Почетна / Рукомет / Репрезентација

Ђерона: Остаје жал за другом фазом ЕП, поносан сам на тим

Рукометаши Србије завршили су учешће на ЕП након прелиминарне фазе такмичења у Сегедину
ФОТО: EPA-EFE/Tibor Illyes

Селектор рукометаша Србије Тони Ђерона, сумирајући утиске после Европског првенства, рекао је да остаје жал за неоствареним пласманом у другу рунду такмичења.

Рукометаши Србије завршили су учешће на ЕП након прелиминарне фазе такмичења у Сегедину, након победе против Украјине и два пораза од Хрватске и Француске.

"Остаје жал за за неоствареним пласманом у другу рунду такмичења, пре свега због прилике да играмо још утакмица јер то је оно што нам недостаје - већи број званичних утакмица, више међународних утакмица како би се стекло неопходно искуство. Са једне стране за искуство екипе, а са друге стране и за поједне играче", рекао је Ђерона за сајт Рукометног савеза.

Србија је са скором од 1-2 завршила као трећа у групи А и у генералном пласману нашла се на 14. месту.

"Имамо неколико играча који у својим клубовима играју европска такмичења, али велики број играча нема такво искуство или има врло мало искуства тог типа. Оно што је добро јесте да смо у свим утакмицама играли као тим. Неки играчи су отпадали због короне, други су се враћали у екипу и на утакмице са само два или три тренинга и било је тешко одржати тим. Али сви играчи и цео стручни штаб је урадио изузетан посао и мислим да иако смо изгубили од Хрватске и Француске, сви могу бити поносни на екипу".

Селектор је говорио и о томе шта је било добро, а шта мање добро на такмичењу.

"Оно што је било негативно је свакако корона и проблеми везани за њу, а позитивно - карактер који је показао тим у важним тренуцима. Било је проблема, али екипа је одржала заједништво, идентитет. То није било изненађење, али сам поносан на момке и то ми даје наду за будућност да када будемо комплетни можемо направити добре ствари", каже Ђерона, који је објаснио и шта је највећа снага ове екипе.

"То би сигурно била одбрана. Имамо снажну одбрану, иако је у појединим тренуцима било грешака, али смо показали да смо екипа којој је тешко дати гол, а то се углавном дешавало у тренуцима када изгубимо лопту и када противници створе контранапад. Мада и у таквим ситуацијама, наши голмани су обављали добар посао и у сваком случају морамо да очувамо добру одбрану којом сам веома задовољан. Оно на чему треба више да се ради је напад и да побољшамо транзицију", закључио је Ђерона.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Fidel Kastro
Da se Milan Jovanovic nije tesko povredio danas bi imali -najboljeg beka sutera na svetu
Carnex
Sam je kriv … slusao je ljude van FRA kluba, unistio karijeru Steta
JORDAN
Samo jedno pitanje za ove strucnjake koji teraju svakog trenera posle svakog prvenstva. Koga postaviti za selektora??? Nama ni jedan selektor ne valja, gospodo draga na prste jedne ruke se mogu izbrojati nasi igraci koji igraju u vrhunskim klubovima, gde su nam mladje selekcije u rukometu, kakve su nam lige u rukometu, sta ocekivati kada nam "super i super b " ligu igraju ljudi koji imaju i po 40god.? Svaka cast njima, ali gde su nam mladi igraci, da li znate da nam deca nisu zainteresovana za rukomet? Na RTS-u smo gledali samo 3 utakmice od ovog prvenstva i eventualno ako se sete da prenose finale. Nemaju svi Arenu, koja prenosi utakmice. Nekog drugog rukometa (liga sampiona, le, bundes liga, ili nesto drugo ) verovatno nikada necemo ni gledati na tv-u. Nasih klubova u evropi nema nigde, prepucavamo se ko je bolji i ko koga namesta i krade u nasoj ligi,a kada izadjemo u evropu tuga. I onda nam je kriv selektor.
!!!
Jeste kriv je , pogubljem uplasen. U Srbiji ima deset boljih. I nas je!
OSTAVKA !!!
Spanac AJDE IDI SAM rezultat nikakav plata velika pa sta ces nam
Vox
Uz tebe su samo ovi što su te nažalost doveli,i oni koji se baš ništa ne razumeju u rukomet.Ako ne podneseš ostavku pod hitno te treba najuriti.Još imaš obraza da nešto tupiš...
pa sad
Pa slabiji smo i sa najjacim sastavom i od Hrvatske i pogotovo od Francuske, nema tu sta da se pametuje, mozda bismo se sa Hrvatskom mogli nositi nekako da smo bili u punom sastavu, ali sta je tu je. Mogao bi i zreb da nam bude naklonjeniji, da smo dobili grupu kao na proslom evropskom sigurno bismo je prosli, jer dani kad se gubilo od Belorusije i Crne Gore su cini mi se prosli, pravi korak napred bi bio da redovno idemo na svetska i da budemo bolji iz takmicenja u takmicenje, ali ocigledan problem je manjak talentovanih igraca i sto klubovi rade jako lose sa mladjim kategorijama. O medaljama ne mozemo da razmisljamo jer nemamo ni blizu kapacitet za tako nesto i to je, na zalost, realnost. Danski, svedski ili norveski model bi bilo dobro kopirati, lige im nisu jake, ali reprezentacije jesu jer im je poenta klubova stvaranje igraca, doduse Alborg jeste postao sila od pretprosle sezone, ali do tada im lige nisu bile nista specijalno.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.