Почетна / Рукомет / Репрезентација

Ђерона скратио списак пред старт квалификација

Меч против Грчке игра се у Зрењанину 4. новембра, а три дана касније рукометаши Србије гостоваће Белгији у Хаселту
ФОТО: М. Рашић

Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Тони Ђерона објавио је данас скраћени списак играча на које рачуна на утакмицама против селекција Грчке и Белгије на старту квалификација за Европско првенство 2022.

На списку је 18 играча и седам резерви: голмани: Тодор Јандрић, Владимир Цупара, Дејан Милосављев, лева крила: Немања Илић, Вања Илић, Мијајло Марсенић, Живан Пешић, десна крила: Вукашин Воркапић, Богдан Радивојевић, бекови: Миљан Пушица, Илија Абутовић, Петар Ђорђић, Лазар Кукић, Алекса Колаковић, Петар Ненадић, Немања Зеленовић, Марко Вујин, Јовица Николић; резерве: Тибор Иванишевић, Милош Грозданић, Немања Обрадовић, Милан Милић, Дарко Ђукић, Стефан Вујић и Зоран Николић.

Меч против Грчке игра се у Зрењанину 4. новембра, а три дана касније рукометаши Србије гостоваће Белгији у Хаселту.

Државни тим би требало да буде састављен од играча који ће у сваком моменту моћи да дају више опција и већи квалитет, изјавио је селектор рукометаша Србије Тони Ђерона.

Ђерона је данас објавио списак играча на које рачуна на старту квалификација за Европско првенство 2022. године, где ће ривали „орлова” бити селекције Грчке (4.11 - Зрењанин) и Белгије (7.11) у групи у којој се налази још и селекција Француске.

„Када почнеш са неким послом, основно је да створиш што бољу слику. На дневном нивоу пратим играче, покушавам да погледам све што могу, да стекнем увид у њихове квалитете. Има талентованих играча који играју и у Србији, и у иностранству. У последње три недеље сам више фокусиран на утакмице које нас чекају. Ова недеља ће бити значајна и због сарадње у оквиру стручног штаба, како бисмо поделили улоге за неки наредни период. Није лако радити преко зоом-а”, рекао је Ђерона за сајт Рукометног савеза Србије.

Како је навео, прва идеја је била да направи шири списак, листу од 35 играча и до сада је разговарао готово са свима, осим једног или два играча.

„Ова листа није само моја, до ње смо дошли у разговору у оквиру стручног штаба. Састајемо се редовно, сваких десетак дана. Причамо о играчима, пратимо њихове игре у клубовима. У контакту сам и са неким тренерима. Имамо проблема са ковидом, неки момци су били повређени, није било лако скратити списак у оваквим околностима, али могу да кажем да сви играчи који су на листи су спремни да помогну тиму. И они којима сам рекао да неће бити на овој првој акцији, верујем да ће наставити да раде у клубовима са жељом да буду позвани. Налазимо се у специфичној ситуацији, имамо 18 играча на списку, не знамо да ли сви могу да се одазову, али сам сигуран да ћемо имати 18 играча у Београду почетком новембра спремних за ова два меча”, објаснио је Ђерона.

Највећу пажњу јавности изазива повратак у национални тим играча који су били део сребрне генерације српског рукомета, попут Петра Ненадића и Марка Вујина, а ту су и Илија Абутовић, Петар Ђорђић...

„Државни тим би требало да буде састављен од играча који ће у сваком моменту моћи да дају више опција и већи квалитет. Јасно је да су Петар, Марко, као и Илија, играчи који имају јако добру прошлост, а верујем и садашњост. Не можемо говорити о некој далекој будућности, нису млади, али у наредне две-три године могу да нам помогну на терену и буду нека врста ментора млађим играчима. Када сам причао са њима, рекао сам јасно да је потребно да помогну тиму. Нико не игра више 60 минута. Ако желите да задржите ниво морате да ротирате играче. Њихов квалитет нам пружа више опција у игри, а искуство може да буде од велике помоћи тиму у овом тренутку”.

Селектор је говорио и о томе какве утакмице очекује против Грчке и Белгије.

„Са Грцима ће то бити права борба. Верујте, они се увек боре, имају тај ратнички дух изражен, трче пуно, све раде у пуном интензитету, имају различите играче, доброг десног бека шутера, доброг средњег бека, комплетан су тим. С тим у складу, мораћемо да се заложимо 100 одсто свих 60 минута како бисмо урадили нешто добро. У предности смо с обзиром на играче које имамо, али очекујем и озбиљан приступ мечу. Белгијанци су другачији, имају више тактичких опција, играју пуно 7 на 6, имају искусне играче који играју у Француској и другим лигама. Нису физички јаки као Грци, али тактички су разноврснији. Биће то другачији меч, поготово што играмо у гостима. Имамо практично само један дан после Грчке за припрему утакмице у гостима. Зато смо већ припремили видео материјале, а момци ће то добити да погледају како би знали шта да очекују и пре него дођу на окупљање”, закључио је Ђерона.

Коментари15
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Destrukcija
Desni bekovi 0 bodova. Šta su do sada pokazali??? Šta??? Priznanje jedino Zelenoviću, ali samo zbog toga što u svakom napadu pada na nos bukvalno, to je jedino što zna i to ga gura celu karijeru, svaka čast, ostalo nula.
Mimi
Vejin je top.bek
Djekica
Nikad niste pozvali ni na siri spisak. To sve govori o sagledavanju stvari ,zajednickom gledanju i ostalim floskulama. Srpski rukomet je propustio veliki sansu da dobije posle Petra Nenadica pravog srednjeg beka. Sad dok ispostijemo i Kolakovica procice vreme i urusavanje se nastavlja.
rukometni greh po IHF
Samoljublje
Navijač
Apsolutno se slažem.. Đekić odličan.. raznovrstan.. bolji od Vujića a naročito Kolakovića.
Šaban Šaulić
Milan Jovanović neće u reprezentaciju dok je Taster na klupi
Darko
Zelis zlo, njemu se i nadaj druze. Secate se vi dobro, a tu nije kraj jos cete. Ne bih te vise zadrzavao, imas verovatno jos posla da pljujes po nekome.
Držač štapova za pecanje
Ko se bre njega seća i koga briga za njega. Kako je radio tako je prošao. Foliras povredu evo povreda, ne poštujes saigrača nemas prijatelja, plaća te klub a slušaš tatu. Idi bre i ti i on,boli svakog znaš šta za obojicu....
Прикажи још одговора
Željko Pavlović
Cupara(GK), Marsenić(LW), Radivojević(RW), Pušica(LB), Kolaković(CB), Zelenović(RB) i Nikolić(P).
Ccc
Jovanović??? Za 3 god 3 min odigrao
hahah
Jandric mesto Bande . Ciko ne zezaj . Tvoja zelja
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.