Почетна / Рукомет / Еврокупови

МВП ЕХФ КУПА: Можда нисам био најбољи на терену, али сам имао велики допринос

Капитен Орлова Жарко Шешум бриљира у дресу Гепингена са којим је освојио Куп ЕХФ и понео епитет МВП играча
ФОТО: Жарко Шешум

Освајао је Жарко Шешум (30) домаће трофеје са многим клубовима, а недељна титула Купа ЕХФ је трећа европска за нашег интернационалца.

Први трофеј капитен Орлова је освојио са Веспремом 2008. године и тада је подигао Куп победника Купова, док је 2013. са Рајн Некар Левеном стигао до ЕХФ титуле.

Бачкопаланчанин је одлично почео сезону у бундеслигашу, већ месецима је стандардан, прави стуб одбране и момак коме саиграчи верују.

Коначно је и у репрезентацији добио праву шансу, оправдао сво указано поверење већ на Европском првенству у Пољској. Потом је стигла нова награда, после опроштаја Ивана Никчевића, капитенску траку Орлова преузео је управо Жарко, више него заслужено.

Уследио је завршни турнир купа ЕХФ у Нанту, Гепинген је освојио овај европски трофеј, а Шешум је проглашен најкориснијим играчем финалног викенда!

– Мало смо се мучили у полуфиналу, тачније прво полувреме није било на нивоу на ком смо желели. У наставку смо одиграли врхунски и то нам је дало крила да у финалу можемо да поновимо такву партију. Били смо као у трансу, постизали лаке голове и у одбрани се борили. Мислим да смо генерално одрадили добар посао. Желели смо пласман на фајнал фор, али нисмо се надали титули.

Да ли сте очекивали титулу МВП играча?

– Искрен да будем, нисам се надао ни у сну. Било је доста играча који су имали запажене роле, како из противничких тимова, тако и из моје екипе. Доста момака је могло да освоји ово вредно индивидуално признање, али ето, стигло је до мене. Драго ми је, срећан сам, можда нисам био најбољи на терену, али сам имао велики допринос. Ипак, да будем искрен до краја, дража ми је ова екипна титула.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

zdravo živo
Sve čestitke još jednom ovom divnom čoveku i sportisti-sve najbolje!!! Tvoja skromnost je prosto fascinantna, na svu sreću tamo gde si ceni se ukupan učinak na terenu,a ne samo koliko daš golova(kao kod naših stručnjaka)!!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.