Почетна / Рукомет / Еврокупови

Без Војводине у Лиги шампиона, Јагодинке се пријавиле

По истом принципу биће потврђена места као и код мушкараца, а жреб је 27. јуна
ФОТО: В. Марковић

Мушка Лига шампиона и наредне сезоне ће проћи без српског тима, док су Јагодинке као и прошле године заинтересоване за учешће у женској елити.

Међу земљама које су пријавиле тимове за најелитније мушко такмичење нема Србије, а 20 најбоље рангираних земаља по ЕХФ листи представљаће њихови шампиони док је још 15 тимова који су на основу пласмана у домаћим такмичењима имали место у Купу ЕХФ затражило специјалну позивницу..

Прваци Србије, Белгије, Чешке, Грчке, Израела, БиХ и Холандије нису аплицирали за место.

Међу 20 тимова су Брест Мешков (Белорусија), ППД Загреб (Хрватска), Олборг (Данска), Барселона (Шпанија), Кокс (Финска), ПСЖ (Француска), Фленсбург (Немачка), Веспрем (Мађарска), Селфос (Исланд), Вардар (Македонија), Елверум (Норвешка), Виве Килце (Пољска), Порто (Португалија), Динамо Букурешт (Румунија), Чеховски Медведи (Русија), Цеље ПЛ (Словенија), Кадетен (Швајцарска), Татран Прешов (Словачка), Савехоф (Шведска), Бешикташ (Турска) и Мотор Запорожје (Украјина), а за преосталих осам места пријавили су се ГОГ (Данска), Бидасоа (Шпанија), Монпеље, Нант и Шамбери (Француска), Кил и Магдебург (Немачка), ПИК Сегед (Мађарска), Хандбал ЕШ (Луксембург), Еурофарм Работник и Металург (Македонија), Арендал (Норвешка), Висла Плоцк (Пољска), Спортинг (Португалија), Кристијанстад (Шведска).

Коначна листа учесника биће објављена 21 јуна пошто Извршни одбор размотри све пријаве и узме у обзир могућност испуњења осам критеријума који се односе на место играња, ТВ, пласман у домаћем такмичењу, број гледалаца, учешћа у претходним сезонама, спонзорски потенцијал, испуњење права и обавеза, медијску покривеност. Жреб за групну фазу биће 27. јуна , а играће се по систему четири групе, две по осам и две по шест тимова.

Жреб евентуалних квалификационих турнира биће обављен два дана раније.

Када су даме у питању за 24 места конкурисале су двоструке узастопне шампионке Србије, Јагодинке.

Оне су међу 16 тимова који су регистровани на основу ЕХФ ранг листе, поред њих ту су Подравка (Хрватска), Бањик мост (Чешка), Есбјерг (Данска), Гран Канарија (Шпанија), Мец (Француска), Битигхајм (Немачка), Ђер (Мађарска), Будућност (Црна Гора), Вајперс (Норвешка), Перла (Лублин), Влчеа (Румунија), Ростов Дон (Русија), Крим Меркатор (Словенија), Савехоф (Шведска), Кастамону (Турска).

За преостала места конкурише пријавило се још осам тимова: Одензе (Данска), Брест (Француска), Турингер (Немачка), ФРЦ, Сиофок и Ерд (Мађарска), Стормар (Норвешка) и ЋСМ Букурешт (Румунија).

По истом принципу биће потврђена места као и код мушкараца, а жреб је 27. јуна. 

Коментари41
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Igraće Voša Kup EHAEFA!
Mirko
Igrace se s njima ekipe iz ehahaha liga kao sto je velesila Luksemburg
Realno...
U srbiji se kaze ako te ljudi ne mrze nesto ne radis kako treba... izgleda da se kadi kako treba ...
Idemo
Samo jako ....
Slana Bara ♥️
Na troska DA Na stetu NE Uspeh se ne prasta to znamo A da cemo uzeti jos vise HOCEMO Vozicemo jos bolja kola Imati jos bolje ribe Nasi igraci imati najlepse cure u NS I sta ces sa tim ??? Pa da pises ovde poruke ....
Прикажи још одговора
Kimi
Opaaa orkestrirani napad ... Koga je ta njina asocijacija nagazila ? Sudije ? Nema vise Laze i taljenja ... Jasno sve
Pera Detelinara
Jedno pitanje za sve a sto se vi bavitr tim likom ako ne valja ? Ignorisite ga. Ili ste zavidni ?
Marko NS
Ne znam onda cemu titula bez Evropskih ambicija,jaka stvar Superliga,ona je i onako trecerazredno takmicenje
Marko NS
Prvo ja uopste ne pljujem po Vojvodini(ako mislis na mene)vec po neambicioznoj upravi koja se zadovoljava prosecnim stvarima,a drugo uopste me ne zanimaju ni Beograd ni Nis,zasto da se ne ugledamo na Zagreb ili Skopje,po cemu su oni to pametniji od nas?
Marko Cenejac
To nije tema... Tema je da on pljune po Vojvodini...
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.