Почетна / Рукомет / Репрезентација

СИН ЧУВЕНОГ ОЛИМПИЈЦА ДЕБИТАНТ СА 33 ГОДИНЕ – Лако је кад си Елезовић

"Играм по потреби тима и у томе уживам, ни један задатак ми не представља проблем јер волим кад има пуно тактике."

Не толико због самог пласмана на Европско првенство коли-ко због начина игре и приступа, целокупног, сигурног утиска који је оставила у завршници квалификација, рукометна репрезентација Србије вратила је веру у оно најлепше што спорт треба да представља, у витештво и посвећеност, у чист тимски дух.

Градитељ тог складног и снажног тима постао је и Урош, потомак Јовице Елезовића, једног од наших најбољих руко-меташа свих времена, дебитант у тридесет трећој години.

Па да, ко зна, зна...

Тако је испало, а искрено више се нисам ни надао позиву селектора, јер већ дуже време не примећујем неке битније промене у свом начину игре, па сам већ мислио да то није ни довољно за репрезентацију – мирно и сталожено, као што и игра вели наш нови јунак, Урош Елезовић.

Судећи по клупским трофејима и није баш тако, у Синтелону, сад у Војводини, претходно у Швајцарској и Словенији укупно сте освојили пет титула првака државе, исказали квалитет и на позицији левог и средњег бека, а у одбрани изузетну несаломивост?

Играм по потреби тима и у томе уживам, ни један задатак ми не представља проблем јер волим кад има пуно тактике. У клубу сам више голгетер, сад се од мене захтевало нешто друго и ја сам се с радошћу припремао за испуњење циља. Селектор је водио рачуна о сваком детаљу и то нам је јасно представио, па није било никаквих проблема.

Како су Вас примили саиграчи, изгледало је, као најрођенијег?

Много су ми помогли својом отвореношћу и огромним поверењем, то је један од разлога што смо играли као да смо годинама заједно, а одрадили смо само три и по тренинга... Момци су природни, искрени и воле да помогну, то је створило снажно заједништво које смо сви желели да испо-штујемо. Нико себе није ставио испред тима.

Да ли у подсвести имате терет због очевих врхунских достигнућа?

Био сам мали кад је постао олимпијски и светски победник и нисам био свестан, а и касније је било слично, то ме није ни обавезивало ни оптерећивало. Заволео сам рукомет јер ми је лепо кад играм. И дан данас идем радостан на тренинг, као с другарима на баскет. Волим да се играм с лоптом, то ме усрећује.

ЈОВИЦА: ДРАГО МИ ЈЕ ШТО ЈЕ ДОБИО ШАНСУ
Јовице, Урош је исти Ви!
Има елемената, али није баш, ја сам искључиво био скок шутер, а он је други профил, играч игре. Драго ми је због њега што је добио шансу, ето, никад се не зна како ће ићи ток догађања. Не могу реално да говорим, али коректно је одрадио, добио је место и улогу и ако остане у репрезентацији требало би да побољшава своју улогу, да и он кроз њу тражи и унапређује себе.

 

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

rukometas
Ljudi Urke je totalni KRALJ!
Strucni strucnjak
Kralj je i Kale Stojanovic koji je igaro u Vosi, ni on nije valjao Srbiji pa je otisao u BiH. markovic i Markovicevi strucni steucnjaci ilegendarne legende ... Rudari iz rata :-)))
Nenad
Uros je fenomenalno odigro samo neka tako nastavi objavite vest da je Drasko Nenad presao u Hamburg
vrlja
Smatram da je odlican igrac, ali ako je on uz ostale +35 buducnost naseg rukometa, ugasili smo.
Strucni strucnjak
Ugasili smo mi po pitanju struke, trenera i selektora kada ga sa 33 primete tek... Markovic i treberska organizacija su rak rana rukometa i propast je krenula od struke !
pamet u glavu
Divan tekst lepa tema i to i treba rukometu. Gospodin Jovica Elezovic prototip igraca beka obrazac skok šuta ali i mudar čovek. Kako ono reče pamet u glavu posebno kad igraš tamo kod njih. Što je to teško drugima da shvate. Urošu čestitke i za sezonu i posebno za ove nastupe u reprezentaciji. Svaka čast Selektoru na takvoj odluci.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.