Почетна / Рукомет / Репрезентација

Брегар пред Русију: Кључ ће бити трчање назад из напада и јака одбрана

Рукометашице Србије су у прва два кола Светског првенства победиле Пољску и Камерун и обезбедиле пласман у наредну рунду такмичења, а пред изабраницама Уроша Брегара је последњи меч у Групи Б, против Русије
ФОТО: РСС

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Урош Брегар рекао је да је његова екипа обавила добар посао у додадашењм делу Светског првенства и додао да ће у предстојећем мечу против Русије кључ победе бити трчање назад из напада и јака одбрана.

- Мислим да смо обавили добар посао и испунили циљеве које смо зацртали - рекао је Брегар, преноси Рукометни савез Србије.

Рукометашице Србије су у прва два кола Светског првенства победиле Пољску и Камерун и обезбедиле пласман у наредну рунду такмичења, а пред изабраницама Уроша Брегара је последњи меч у Групи Б, против Русије.

- Предстоји нам утакмица са Русијом, знамо да читава прва постава игра за ЦСКА из Москве, учесника Лиге шампиона. Знамо да нас чека тешка утакмица, морамо да направимо још мање грешака у нападу, да подигнемо ниво реализације у нападу код шутева и да поновимо игру у одбрани против Пољске - рекао је селектор Србије.

Брегар је навео да вицешампион Олимпијских игара у Токију јесте подмладио екипу, али је истакао да је то и даље озбиљна репрезентација.

- Истина је да не играју две најбоље руске играчице Дариа Димитриева и Ана Вјахирева, али Русија има велику базу младих и добрих играчица и ако нека недостаје, долази друга. Сматрам да је то озбиљна репрезентација. Јесу се подмладили, али ипак прва постава игра у ЦСКА и чека нас један тежак меч.

Упитан да ли ће добра одбрана бити кључ у утакмици против Русије, он је рекао да свака озбиљна екипа има добру одбрану и да и он, као и сваки тренер, жели јаку одбрану са пуно кретања.

- На тај начин ћемо наставити да играмо у свакој утакмици, па и против Русије. Потребно је трчање назад из напада и јака одбрана и мислим да ће то бити кључ победе - казао је Урош.

После утакмице са Русијом, репрезентација Србије се сели у Гранољерс где ће се "укрстити" са селекцијама из Групе А.

- Тамо је најбоља селекција Француска и она увек иде на медаљу, односно на злато. Ту је и селекција Словеније. Јуче је Црна Гора победила Анголу, тако да мислим да ће у наредну фазу ићи Француска, Црна Гора и Словенија. Сви противници су нам познати и мислим да су пред нама четири тешка меча - закључио је Брегар.

Утакмица Србија - Русија игра се сутра од 20.30.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Crni
Krajnji rezultat nije realan,da budemo iskreni. Ali dzaba smi dobra odbrana ako napad skripi,a sinoc je napad bas bio rdjav. I dalje ne razumem odakle Mitrovic u reprezentaciji,neverovatno.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.