Почетна / Рукомет / Репрезентација

Због сјајних игара у Немачкој добио позив међу Орлове, правила га „селе“ из Кобурга

Некадашње крило Војводине Милош Грозданић поново на репрезентативном списку
ФОТО: РК Кобург

Милош Грозданић (27) се нашао на списку репрезентације за предстојеће Медитеранске игре у Алжиру (25- јун-5. јул).

Крило немачког друголигаша Кобурга је тако поново под радаром селектора. Бивао је Врбашанин и раније на ширем списку, међу 35 играча чије игре се прате, а о коме је Тони Ђерона говорио још од постављења за селектора.

За некадашње крило шампиона Војводине са којом је освајао и трофеје је то нова прилика за доказивање и борба за дрес Орлова:

- Лепо је увек бити у репрезентацији, али и да заиграм поново са неким момцима. Не знам у каквим саставима ће бити остале селекције, али рецимо да су Словенци и Египћани, уз нас, фаворити у нашој групи – каже Грозданић који се у новембру 2020. преселио у редове тад Бундеслигаша Кобурга.

Међутим, клуб је већ тад имао десет пораза и поред грчевите борбе морао је да се пресели у нижи ранг.

Тренутно је у златној средини, два кола пре каја такмичења у друголигашкој конкуренцији, а Грозданић је први стрелац екипе са 155 голова.

Како теку печалбарски дани?

- По доласку у Бундеслигу ми је све било ново, то је највиши ниво рукомета, а ми нисмо имали екипу за опстанак. Већ у првом делу смо много утакмица изгубили. Друга лига је добра, чак и тежа него прва јер су екипе уједначенијег квалитета и свако сваког може да победи. Мора добро да се „озноји“ за сваки бод, свака утакмица је на „крв и нож”. Будући да смо у односу на прошлу сезону променили, седам осам играча, имали смо и много проблема са короном и повредама, било нам је потребно време да се уиграмо и у средини смо табеле иако је план био да будемо међу пет – каже Милош после победе над Нордхорном (31:28).

Да ли остајете у Кобургу, какви су планови?

- Будући да играчи из земаља ван Европске уније не могу да играју у Другој лиги, а ја сам то могао јер сам потписао уговор док су још били чланови елите, нећемо продужити сарадњу и наредну сезону ћу почети на неком новом месту. Отворено је неколико опција, желим да одаберем средину у којој могу играчки да напредујем – каже хитро крило. 

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Rade
Nema klub, pa daj ga u reprezentaciju da se proda.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.