Почетна / Рукомет / Репрезентација

Репрезентативац Француске прешао да игра за Србију!

Пешмалбек напредује великим корацима о чему сведочи и сезона каријере коју игра у дресу Нанта
ФОТО: rss.org.rs

епрезентација Србије добила је велико појачање за године које следе. Нови српски репрезентативац постао је Драган Пешмалбек, дојучерашњи члан најтрофејније репрезентације у историји рукомета - Француске.

Стамени 25-годишњи пивот (5.1.1996.), дете из мешовитог брака Француза и Српкиње, играчки се развио и сазрео у земљи Триколора, али ће најбоље године каријере провести у дресу са двоглавим орлом на грудима.

Пре неколико месеци леви бек француског Тулуза, Урош Борзаш, преломио је да у будућности носи српски дрес уместо мађарског.

- Протеклих пар недеља сам пуно размишљао на ову тему. Није било лако донети коначну одлуку, али изабрао сам Србију и не гледам више шта је било. Гледам само напред. Јако сам поносан што ћу носити српски дрес, државе одакле ми је мајка Снежана. Са селектором Тонијем Ђероном сам први пут разговарао после његове промоције прошлог лета. Звао ме је, питао да ли би желео да играм за репрезентацију и рекао да ако будем био у форми из клуба најозбиљније рачуна на мене. У то време је и у Француској дошло до промене селектора и желео сам да видим планове новог селектора Жила – каже Драган, некадашњи јуниорски репрезентативац у генерацији 1996, који је последњи звануични наступ за Триколоре имао у априлу 2018. године на турниру Златне лиге, што практично значи да би одмах могао да се стави на располагање стручном штабу уколико се реше све административне ствари.

Код новог селектора Француске Гијома Жила нашао се више пута на ширем списку репрезентације у страшној конкуренцији Карабатића, Сораиндоа, Фабрегаса и Турне.

Пешмалбек напредује великим корацима о чему сведочи и сезона каријере коју игра у дресу Нанта са којим је дошао до четвртфинала Лиге шампиона где их чека мађарски Веспрем.

Са 47 голова у најелитнијем европском клупском такмичењу, српски пивот је један од највећих адута француског састава у борби за Ф4 Лиге шампиона.

О својим српским коренима, каже:

- Моја мама је исто била рукометашица. Рођена је у Лозници, али је после дуго живела у Ваљеву. Живот је одвео у Француску где је и остала. Срећна је што ћу играти за Србију. Знам да ће и целокупна фамилија у Србији бити одушевљена када буде сазнала.

Верује да језик неће бити проблем...

- Учим српски већ годинама и сада је то пуно боље. Верујем да нећу имати проблема са комуникацијом, момци су добри, верујем да ће бити од помоћи ако буде требало. Потешкоћа ће бити са граматиком, али важно је да разумем све што се буде говорило. Чујем да је одлична атмосфера у тиму, већ сам причао са неким играчима. Убеђивали су ме да заиграм за Србију. Имам и саиграча у клубу Милана Милића који ме је већ дуже време убеђивао да донесем такву одлуку. Срећан је, исто као и ја. У петак сам обавестио Жила и људе из тамошње Федерације о својој одлуци. Одмах затим сам се јавио директору Ратку Николићу и селектору Ђерони – закључује Драган Пешмалбек.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Objektivni
Momak ima već 25 godina, a ne igra za reprezentaciju Francuske, sumnjiv kvalitet. Mogiuće da ono što Francuska odbaci nama bude valjalo, ali bogami sam skeptičan. I drugo gde možemo videti rezultate drugih utakmica kvalifikacija, nismo mi jedini igrali. Ili je žurnal neprofesionalan ili želi da se svede na lokalne okvira.
Vanzemaljac
Jao ja mu znam mamu Snezu. Valjada cemo se opet videti.
Lepe vesti
Bravo momak, svaka čast! Srećno
Želje
Nećemo te.
Sumadinac
A ko si ti da ti pricas u ime mnozine ?
Balkanac
A ko si ti da pricas u mnozini. Pricaj u svoje ime...
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.