Почетна / Рукомет / Еврокупови

Тренер Динама Петковић: Сви би волели да пробамо да прођемо у следеће коло, али не...

Какво отварање сезоне за Панчевце. Победа у дебитантском мечу у СЕХА лиги, приде и над петоструким узастопним шампионом на његовом терену
ФОТО: СЕХА лига

Нашао је Иван Петковић слабу тачку Војводини, служили су га и одбрана и напад:

У припреми утакмице сам рачунао на то да можемо да нападнемо и будемо храбри и због тога што Војводина има четири нова бека. Ипак им је потребно време да се уиграју, иако су у питању Вучковић и Надовеза. Мислим да је пресудило то што моја три бека већ годину и по у континуитету играју заједно, у систему су. Уз то, имали смо јако добру енергију. За нас је ово велика победа у дебитантској сезони у СЕХА лиги – одмах је стратег вицешампиона открио карте.

Лајт мотиви победе на Сланој бари могли би из Петковићевог угла да изгледају овако:

Имали смо великих проблема са повредама пре ове утакмице. Али, оно што увек напомињем, када се селектира тим мора да се бирају прави момци који ће играти и болесни и недовољно опорављени. Честитам пре свега мојим играчима на изванредној утакмици. У првом полувремену смо били добри, нападачки, дали 16 голова шампионској Војводини. У другом смо успели да добро одиграмо 6-0 зону и да одржимо континуитет у нападу, јер шампионски тим не може да се победи без доброг напада.

А, открио је и шта је главни циљ његове екипе у регионалном такмичењу:

Пробаћемо да га искористимо на најбољи начин, одиграмо што више добрих минута, афирмишемо младе играче попут Стојановића, Бандуке, Славуљице који су `96. и `98. годиште.

Није изостало ни обраћање колеги Рудићу:

Војводини желим много успеха, у СЕХА лиги и ЕХФ купу, с временом ће то све доћи на своје, Божа ради врхунски посао, освојио је већ две титуле. Једноставно за све је потребно време.

Да ли су планирали баш овакав развој догађаја или не, тек Панчевци су добром расположењу напустили Нови Сад, отиснули се у Сегединм одакле су наставили пут Будимпеште, потом и Лисабона где већ у петак (19,30), у првом од два меча, уводне рунде Купа ЕХФ играју против Бенфике.

Идемо без Радановића и голмана Петровића. Пробаћу да у те две утакмице припремим све за Металург другог противника у СЕХА лиги. Гледаћемо да одиграмо што више добрих минута, да момцима са клупе дам минутажу, одморим ове који су изнели утакмицу са Војводином. То неће бити једноставно. Бенфика је изузетно озбиљна екипа, много улаже, има буџет од четири милиона евра, довела је бразилског репрезентативца, бека Франсиска да Силву... Пробаћемо да пружимо што већи отпор, али наша идеја је да пробамо што боље да припремимо екипу за Металург који долази у Стрелиште шестог септембра. Знам да би сви волели да кажем како идемо тамо да пробамо да прођемо у следеће коло, али не. Имам ростер такав какав имам и не смем да се коцкам са тим стварима. Нисам баш толико храбар – поручио је Петковић.

Први меч Панчевци играју у петак у 19,30, а реванш је у суботу у 16.

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

zeka
Pozega prevara :)
Umro Pantelija
Ajdeeeeee !!!!!!
Robin Hud
Ma da, videce se ko je dr. u ovoj sezoni. Ne igra ime nego znanje i srce, a Barudzic ima i jedno i drugo.
Petko
Hajde mi to reci u oci, a ne da meni pricas jednom a na komentarima drugo. Najgore je kad otac sina gura preko novina.
Robin Hud
U redu je sto Petkovic hoce da da sansu mladim igracima Stojanovicu, Slaviljici i Banduki. Ali pitam se zasto mlado levo krilo Barudzic ne dobija dovoljnu minutazu. Brz i eksplozivan, odlicno odigrava brcog centra, a i u odbrani je odlican. U protekloj sezoni je uvek donosio rezultatsku prednost, kada god je dobijao priliku da igra. A na par utakmica, kao na primer protiv Partizana bio kljucni igrac za pobedu, a posle toga nije dobijao priliku da igra vec drzan na klupi. Ne bih da semesam u trenerski rad Petkovica, ali bi trebalo da razmisli koliko daje prilku ovom mladom igracu.
Klovn
ima li šta smešnije kad neko "gura" i "reklamira" levo krilo preko komentara na portalu? Ej, levo krilo, najnebitnija pozicija u timu...
Zlo
Zato sto je Pilipović za njega doktor, kraj diskusije
Stevo
Ma skinuće se Stojan Radanović i Benfika pada..
Lll
Aha, -10
Strucni stab Bajern Minhena
Tako je Peksone. Samo gazi, a dusmani neka crknu!!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.