Почетна / Рукомет / Еврокупови

Барселона преко пенал рулета до 11. титуле првака Европе

У Ланксес арени у Келну Барселона је у финалу ЛШ победила Виве Килц 37:35
ФОТО: ЕПА/У. Хуфнагел

На Ф4 у Келну у Ланксес арени одиграна су четири меча, а три су завршила резултатом 37:35.

Прво полуфинале Виве Килц - Веспрем, потом меч за треће место Кил - Веспрем, а онда и финале Барселона - Виве Килц.

Било је ово 16. финале Лиге шампиона/Купа шампиона за каталонски тим и 11. титула (1991, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2005, 2011, 2015, 2021, 2022).

Виве Килц је други пут играо за титулу, 2016. је дошао до круне, сада није.

У финишу првих 60 минута свој 102. гол ове сезоне у Лиги шампиона постигао је Гомез Абељо из седмерца за 28:27 два минута пре краја.

Кулешу је потом са играчем мање испада лопта, али је Мем са играчем више за Барселону шутирао поред гола.

Тајм-аут за пољски тим пола минута пре краја, напад Килца за изједначење, фаул, играчи Барсе су се потом збунили, изашли на шутера, а Каралек је сам остао на пивоту, добио лопту три секунде пре краја лако погодио за 28:28 и продужетке.

После десет минута продужетака 32:32, имао је Виве Килц напад за победу, али је Алекс Дујшебаев изблокиран из не баш сјајне позиције.

Испоставило се да је он и трагичар. У трећој пенал серији једини је промашио, тачније Гонзало Перез де Варгас му је одбранио.

Код Барселоне Алекс Гомез Абељо 9 голова, Дика Мем и Тимоти Нгесан по 5. Код Виве Килца Бранко Вујовић, Алекс Дујшебаев, Улаџислау Кулеш, Аркадиуш Морито, Даниел Дујшебаев и Артсем Каралек по 4 гола.

Барселона је са 11 титула најтрофејнија, 6 има Гумерсбах, а 4 Кил.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Rade
Koju medalju je osvojio lik iz crtanog filma, a koliko lopti je pogodilo Cuparu?
Bojan
Da li je u Kelnu bio Radosav Sljivancanin - Sljiva? U prvom redu, lozi…da li je primljen na najvisem nivou? Da li je sa njim isao neko iz saveza? Ta elita naseg sporta na celu sa njim. Pozdrav. Bojan
Jet Handball Life
Kako ne kako ne … Olaf Solc ga prvo primio da razjasne oko infrastrukturnih projekata u south east regionu , onda poseta bundes sport muzeju, rucak na Rajni da gradonacelnikom Cologena i u vecernjim satima utakmica.
Goblini PA
Uf kakvo finale Svaka cast za obe ekipe.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.