Почетна / Рукомет / Репрезентација

Српкиње почеле припреме - Обрадовић: Најбоље решење одлагање ЕП!

Ако све буде у реду, селектор Обрадовић радиће са рукометашицама до поласка на пут (2. децембар) у центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови
ФОТО: РСС

Женска рукометна репрезентација Србије окупила се на старту припрема за Европско првенство које ће се од 3. до 20. децембра одржати у Данској.

После неколико дана неизвесности, Влада Данске дала је "зелено светло" за одржавање турнира, а после одустајања Норвешке од домаћинства.

И поред тога, Федерација Данске и Европска рукометна Федерација наставиле су са припремама за организацију турнира који би требало да се одржи у Хернингу и Колдингу (где би се преселиле групе из Трондахјма, међу којима је и Србија са селекцијама Холандије, Мађарске и Хрватске).

- Нико не узима у обзир да се првенство одложи за крај маја или почетак јуна. По мени је то најбоље решење. Доста девојака је позитивно у разним репрезентацијама, Мађарској, Хрватској, и шта сада? Немамо решење, осим да играмо по сваку цену и на силу - рекао је селектор Љубомир Обрадовић, пренео је Рукометни савез Србије.

- Ако је то Европско првенство онда то треба да буде турнир на нивоу, турнир најбољих играчица. Елиминисати једну, другу репрезентацију, склонити из такмичења, ко зна из којих разлога, све то доводи под сумњу. По мени је то најбоље одложити, али мене нико и не пита - додао је он.

Ако све буде у реду, селектор Обрадовић радиће са рукометашицама до поласка на пут (2. децембар) у центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови.

- Имаћемо 12 тренинга до одласка. И у случају неодласка на првенство, остаћемо да се припремамо за олимпијске квалификације у марту... Ово је практично нови циклус за следеће четири године, тако да не видим разлог за ово Европско првенство у овом тренутку. Радује ме да су девојке ту, видећемо каква је ситуација са Лавко. Тестирали смо се, надамо се да смо негативни - рекао је он.

Много репрезентација има кадровских проблема, питање је у каквим ће саставима стићи у Данску.

- То је тај проблем. Навео сам само проблеме у нашој групи. Све је непознаница - рекао је Обрадовић.

Капитен Катарина Крпеж Шлезак постала је мајка у јануару и поново је у дресу националног тима.

- Мени је пауза значила. У овом случају никоме није дошло добро колико је мени, али с друге стране, криво ми је да се спорт не враћа у нормалу... Увек је нека тензија због ове ситуације. Биће јако тешко без иједне утакмице годину дана, стварно ће бити тешко свим екипама, не само нама - рекла је она.

- Делује неизводљиво да се све одигра, али надамо се и позитивне смо да прође све како треба. Биће ово јако тешка сезона и за клупски и за репрезентативни рукомет. Посебно за репрезентације - додала је Крпеж Шлезак.

И противнице у групи имају пуно проблема на старту припрема и, како је рекла, због тога је и тешко рећи ко је фаворит.

- Доста играчица је било у карантину, доста њих и није играло. Не може се прогнозирати. Можемо са свима да се носимо у групи, али основно је да смо здраве, негативне на тестове и надам се да ћемо се добро спремити и показати квалитет који су девојке већ показале у Јапану. Остаје нам да одемо степеницу више.

Наредних неколико месеци требало би да буду круна ове генерације, а Крпеж Шлезак се нада да ће тако и бити, односно да ће се одржати квалификације у марту.

- Све је неизвесно, прво идемо овај корак са првенством. Надамо се да ће бити Токија, надам се да ће ситуација са ковидом бити опуштенија и да ћемо више моћи да уживамо у рукомету - закључила је Катарина.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Boki
Nigde nijedan selektor ne kukao kao ti i ne izmislja, izvoljava, predlaze ima ideje itd...da Obradovicu ti se na srecu nista ne pitas...!!!! Svi znamo da samo kukas i vec sad trazis alibi za katastrofalan rezultat...nisu devojke krive ti si kriv!!! Kazes da to treba da bude smotra najboljih igracica a ti ne oves one najbolje...zoves one podobne koje ce da plesu kako ti sviras!!!
... od pozadi
Mika Jankovic zvani Statutobranitelj!
...me coki
...da mi je znati koji si!?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.