Почетна / Рукомет / Репрезентација

Урош Брегар: Могло је да буде боље, а могло је и лошије

Женска репрезентација Србије ће на Светском првенству (1.-19.децембар) у Шпанији водити битке у Б групи са селекцијама Русије, Камеруна и Пољске
ФОТО: И. Веселинов

Први пут ће на планетарном шампионату учествовати 32 селекције. Жребом је формирано осам група по четири екипе, а по две прволпласиране ће обезбедити учешће у даљем такмичењу.

Селектор женске репрезентације Србије, Урош Брегар искористиће сваку прилику да окупи тим до почетка Светског првенства, а прво дружење ће бити већ током септембра.

- Као и у сваком жребу, могло је да буде боље, а могло је и лошије. Добили смо Русију која је на управо завршеним Олимпијским играма играла финале, тако да је то веома квалитетан противник. Са њима бих желео да играмо за прво место у групи. Затим, имамо Камерун и Пољску. Знамо да је Пољска два пута била четврта на Светским првенствима у блиској прошлости, тако да имају добра искуства са великих такмичења.

После првог дела такмичења по групама, три најбоље пласиране екипе из сваке ће оформити нове четири групе од по шест репрезентација:

- Кад гледамо наредну фазу такмичења, идемо на групу А, тамо су изузетно квалитетни противници. После прелиминарне, чекају нас Француска, Црна Гора, Ангола или Словенија. Све су то одличне екипе и биће јако тешко.

Као и сваки тренер, тако и Брегар жели да се све играчице одазову позиву и буду спремне за изазове.

- Првенствено се надам да ће све играчице бити здраве. Прво нас очекује да се добро припремимо за ЕХФ недељу и квалификационе утакмице за Европско првенство, а онда да се у новембру поново окупимо и спремимо за Шпанију. Надамо се да ће и повређене играчице успети да се опораве до тад и да ћемо баш добро да одиграмо Светско првенство – рекао је Брегар.

Капитен репрезентације Србије, Катарина Крпеж-Шлезак је задовољна групом коју је наш тим добио на шампионату:

- Мислим да имамо добру групу. Најтежи противник ће нам бити Русија, која има одличну екипу. Пољска такође има добар тим, више пута смо играли против њих. Знамо се добро и са Рускињама и са Пољакињама. Камерун нажалост најмање познајемо ,али свака утакмица је битна, имамо велике шансе, али то морамо да покажемо и на терену.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.