Почетна / Рукомет / Репрезентација

Сјајан старт Орлова на ЕП, разбијена Украјина

Српски тим одиграо је фантастичан меч, а блистали су Лазар Кукић са седам голова и млади голман Милан Бомаштар са девет одбрана
ФОТО: ЕПА/Тибор Иљеш

Рукометна репрезентација Србије победом је почела Европско првенство, пошто је вечерас у Сегедину била боља од селекције Украјине са 31:23 (17:11).

Најзаслужнији за прве бодове Србије у Групи Ц био је Лазар Кукић који је постигао седам голова, од тога шест у првом полувремену, а истакао се и голман Милан Бомаштар са девет одбрана.

Богдан Радивојевић је постигао пет голова, док су Драган Пешмалбек и Младен Шотић утакмицу завршили са по три поготка.

У тиму Украјине најбољи је био Дмитро Горига са шест голова.

Изабраници Тонија Ђероне су од почетка меча били у предности, па су на полувремену предвођени расположеним Кукућем и Бомаштаром имали седам голова предности.

У наставку је та предност расла, да би у једном тренутку износила и 12 голова.

Србија наредни меч игра у суботу против Хрватске.

У другом мечу Групе Ц вечерас се састају Хрватска и Француска.

Резултати првог кола Европског првенства:

Група А:

Словенија - Северна Македонија 27:25 (13:10)

Данска - Црна Гора 30:21 (18:10)

Група Б:

Мађарска - Холандија 28:31 (10:13)

Група Ц:

Србија - Украјина 31:23 (17:11)

Француска - Хрватска 27:22 (13:11)

Група Е:

Шпанија - Чешка 28:26 (14:11)

Шведска - Босна и Херцеговина 30:18 (17:11)

Група Ф:

Русија - Литванија 29:27 (14:9)

Норвешка - Словачка 35:25 (15:11)

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tatamata
Bas su bili dobri ,lepa atmosfera , zajednistvo. Golman koji je iskocio iz drugog plana ,a postao zvezda utakmice Kukic izvanredan ,hajde sad hrabro protiv hrvata , imamo lepu sansu. Kvote nisu na nasoj strani ali mislim da su sanse 50-50.
Crni
Orbovic ? Nije problem sto je tanak kao igrac, to se nadoknadi srcem i onom stvari...on nema ni jedno ni drugo...
rukometas
Nasi reprezentativci su zaista bili mnogo bolji od Ukrajinaca.Ali, najjaci utisak je da je reprezentacija Ukrajine mnogo,mnogo slaba i pravi autsajder nedorastao da ucestvuje na Evropskom prvenstvu. Komentator na RTS uopste se ne razume u rukometni sport i pravo je pitanje kako na javnom servisu moze neko takav da komentarise rukometnu utakmicu na Evropskom prvenstvu.
Pogrešio si...
...nešto ili pobrkao, Strajnić nikada nije prenosio fudbal!!!
Steff
E pa ovako ,kao prvo vidi se da ne pratis bas rukomet . Kao prvo ukrajinska Liga je jaca od nase bar 3 puta,imaju redovnog ucesnika u Rukometnoj LS Motor iz Zaporozja za koji vecina reprezentativaca igra. Tacno je da nisu velesila ali daleko da su autsajderi.
Прикажи још одговора
!!!
Sta su kukali 95% reprezentacije je tu. Gore su Hrvati prosli. Svi ocekujemo pobedu za 2 dana!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.