репрезентације Србије, за коју је дебитовала 2011. у квалификацијама за Европско првенство, које се 2012. одржало у Србији.

Годину касније, на истом месту, окитила се светским сребром после пораза од Бразила у пуној Београдској арени.

 

Драгица је са нама пролазила кроз лепе и тешке моменте

Ближи се окупљање националног тима. Два квалификациона меча са Чешком за Европско првенство.

У међувремену је уследила и промена на кормилу националног тима, селектора Сашу Бошковића заменила је в.д. Драгица Ђурић, до скоро тренер голмана.

- Јако се радујем, као и сваком окупљању. Драгица је жена која је са нама била сво време, пролазила кроз лепе и тешке моменте. Добро се познајемо, тако да њена улога може да буде само позитивна.

Ривал?

- Надам се да ћемо се показати као довољно зрела екипа да изгурамо следеће две утакмице на прави начин. Најављено је да настављамо са саставом у каквом смо се и разишли, са неколико новина, а за даље ће се видети.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.